Ferenc pápa a HIT gyülekezetének vezető lelkészével is találkozik Budapesten?
Hát, ha én keresztény lennék még mindig, különválasztanám a szektát a hívektől.
A videó után, amit lejátszottak a pünkösdistáknál, történtek még események. Az alábbi képen, Ferenc pápa bal oldalán a neoprotestáns szektavezér, Kenneth Copeland látható:
Ez most kissé olyan, mintha Szent Polikárp lepaktált volna egy gnosztikus szektavezérrel.
Valószínűleg Szent Polikárp se értene veled egyet. Amikor megjelent az arianizmus, akkor se csak a hívekre koncentráltak, hanem megpróbálták meggyőzni a tévelygő püspököket is, sokuk el is hagyta az eretnek tanokat. Néhány éve történt hasonló egyik északi országban, hogy egy eretnek pünkösdi szekta vezetője katolizált. Tehát van értelme és pozitív hozadéka.
" Minden vallásnak o kéne parancsolni nemcsak a Katolikusnak azért Szent Péter utódja. " - Ó!
Ezt ugye nem gondoltad komolyan?
Akár találkozhatna. Ferenc pápa nem az a fajta, aki elzárkózna más vallásúak elől.
Itt Budapesten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsával találkozott. Nem tudom, hogy ebben Németh Sándor benne van-e.
#11 Köszönöm, de én, és sokan mások, nem kérnek a katolikusok alakoskodó és színészkedő vallásából.
Mellesleg nem szükségszerű egy nagy vezető, ha a különféle gyülekezetek megtanulnának együttműködni egymással.
Az egyháznak egy feje van, Jézus, az nem a pápa, nem Németh Sándor, de nem is Kálvin vagy Luther, én személy szerint földi vezetőket nem követek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!