Mit jelent bizonyságot tenni a Krisztusról, az Ő nevéről? Mivel jár a bizonyságtevés?
Ez azt jelenti, hogy Krisztusnak tetsző módon élsz, az Ő példáját követed. Ezzel tudsz róla bizonyságot tenni, nem hangzatos szavakkal. Ha pedig úgy élsz, mint Ő, akkor az meg fog rajtad látszani annyira, hogy mások számára is vonzóvá válik Krisztus és követi fogják.
A bizonyságtétel "legmagasabb foka", amikor véreddel is tanúskodsz Krisztusról, miként a mártírok és vértanúk.
János evangéliuma 13. fejezet
34 Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! 35 Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.
János evangéliuma 15. fejezet
8 Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és a tanítványaim lesztek. 9 Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. 10 Ha teljesítitek parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, amint én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok szeretetében. 11 Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök. 12 Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket. 13 Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért. 14 Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!