Isten az egy szellem vagy egy élőlény?
"Engem aztán nem zavar, csak a korábbi hamis állításodat javítottam ki."
És mikor írod le? Mert én csak az összevissza zagyvaságodat láttam eddig:)
"Nem a körkörös érvelésről beszéltünk, csak te fogtad rá gondolkodás nélkül a neked szóló ellenvetésre, hogy körkörös érvelés."
Megint magadból indultál ki ("gondolkodás nélkül"), pedig sokszor megtanultuk már, hogy ne tedd!
Marad az evolúciónál, ott tilos a gondolkodás. Az neked való
"És mikor írod le?"
Már leírtam. Azt állítottad, isten léte nem vitatott, én pedig ennek cáfolataként hoztam fel azt a tényt, hogy igen sokan vitatják, és még a hívők közt sincs sokszor egyetértés abban, milyen is ez az isten.
"Megint magadból indultál ki"
Nem, hanem az általad leírtakból, mivel arra reagáltam.
"Már leírtam"
Nem látom
"és még a hívők közt sincs sokszor egyetértés abban, milyen is ez az isten."
És? Sok a kezdő
"Nem, hanem az általad leírtakból, mivel arra reagáltam."
Szóval elismerd, hogy csúsztatsz. Ez is valami!
"Nem látom"
6. komment közepe.
"És? Sok a kezdő"
A kezdőséghez semmi köze. Idős, tapasztalt vallási vezetők sem értenek egyet sokszor.
"Szóval elismerd, hogy csúsztatsz."
Semmi ilyesmit nem írtam. Ne adj mondatokat a számba! Ha nem tudsz valamire reagálni, a legjobb, ha inkább nem is írsz semmit.
"6. komment közepe."
Onnan mész félre, igen:)
"A kezdőséghez semmi köze. Idős, tapasztalt vallási vezetők sem értenek egyet sokszor."
Akkor kezdők. Miben tapasztaltak, ha nem értik a Bibliát? Forduljanak hozzám, segítek bárkinek. Kevesen értik a páli teológiát, pedig az a kulcs a Bibliához
"Semmi ilyesmit nem írtam. Ne adj mondatokat a számba! Ha nem tudsz valamire reagálni, a legjobb, ha inkább nem is írsz semmit."
Ez beismerés. Ha tudod, h csúsztatsz, akkor minek írsz?
"Onnan mész félre"
Mivel mentem félre? Szerinted nincsenek emberek akik nem hisznek istenben, vagy nincsenek akiknek más-más istenképe van?
"Miben tapasztaltak, ha nem értik a Bibliát?"
A Bibliában. Csak ők máshogy értelmezik. Tudod, elég sok felekezet létezik, és mind a Bibliára alapozza a saját, eltérő teológiáját.
"Ez beismerés"
Mi és miért? Prezentált és vezesd le! Neked lehet hogy elég a vakhot hogy bemondásra elhiggy dolgokat, de másoknak azért ennél több is kell.
(2. vagyok)
16.
Szerintem nincs értelme a vitádnak mert
A 15. válaszoló egy rettentően beképzelt és elvakult vallásos akit úgy se tudsz meggyőzni semmiről.
Aki nem érti meg azt hogy attól még hogy ő hisz valamiben attól az még egy vitatott kérdés lehet azzal nincs értelme vitatkozni. Nem volt egyetlen normális érve sem se bizonyítéka. Isten létére (vagy akár a nem létére) nem is fog itt senki sem bizonyítékot mutatni. Amíg pedig nincs bizonyítva addig vitatott kérdés lesz (bár ha konkrétan bebizonyítanák a nem létét is hinnének benne sokan valószínűleg)
A másik lehetőség hogy ő is csak egy olyan válaszoló aki azt élvezi hogy másokat provokálhat és próbálja magát a legokosabbnak beállítani attól függetlenül hogy ezt legkésőbb a 2. válaszától csak folyamatosan megcáfolja.
Találkoztam pár ilyen válaszolóval már de még nem jöttem rá hogy miért jó nekik az hogy kényszeresen ostobának titulálnak másokat úgy hogy közben pont hogy azt bizonyítják be hogy ők azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!