Lehet így, vagy előbb nekem is meg kel keresztelkedni?
Kis fiúnkat szeretnénk meg kereszteltetni.
A párom meg van keresztelve,nekem pedig csak kis koromban Névadóm volt.Katolikus.
Ha eddig nem izgatott a saját keresztséged, akkor:
1. Miért izgat a gyermekedé?
2. Miért izgat hirtelen a sajátod?
Szerintem ha nem érdekel a dolog, akkor ne csináld csak azért, hogy "legyen".
Kérdésre választ várok,nem pedig kérdést!
Téged ne érdekeljen ,hogy én ezt mért szeretném!!!!!!!!
Miért kell mindjárt támadni a kérdezőt? Mi van, ha mondjuk a párja szeretné, hogy a gyerek is vallásos legyen, és eszerint is nevelné?
Arról nem beszélve, hogy a keresztelés egy szép szertartás, nem kell feltétlenül bigott katolikusnak lenni ahhoz, hogy valaki ilyesmire vágyjon. Mindenkinek a saját magánügye, hogy milyen mélységig merül el a vallásban. Nálunk is mindenki meg van keresztelve a családban, pedig senki nem vallásos a szó szoros értelmében.
Így vagy úgy ,biztos megoldják .Hiszen egy kivételével az egyházak nem tartják be a biblia tanításait sem Jézus példáját ,miszerint ,hogy azzal is példát állított ,hogy nem kis korban ,hanem érett korban ,saját döntéséből keresztelkedett meg !A keresztelkedés annak a jelképe ,hogy valaki teljes szívéből átadja magát Isten szolgálatára !
Hát itt (már ne is haragudj )az anyuka sem szolgálja az Istent és a kicsi sem tudja !!Így mégis mi értelme ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!