Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol merítkeztetek be?

Hol merítkeztetek be?

Figyelt kérdés
2021. szept. 9. 09:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
62%
Én az adventistáknál, de már kiléptem. Keresztségre való felkészülés közben már tudtam, hogy téves a teológiájuk, de a bemerítés miatt összeszorított foggal végigcsináltam a felkészülést.
2021. szept. 9. 10:33
 2/20 anonim ***** válasza:
9%

#1, Kreatti, 32%-os válaszoló!

Tehát megkeresztelkedtél náluk úgy, hogy már azelőtt sem értettél velük egyet?

Az lett volna a tisztességes, ha abbahagyod a felkészülést, és elmondod, hogy nem ertesz velük egyet.

Nem semmi egy ember vagy, inkább nem minősítelek.

Azt sem hiszem, hogy ok nélkül fenyegettek téged, ha egyáltalán tényleg az történt.

2021. szept. 9. 11:01
 3/20 anonim ***** válasza:
95%

Én baptista vagyok.

1# A keresztség érvényes, mert saját akaratból történt, egy felekezet teológiája pedig nem üdvözít. És igazából ezt nem is neked írtam, hanem második válaszolónak. :)

Nem felekezetbe merítkezünk be. Ezt minden hívő tudja. Te miért nem?

2021. szept. 9. 11:23
 4/20 anonim ***** válasza:
95%

"Nem felekezetbe merítkezünk be. Ezt minden hívő tudja. Te miért nem?"

Első vagyok. Most már tudom, akkor még nem tudtam :)

2021. szept. 9. 11:28
 5/20 anonim ***** válasza:
94%
4# Igazából nem neked szántam ezt a mondatot, hanem a második válaszolónak, csak ilyen hülyén jött ki. :)
2021. szept. 9. 11:29
 6/20 anonim ***** válasza:
77%

Én is adventista voltam, és ha jól emlékszem, a keresztség előtt közvetlenül felolvasták a hittételeket a keresztségi lapomról mindenki előtt, amiket elfogadtam.

Ha az 1-es válaszolóval is ez történt, és igennel felelt, akkor a gyülekezet előtt nyíltan hazudott, hiszen nem fogadta el a hitvallást.

Ha szerinted ennek nincs súlya, akkor nem vagy a helyzet magaslatán. Úgy lett volna az egész etikus, ha elmondja, hogy nem hisz az adventizmusban, de meg akar keresztelkedni.

2021. szept. 9. 11:34
 7/20 anonim ***** válasza:
49%

Nem, nincs súlya, mert Krisztus a megváltó, nem az adventista egyház. Plusz menet közben is simán lehet gyülekezetet váltani, pláne ha Isten hozza a váltást és nálunk teljesen elfogadott a református keresztség, ha átjön hozzánk. Ha egyszer ő meg lett keresztelve az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevére (pont ez miatt nem érvényes például a tanúk keresztsége), és ezt ő maga akarta, mint megtért és újjászületett ember, akkor nincs olyan, hogy nemet kell mondani. Max tovább megy, ha nem akar részese lenni annak a gyülekezetnek.

Nálunk is volt olyan, aki itt bemerítkezett és már máshol van. A lényeg az, hogy testvér.

2021. szept. 9. 11:41
 8/20 anonim ***** válasza:

"Én is adventista voltam, és ha jól emlékszem, a keresztség előtt közvetlenül felolvasták a hittételeket a keresztségi lapomról mindenki előtt, amiket elfogadtam."

Csak egy kérdés, mert ezen elgondolkodtam: tehát nem csak elmondták a keresztelő szöveget, hanem hozzátették azt is, hogy a keresztelővel vállalod azt hogy az adventista egyház tagja leszel és elfogadod a tanításait?

2021. szept. 9. 11:46
 9/20 anonim ***** válasza:
17%

Tehát szerinted nincs súlya annak, hogy a gyülekezet előtt a keresztelő lelkész nyíltan rákérdez arra, hogy elfogadja-e a felekezet hitvallását, a keresztelendő meg azt hazudja, hogy igen? Erre inkább nem mondok semmit.

Mondjuk a kereszténységtől egyébként sem áll messze a hamisság. Gondolom azok, akik az apostolok nevében hamisítottak leveleket, belenyúltak Josephus Flavius írásába, megalkották az áll-konstantini adománylevelet, vagy Einstein neve alatt terjesztenek egy kitalált történetet, (a diák és az ateista filozófaprofesszor) szintén azt gondolták, hogy "nincs súlya, mert Krisztus a lényeg, stb..."

A kereszténység etikai nézete szerint, ha Krisztus van a középpontba, bármit lehet hazudni, a keresztelő hivallástól a történelmi hamisításig? Úgy tűnik, igen. (tisztelet a kivételnek). Teszik mindezt úgy, hogy az erkölcsről hadoválnak.

Borzasztó.

2021. szept. 9. 11:50
 10/20 anonim ***** válasza:
41%

"Ha az 1-es válaszolóval is ez történt, és igennel felelt, akkor a gyülekezet előtt nyíltan hazudott, hiszen nem fogadta el a hitvallást."

Nálam nem volt ilyen. A lelkész csak pár dolgot sorolt, amikkel egyetértettem. Ellen White-ot sem kellett elfogadnom, mint próféta, csak Jézust, mint Megváltót.

"Ha szerinted ennek nincs súlya, akkor nem vagy a helyzet magaslatán. Úgy lett volna az egész etikus, ha elmondja, hogy nem hisz az adventizmusban, de meg akar keresztelkedni."

Na látod, ha kérdeztél volna, akkor most nem látszanál ilyen ostobának. Tudod, nem vagy Isten, nem ismerhetsz minden körülményt. A hazugsággal nekem is gondom lett volna, de imádkoztam és Isten megsegített, nem kellett hazudnom. Még a bizottság, akik jelen voltak, ők is csodálkoztak, hogy tőlem nem a szokásos kérdéseket kérdezték.

De semmi közöd az egészhez, csak azért írtam, hogy magadba szállj és végre elkezdj gondolkodni!

2021. szept. 9. 11:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!