Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudnék rendelni ingyene...

Honnan tudnék rendelni ingyenesen magyar nyelvű Bibliát?

Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 20:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
2010. szept. 1. 19:24
 12/23 anonim ***** válasza:
6%

Az új világ fordítás pl :abban különbözik a többi fordítástól,hogy szerepel benne az Isteni név ,amely az eredeti iratokban is szerepelt majdnem 7000-szer!

Ez nem felekezet kérdése ,igencsak nagyfokú tiszteletlenség

Istennel szemben ,hogy kihagyják és eltitkolják az egyedülálló Isteni nevet ,amely a Héber iratokban egyértelműen fellelhető !!

Az ékes magyar nyelvről pedig annyit ,hogy fontosabb érteni a biblia szavait ,mint megőrizni egy régies ,ékes kiejtést .

Az előző válaszoló Péter szavai

"A magam részéről - aki teológiát végzett, és tanult eredeti bibliai héber, arám és görög nyelveken - annyit azért hozzátennék, hogy ez a kiadású Biblia nem a legjobb fordítás, mivel erősen felekezeti jellegű és igencsak magyartalan kifejezéseket használ,"

Jézus nem végzett teológiát ,mégis ismerté tette az Atyja nevét ,házról-házra prédikált és hirdette Isten királyságát !Kedves Péter ,ha ön ilyen művelt ember ,bizonyára ön is hirdeti Isten nevét !? Gondolom abban is Jézus követője ,hogy jár házról-házra prédikálni ?

És azt is biztosan el tudja magyarázni közben az embereknek ,hogy mi az az Isten Királysága ?!

Kár dicsekedni bármiféle végzettséggel ,hisz Istennél nem ez számít ,sőt ! "A világ bolondjait választotta ki az Isten ,hogy megszégyenítse a bölcs embereket ..."(1 korintusz 1:27)

Különben több teológiát végzett emberrel beszélgettem már

prédikálás során és meglepetésemre ,a Biblia nem is szerepelt a tantárgyaik között !!

2010. szept. 1. 21:59
 13/23 anonim ***** válasza:
21:59 - Nem itt kell térítened.
2010. szept. 1. 22:12
 14/23 anonim ***** válasza:
85%

Kedves tanú testvérem!

Először is szeretnélek megnyugtatni, hogy az én tantárgyaim között szinte csak a Biblia szerepelt. A teológiát másoddiplomaként végeztem el, nem vagyok prédikátor, a legfontosabb az volt számomra, hogy képes legyek a Szentírást eredeti nyelveken is olvasni. Pontosan tudom mit jelent Isten királysága, és azt is, hogy mit jelent az, hogy Krisztus "a pislogó gyertyabelet nem oltotta ki, és az igét igazán jelentette meg." Ő - veletek ellentétben - soha nem volt erőszakos, senkit nem zaklatott, azoknak hirdette az evangéliumot, akik befogadókészek voltak arra, ezért az emberek keresték őt, és nem volt szüksége arra, hogy embereket otthonaikban zaklasson.

Talán nem ismeretlen számodra, hogy minden névnek jelentése van. Az általatok használt isteni név is Isten egyik, talán legfontosabb tulajdonságát fejezi ki, ha csupán a tetragrammát (mássalhangzókat) tekintjük. (Istennek ugyanis több neve van, lásd. II.Móz. 6:3). Azonban szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ilyen szó, hogy Jehova nem létezik, ez egy mesterséges műszó, ami a tetragramma mássalhangzókból és az Adonáj (jelentése: ÚR) magánhangzóiból lett egybeolvasva.Azok a zsidó tudósok ugyanis, akiknek köszönhetően az Ószövetség most a kezünkben van, a Tetragramma alá az Adonáj szó magánhangzóit punktálták, így egyáltalán nem helytelen az a gyakorlat sem, hogy a fordítók az ÚR szóval adják vissza a Tetragramma jelentését. Még mindig jobb ez, mint a teljesen érthetetlen Jehova műszó alkalmazása, mert ennek legalább van értelmes jelentése! Természetesen a leghelyesebb az volna ha lefordítanák a tetragrammát, mivel van ennek szép magyar megfelelője.

Üdv. Péter

2010. szept. 2. 10:50
 15/23 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék itt a Biblia. Ingyen van.

2010. szept. 2. 10:55
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 21:59 !Először kellene tudni ,mit jelent az a szó ,hogy térítés !Ugyanis a szó valódi értelmében nem térítettem !

Kedves Péter!

A legszebb mondatod az volt ,hogy "nem vagyok prédikátor "

Ugyanis minden Jézus követőnek prédikálónak is kell lennie a biblia szerint !Nem idézem a biblia verseket ,mert neked tudni kellene .Erőszakosság ?Honnan tudod ,hogy én erőszakos vagyok-e ?Ennyi erővel Jézusra is ezt mondhatnád ,hisz nem csak ő hozzá mentek oda ,hanem bizony ő is és a tanítványai is mentek városról-városra ,

faluról-falura,prédikáltak tereken ,piacon és házról-házra is !!És meg is parancsolta a tanítványainak ,hogy "menjetek és tegyetek tanítványokká ...Tehát te saját bevallásod szerint nem mész ,akkor hogy követed Jézust ??

A névvel kapcsolatban pedig csak egy érdekesség :A többi héber szóba ,amivel tele van a Héber iratok ,miért nem köttök bele ?Pl:honnan tudod ,hogy a Jézus nevet hogy kell kiejteni ?Csak a Jehova névvel van baj ??

Egyébként pedig micsoda tiszteletlenség lenne ,ha azért nem szólítanának a neveden ,mert nem tudják ,hogy helyes-e a kiejtése pl .angolul !A te neved is másképp hangzik más nyelveken ,nem ?De attól még tudod ,hogy rólad van szó !

A Királysággal kapcsolatban pedig kötve hiszem ,hogy pontosan tudnád ,mit is jelent !

Megírnád ,hogy mit tudsz róla ?

2010. szept. 2. 17:51
 17/23 anonim ***** válasza:
Ingyenes Károli újszöv: Magyarországi Gedeon társaság H-1601 Bp. Pf.56 ingyen küldik.
2010. szept. 2. 19:48
 18/23 anonim ***** válasza:
68%
Jézus hol járt házról házra? Nem a "Jehova" nevet kell emlegetni, hanem az evangéliumot hirdetni, az meg nem valam istennevezős, brooklyni baromságot takar.
2010. szept. 2. 23:12
 19/23 anonim ***** válasza:

Kedves tanú testvérem!

Szerintem te pontosan értetted azt, hogy miért mondtam azt, hogy nem vagyok prédikátor. Bevallom kicsit rosszul esik ez a fajta gáncsoskodás, mert úgy gondolom semmi okot nem szolgáltattam rá. Tisztában vagyok vele, hogy minden keresztény ember feladata bizonyságot tenni másoknak - elsősorban az életével, cselekedeteivel - és a lélek által vezérleve a szavaival is.

Hidd el sok tanúval találkoztam már életem folyamán, kollegám is volt, és általános tapasztalatom - szerintem ezt mások is megerősítik (lásd itt a fórumban is) - hogy erőszakosan igyekeznek másokat megnyerni a tanaiknak. Szándékosan használom ezt a kifejezést, mert sajnos tapasztalatom, hogy minden tanú csak a felekezetének térít, fel sem merül benne, hogy "magvetőként" viselkedjen, csak "aratni" akar. És azt is meggyőződéssel állíthatom, hogy ez az emberek nagy többségének ez nagyon taszító, és romboló viselkedés, főképp ebben a mai világban. Jézus és tanítványai nem viselkedtek így.

Képzeld el - mivel tanultam héber nyelvet - pontosan tudom, hogy Jézus nevét hogyan kell kiejteni. És igen csak a Jehova névvel van a baj. Ha megfigyeled az evangéliumokban Jézus Atyának szólította Istent, és így tanította tanítványait is. A barátaim engem is más néven szólítanak, és a családban is általában valamilyen becenevet használunk, sőt a gyermekeim még soha nem szólítottak Péternek... ;-)

Mivel alaposan eltértünk a témától, így a királysággal kapcsolatosan most nem fogok hosszasan reagálni. Egyetlen igét említek csak meg: Jel. 22:3.

Üdv. Péter

2010. szept. 3. 13:58
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
De hülyeség ez az egész vallás dolog.
2010. szept. 3. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!