Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy isten arra...

Lehetséges, hogy isten arra hív fel, hogy idő előtt megtérjek hozzá?

Figyelt kérdés
Van, mikor úgy érzem, azt a sorsot szánta nekem, hogy öngyilkos legyek. Az a próbatétel, hogy leszek-e elég bátor, hogy megtegyem. Van, aki ezt a feladatot kapja?
2021. szept. 6. 00:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%

Soha.

Isten SOHA nem ad ilyen feladatot. Sokkal inkabb olyant, hogy segits masoknak. Isten el sem fogadja az ongyikossagot, aki ongyilkos volt, az nem kaphat egyhazi temetest. Szoval valamit felreertettel. Isten azt a feladatot adta, hogy segits masoknak. Az a probatetel, hogy hajlando vagy-e segiteni masoknak, felreteve a saját onzo igenyeidet?

Pl. Meg akarsz nezni egy filmet a tv-ben, de inkabb elmesz bevasarolni a szomszed kisnyugdijas 90 eves neninek. Vagy elmesz a BikeMaffiaval etelt osztani.

Vagy eleg bator, hogy segits masoknak? Ez a probateteled.

2021. szept. 6. 00:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez a feladatod. Jézus Krisztus mindörökké ugyanaz, az ő akarata pedig mindenki számára az, hogy a benne való hit által megtérjenek és egy olyan életet éljenek, amit a Szent Lélek vezet, nem pedig meghaljanak.
2021. szept. 6. 04:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Isten senkit sem hív öngyilkosságra.
2021. szept. 6. 05:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"azt a sorsot szánta nekem, hogy öngyilkos legyek"

Ha hiszel Istenben és hiszed, hogy sorsod Ő irányítja, tudnod kell, az általa elrendelt sorsot csak ÉLVE tudod beteljesíteni!.

.

Gyengeséged, küzdeni nem akarásod nem szabad Istenre fognod.Istennek itt, a Földön van szüksége hívőkre.

2021. szept. 6. 05:52
 5/12 KZitus ***** válasza:

Szia

Ahogyan írtad, isten minden ember halálát szeretné. De Istennek az élet szent, és szeretne tégedet is megtanítani arra, te is így gondolj arra az egyszeri és csodálatos ajándékra, amit Tőle kaptál, az ÉLETRE!

"Mert általa van életünk, általa mozgunk és létezünk,.." Cselekedetek 17:28

Nem azért adja a minden nap az életerőt neked, hogy "azt a sorsot szánta nekem, hogy öngyilkos legyek." - ez nem Istentől származó gondolat!

Mivel a Zsoltárok 36:9 azt írja: "Te vagy az élet forrása, a te világosságod által látunk világosságot." - az Istentől elvárt feladataid között van az is, hogy keresd az általa kínált "világosságot", amely megadja neked az élet értelmét, célját, és azt, hogy meglásd az élet szépségét. Ami tényleg csodálatos :-)

2021. szept. 6. 11:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Miért gondolod kérdező, hogy öngyilkosnak kéne lenned? Nincs egzisztenciád?
2021. szept. 6. 16:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Nincs életem. Szarul érzem magam a bőrömben. Nincs energiám, nem találom a helyem a világban. Ahogy elképzeltem magam, amikre vágytam, azok nem valósultak meg. Unom már. Nem akarom végigélni az életet. Úgyis csak egyre nehezebb lesz.
2021. szept. 7. 23:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Életkorod? 30 éves koromig én is így voltam, míg eljutottam az öngyilkosság szélére. Írok privátot.
2021. szept. 8. 11:04
 9/12 A kérdező kommentje:
29... írj, várom. Csak kérlek, ne valami olyasmit írj, hogy aztán isten magához húzott és Jehova Tanúja vagy hasonló lettél, mert az ilyen sztorikból már elegem van. Velem ez nem fog megtörténni, túl racionális vagyok hozzá és túl kritikusan látom a vallásokat. Vagy megoldom egyedül vagy terápiával az életem, vagy megyek a levesbe.
2021. szept. 8. 16:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szektás :) én 10-zel több
2021. szept. 8. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!