Allah közvetítő nélkül ,szólt bármelyik földi emberhez?
Figyelt kérdés
Ha igen ,ez hol olvasható a Koránban!
Mohamednek angyal jelent meg ,ezt tudom!
2021. aug. 17. 15:20
1/12 anonim válasza:
Mózes prófétàhoz (béke legyen vele) közvetlenül szólt.
Abdullah
2/12 anonim válasza:
Nem túl eredetiek ezek a hamis próféták. Mindnek egy angyal jelent meg :)
3/12 anonim válasza:
Mózesnek szólt a Kegyelmes Allah közvetlenül, és a szeme làttàra szétporlasztott egy hegyet.
Abdullah
4/12 A kérdező kommentje:
És hol találom ezt meg?
2021. aug. 17. 17:36
5/12 anonim válasza:
#4:
Koràn. 7. Szúra 143.-147.
Részlet ebből:
"Mózes ! Íme, kivàlasztottalak téged a többi ember közül, azzal, hogy üzeneteimet bíztam reàd, és szóltam tehozzàd. Vedd el, amit adok tenéked és légy érte hàlás !"
Abdullah
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. aug. 17. 18:21
8/12 anonim válasza:
De miért csak egy emberhez szólt csak a több ezer év alatt?
9/12 anonim válasza:
Nem. Abdullah nem veszi figyelembe a Korán többi részét. Kerek perec le van írva, hogy Isten nem szólt közvetlenűl soha senkihez. Ha Mózeshez közvetlenül szólt volna, Mohamedhez miért nem? A Korán épp azzal védi Mohamedet, hogy kijelenti nem csak hozzá, hanem senkihez nem szólt közvetlenül.
10/12 anonim válasza:
#9:
Abdullah ismeri a Korànt, és pontosan tudja hogy igaza van :)
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!