Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a legszabadelvűbb, legszada...

Mi a legszabadelvűbb, legszadabb, legliberálisabb, leghaladóbb és legpuhább vallás?

Figyelt kérdés

Arra gondolok ez alatt, hogy nagyon toleráns sok mindennel szemben (homoszexuális, házasságon kívüli szex, önkielégítés, alkohol, bulik, egyéni gondolkodás a vallás lényegéről, egyéni szabadság stb.), szabadelvű, liberálisan gondolkodik a magánéletéről (tiszteli a szexet, az érzelmeket, a nőket, az egyéneket, a természetet, a művészetet, a képzeletet, a természetfeletti lényt vagy lényeket is szabadon imádják, nincsenek szigorú kötések), ellenzi szigorú önmegtartóztatást, a böjtöket, a monogámiát, ellenben támogatja az emberek és a természet örömszerzését, nem szigorú és kötött, nem hisz rossz kamrában, Pokolban vagy egyéb rosszban nem gyűlölködik stb.

A kereszténység eléggé szigorú, hasonlóan az iszlámhoz és a zoroasztrianizmushoz, márcsak a túlvilágról alkotott kép miatt is, a judaizmus sok ága is eléggé szigorú, sok keleti vallásról, például a buddhizmusról, a taoizmusról, illetve ezek által befolyásolt sintó és hindu közösségekről, nem is beszélve, ahol egyes elszigetelt szekták néha semmit sem esznek, csak meditálnak és imádkoznak, amivel a meditációt mélyítik el.

Természetesen olyan vallást írjátok, amiről azért hallani is lehet, tehát nem pár fő követi, még akkor is, ha nem a 10 legnagyobb vallás egyike.

Létezik ilyen vallás? Melyik ez? Hol és kik gyakorolják?

Köszönöm a válaszokat!

2021. aug. 27. 23:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
39%
A Bibliát olvasgatva a kereszténység, egyértelmű
2021. szept. 24. 17:00
 12/17 A kérdező kommentje:

#11.

Ha a butaság fájna...

2021. szept. 24. 17:17
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

Vannak ilyen vallások. Hasonló gondolkodású emberek alapították, mint te:

mindenki azt csinál, amit akar, drog, pia, szex, buli, bármi jöhet és élünk örökké, mindegy mit csinálsz.

Aleister Crowley - aki drogfüggő mágus volt, és kefélt nővel, férfival - szóval az ő Thelemája is ilyen volt.

A többit keresd ki innen:

[link]

2021. szept. 24. 20:13
 14/17 A kérdező kommentje:

"Hasonló gondolkodású emberek alapították, mint te:

mindenki azt csinál, amit akar, drog, pia, szex, buli, bármi jöhet és élünk örökké, mindegy mit csinálsz.

Aleister Crowley - aki drogfüggő mágus volt, és kefélt nővel, férfival - szóval az ő Thelemája is ilyen volt."

Honnan a lópikulából tudod, hogy én hogy gondolkodom? Nem hiszem el, hogy nem egy unatkozó kisgyerek trollkodik több profilról... Már csak azért, mert a válaszokra nem reagál egyik birka sem, de ennek ellenére jön a válasz, amiben azt mondja el, amit már cáfoltam többször előtte.

"Azt hiszem pontatlanul fogalmaztam. Nem én keresek magamnak vallást. :-D Én már megtaláltam a hitem és vallásos vagyok elég mélyen (de nem begyöpösödötten). Egyszerűen érdekelnek a vallástudományok és a teológiák.

Az 1., a 2. és a 4. válaszolónak köszönöm! Írhatna egy keveset a vallások jellemzőiről és magukról a vallásokról, amit írtak (nyilván az 1. válaszoló által írt vallásokról a legáltalánosabb dolgokat mindenki tudja). De megpróbálok utánuk olvasni.

Egyébként jöhetnek még válaszok és példák!"

Itt a 6. válaszom neked is!

Sok ember bukna szövegértésből már alsóban, az oldal felhasználói közül.

2021. szept. 24. 20:24
 15/17 A kérdező kommentje:
Mélyen vallásos ember vagyok (de nem fanatikusan), megtaláltam a hitem. Nem ezeket vagy ezt keresem. Nem is értek velük vagy vele egyet feltétlenül. A vallástudományok és más vallások teológiái érdekelnek és szeretnék róluk vagy róla olvasni, illetve tanulni.
2021. szept. 24. 20:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok. Értem mire írtad a 12es választ. A rúd elé szaladtam és nem olvastam el a leírást csak a fő kérdést, bocsi. Viszont a kereszténység tényleg toleráns sok dolog iránt amit felsoroltál, mivel kimondja, hogy Isten nem a bűnös embert ítéli el, hanem a bűnt.
2021. szept. 24. 23:20
 17/17 A kérdező kommentje:
De bűnnek tartja, tehát nem fogadja el. Nem fogadja el a kereszténység.
2021. szept. 25. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!