Mi az a koporsószerűség amit meg kell csókolni a román ortodox templomokban?
Itt a link:
Menjetek le egészen a videóig. A videón Bal oldalt van egy Mária ikon és mellette a koporsós vagy dobozos valami.
"Ha kinagyitsátok a videót bal oldalon 2 gyertya van a dobozon amit meg kellett csókolni ma."
És ilyenkor mi van a járványügyi intézkedésekkel? Vagy minden csókolás után letörlik fertőtlenítős kendővel a gyertyatartót?
Kérdező, a te gondolkodásoddal alapvető bajok vannak. Igen sajnálatos, hogy felfedezted magadnak ezt az oldalt, és konstans ömleszted a fárasztó és értelem nélküli kérdéseidet ide. Szerintem keresd szakember segítségét.
Jelen kérdésedhez itt senki nem tud érdemben hozzászólni, az egyetlen, aki segíteni tudna, az valószínűleg valaki abból a gyülekezetből/templomból, ahova jársz. Egyéltalán nem értem, miért vadidegeneket kérdezgetsz ilyesmiről.
Es ha megkerdeznel ott valakit?
Vagy a csokolas kozben, vagy a mise utan? A papot?
Magyarorszagon egyebkent eleg keves ortodox van, nem hiszem, hogy tucatjaval lennenek a gyakorin.
Kérdeztem meg hogy megtudják hogy református vagyok aztán kitiltsanak a templomból, ugye? Ha nem.is a pap tenné ki de a nép nem látná szívesen és ha kitennénk a hítemet akkor se vehetnek el. Az egészségéért elvehetik de a hűtését nem mert aki azt elveszi az a pokolba kerül. Koporsoszeru valami volt amin üvegekben kövek voltak vagy korszerű dolgok és az üveget kellett csókolni. A videót azért osztottam meg és mondtam melyik az bal oldalt hogy értetek mit kérdezek. Lehet tényleg valami Szent erekjéje lehetett???
20 évvel ezelőtt én néztem le másokat akik nem ismerték a Bibliát meg a református szokásokat. Meg gunyoltam őket hogy pogányok. Soha nem gondoltam volna hogy oda jutok hogy én nem ismerem a keresztény dolgokat.
Azt se bánom ha szent erekje volt csak tudnám kié és ki volt az a Szent.
Mindig is volt rá hajlamom ha valahol dolgoztam,valahova jártam ( és ott jól éreztem magam) és elhoztam valamiket vagy kaptam azokat többször megpusziltam. Én szeretem az oroszokat úgy mint a románokat és anyu kapott az unokatestvéremektől egy csokit mert voltak Bulgáriában. Én meg megpusziltam a csoki papírjait mert cirill betűkkel volt írva és eszembe jutott hogy ez orosz. Én megértem hogy puszilja az erekjeként ha ismerték a Szentek életét mert én is hajlamos vagyok az ilyesmire. Az a koporsós dolog mindig ott van a templomban, láttam többször.
Ez nem.az a templom ami mellettem van. Amelyik mellettem van, ott csak Ikonok vannak. Se ereklye se koporsó. Szent Miklós meg György a védőszentjei és azok ikonjai vannak, meg a többieké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!