A vallás az menekülés?
Amikor menekul valaki akkor a menekulest elosegíto "eszközt" mindig elöveszi (ha szuksége van rá) majd (ha minden rendben) újra "elrakja". Nekem hit egy életstílus amit akkor is élni szeretnék ha minden tökéletes volna az életemben...
Szerintem ez nem menekulés....Mi keresztények csak haza akarunk menni apuhoz.....
A Biblia a kereszténységet úgy írja le mint egy kulönleges kapcsolatot Isten és ember között. Egy apa fiú kapcsolatot. (nem a földi apáról beszél hanem egy olyan apáról aminek a földi halandó apa csupán halovány mása) Többször is elhangzik, hogy Isten gyermekeként szeret minket, hogy a kegyelmét úgy adta mint egy apa ad ajándékot a gyermekének vagyis a gyerek semmit nem tud tenni érte csak kinyújtja az ures kezét és várja, hogy az édesapja beletegyen valamit, "Ilyeneké a mennyek országa" Mondja Jézus amikor nem akarják odaengedni hozzá a gyermekeket ezzel leváltva az addigi adok-kapok Istenhitet.....Vagy ott van a tékozló fiú története amiben az apa puszta szeretetbol visszafogadja a gyermekét..A megszólíás sem véletlenul mennyei édesatyám...Máshol irva van hogy Jézus helyet készít az övéinek...ès az hogy az igazi otthonuk vele van. Majd halálunk után és itt a földön "a menyország a földön van"...
A HIT egy életstílus amit úgy írnék le hogy a Keresztyén Hívo ember észreveszi Isten kegyelmét és köszönetet mondd érte....Ez nem több és nem kevesebb...
ez pedig hatalmas vággyal tölti el, hogy egyszer majd átölelhesse azt aki egész életén át kísérte.
"A haza akarunk menni apuhoz"-al ezt a vágyat próbáltam leírni.
Véleményem szerint ez a földi élet Jézus minden kegyelmével egyutt sem hasonlitható össze azzal ami odaát vár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!