Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kiderült, hogy gluténérzékeny...

Kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok. Hogy tudok áldozni?

Figyelt kérdés
Gyógyszereim miatt bort sem ihatok. Nyilván megkérdem majd az atyától, de van valakinek erről tapasztalata?

2021. szept. 9. 23:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogyha valaki annyira érzékeny, hogy a gluténmentes ostya - ami igazából gluténcsökkentett - sem megoldás, akkor áldozhat csak borral.

Borból szerintem még 2-3 ml sem kell, elég ha csak egy egész kicsit iszol belőle vagy épp a szádhoz ér. Bár nem vagyok orvos, nem tudom, hogy ez is gondot okozna-e már.

2021. szept. 13. 11:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Mi az a lelki aldozás? Elképzelés hogy áldozol mialatt nézed hogy másnak adják az ostya? Én református vagyok és mikor a katolikus pap elkezdi idézni Jézus utolsó vacsora alatt elhangzott szavait akkor látom magam előtt ahogy Jézus közepén ül.es megtöri a kenyeret, a jobb oldalán 6, a bal oldalán 6 tanítvány és a bal oldalán ülhetett Judás.
2021. szept. 13. 18:12
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk csak ostyat adnak a katolikus templomban. Dehát kicsi az, úgy láttam mert figyelem.en a párból hogy áldoztat a pap. Meg se kell rágni csak kényelmes, nem lesz attól bajod. Amúgy se ostya hanem Jézus teste és Ő megvéd hogy bajod legyen.
2021. szept. 13. 18:13
 14/17 A kérdező kommentje:

LELKI ÁLDOZÁS (alul a link)

A lelki áldozás (lat. communio spiritualis) az áldozás egyik módja, amikor fizikai módon nem

tudja valaki magához venni az Oltáriszentséget, de lelkileg mégis elnyerheti a szentáldozás

kegyelmeit. Fontos azonban tudni, hogy a lelki áldozásra ugyanúgy fel kell készülnie a

hívőnek, mint egyébként a rendes szentáldozásra, vagyis a kegyelem állapotában kell lennie.

Aki valamilyen súlyos bűn miatt nem járulhat egyébként szentáldozáshoz (pl. rendezetlen

házasság miatt), az lelki áldozást sem tud végezni.

Ima a lelki áldozáshoz:

Uram Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes

szívemből. Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a

szentáldozásban, hogy Veled élhessek. Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a

szívembe, és végy lakást benne örökre! A mi Urunk Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre!

Köszöntelek, ó Jézus az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen. Tied

akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen.

[link]

2021. szept. 13. 18:57
 15/17 A kérdező kommentje:

Vagy itt van a lelki áldozás egész menete leírva:

[link]

2021. szept. 13. 18:59
 16/17 anonim ***** válasza:
Köszi kérdező ♡
2021. szept. 13. 19:10
 17/17 anonim ***** válasza:

Viszont ha van lehetőséged, én akkor is ajánlom a borral történő áldozást.

2021. szept. 13. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!