Keresztények! mi a véleményetek a keresztes háborúkról?
" hát én is elég mérges lennék és teljesen jogos lenne keresztény részről az igény arra, hogy ez így nem maradhat"
Részemről pedig indifferens. Én is keresztény vagyok. A keresztény nem egyenlő a katolikussal, ne feledjük. Tehát ha én is magamból indulnék ki, ahogy te, akkor nincs értelme a keresztes háborúknak
"Keresztes háború volt ugyanis pl. Buda felszabadítása a török alól. Szept. 2-án fogjuk ünnepelni ennek a 335 éves évfordulóját."
Na látod! Ezt is csak így nevezték, de valójában nincs sok köze a valláshoz. Visszafoglaltuk a fővárost és ennyi
"Ezt is csak így nevezték, de valójában nincs sok köze a valláshoz. "
Pont azért nevezték így, mert bőven volt köze a valláshoz. Eleve vallási indíttatásból kezdődött a hadjárat.
"Pont azért nevezték így, mert bőven volt köze a valláshoz. Eleve vallási indíttatásból kezdődött a hadjárat."
ÉS te mindent elhiszel? Sima területszerzés volt, vallási köntösbe bújtatva, mint a keresztes háború. MAjd a msuzlimok megítélik, hogy köze volt-e a valláshoz az ő háborújuknak, avagy sem. Mi maradjunk a keresztesnél. És amúgy is azt írtad, hogy a magyarok részéről is keresztes háború volt. Emlékezetkiesésed van, vagy csak simán csalsz, ha cáfolnak? Próbáld már követni a fő szálat, ne szalmabábozz!
" Sima területszerzés volt, vallási köntösbe bújtatva, mint a keresztes háború"
Pont azért keresztes háború, mert nem sima területszerzés volt, hanem a keresztény vezetés indította keresztényi alapon. Nem két nemzet hanem két vallás közti háború volt.
A cél nemes volt, az okok miatt szükséges is. Sajnos a megvalósítás sokszor borzalmas és kevésbé nemes. Talán pont ezért nem is maradtak tartósak a sikerek.
Az pedig számomra külön érdekes, amikor magukat kereszténynek hazudó emberek ellenzik a súlyosan üldözöttek számára a segítséget. Sajnos a 11. századra rendszeres volt, hogy a Szentföldön élő keresztényeket és az oda induló zarándokokat megölték, fosztogatták a muszlimok. Ez abban csúcsosodott ki, hogy a keresztények nyakába egy fa keresztet, a zsidók nyakába egy hasonló szimbólumot tettek és lényegében bárki megölhette őket. A keresztesháború ezért indult. Furcsa nekem, hogy itt ennyi sok hozzászóló egyetért, elnézné az ilyen súlyú keresztényüldözést.
"A keresztesháború ezért indult. Furcsa nekem, hogy itt ennyi sok hozzászóló egyetért, elnézné az ilyen súlyú keresztényüldözést."
Ennyi sok hozzászóló szerintem nem egyetért, vagy nem ért egyet, hanem pusztán csak ennyire fogalmatlanok többségében a dolgot illetően, annak ellenére, hogy emiatt nem hagyják magukat zavartatni (mint ahogy a valóság miatt sem) és ugyanolyan lelkesen hozzászólnak azok alapján a felszínes és közhelyes keresztényellenes toposzok alapján, ami a "tudásukat" képezi a témában.
Ugyan, ne legyél ennyire naiv :)
Ők sajnos ennyire keresztény, sőt életellenesek. Valószínűleg még elégedett öröm ült volna ki arcukra, amikor hallják akkoriban a híreket, hogy muszlimok milyen kegyetlen módon bánnak ott a keresztényekkel és zsidókkal.
Amikor a mai keresztényüldözéseket hoztam fel korábban példának, ilyen szektás álkeresztények merték írni, hogy tulajdonképpen, a koptok, szírek nem is keresztények, nem Krisztusért üldözik őket, mivel többségében ortodoxok vagy katolikusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!