A keresztény vallásban milyen alap követelmények avagy feltételek vannak, amiket kötelező betartani, hogy keresztény lehessek?
Nekem még új ez a dolog, eddig nem igazán voltam vallásos.
Arra lennék kíváncsi, hogy a keresztény vallásnak milyen kötelező követelményei/feltételei vannak?
És miben lehet szabad választásom?
Előre is köszönöm a válaszokat!
akkor mar nem kell teged ujra megkeresztelni
ha katolikus akarsz lenni (maradni), akkor is el kell vegezned egy tanfolyamot, hogy aldozhass es gyonni tudj (azt hiszem)
ha reformatus akarsz lenni vagy evangelikus, ott is elfogadjak a keresztsegedet, akkor is tanfolyam van, es akkor konfirmalni kell, hogy urvacsorat tudj venni
de a lenyeg a keresztseg
Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik felekezethez mész. Van legalább 6000.
Ahova mész, ott fognak majd tanítani, hogy mit kell hinni. Néhány helyen lehet olvasni tájékoztatót is erről.
Nagy felekezetnél van olyan is, amiben kételkedni is lehet: például a katolikusoknál kételkedhetsz egy-egy csodában - de a csodák létezésében már nem.
Hit az egy Istenben, hit Jézus Krisztusban aki az Úr Igéjének a megtestesülése, és aki meghalt a kereszten hogy megváltson engem és téged és mindenkit. A mennybemenetele után elküldte a Szentlelket hozzák.
Ez a Szentháromság, nem három külön személy, nem hármas isten, hanem egyetlen Isten 3 isteni attribútummal, az Atya Isten, Jézus Isten Igéje és a Szentlélek Isten szelleme. Isten Igéje és Isten szelleme nem szétválaszthatóak Istentől. Mindhárom örökkévaló.
Erre csak ezért tértem ki annyira, mert sok itt a troll aki majd be akarja mesélni, hogy három istenben hisznek a keresztények, de ilyet csak a buták mondanak.
A Biblia pedig Isten kinyilatkoztatott szava, amivel lezárult a kinyilatkoztatás. Egy igazi keresztény pedig igyekszik követni Jézus tanításait amelyek benne van a Bibliában.
Az a helyzet, hogy tényleg hatásos, ha kérdezel Jézustól.
Nem tudom milyen felekezethez és miért akarsz csatlakozni, de ha nem muszáj, azt javaslom, ne tedd. Kerékkötői a kapcsolatnak. De majd látod. Jézus es közéd állítanak sok feltételt és szertartásosságot. Szinte vitrinbe rakják, hogy össze ne tapogasd....
Az összes hajbókolásra buzdit kérdezés helyett, és bár ezerszer elhangzik, hogy hívd a szívedbe Jézust, de a hogyan kerdésre csak annyi a válasz hogy imadkozz hozzá + ezernás emberáltali feltételt szabnak még. (Közibétek áll a pap, mint egy féltékeny hugi.)
Hogy beszélgess vele, Jézussal, kérdezz tőle, az már, NÁLUK, istenkáromlás kategória, de legalabbis megsértődnek rád. Főleg ha arról szamolsz be, hogy Jézus válaszolt. Es nem aranyfelhőben ülve, hanem például"csak" álmodban.
Buzdítanak: Kérdezd meg magadtól, mit tenne Jézus! Arra nem búzdítanak, hogy őt magát Jézust kérdezd, hát nem érdekes?!
Őhozzá csak imadkozz!-mondják ők.
Szerinted Jézus akarná, hogy hajbókoljatok neki?! Rühellte a hajbókolást.
Jézussal beszélgetni "kell", rajongani, és példaképnek tekinteni. Ha hiszel Jézusban, tudsz hozzá beszélni, és válaszokat is kapsz még direkt, konkrét módon is. Nem apró pici jelekben.
Nem testileg jelenik meg, hanem elmében. (Szent SZELLEM!) De konkrétan tudod, hogy ő válaszol, közöl.
Istent kell imával imádni.
Jöhet a lepontozás.
Kérdező: "Nekem még új ez a dolog, eddig nem igazán voltam vallásos."
Nem vallásosnak kell lenni, hanem igazhitű kereszténynek Jézus Krisztusban!
A vallás attól vallás, hogy emberi rendeléseket, szabályokat, törvénykezéseket, szabályokat, előírásokat tartalmaz! Ezeken alapszik a vallás! Ettől más a Katolikus, a Református, az Evangélikus, a Baptista, a Pünkösdista stb. stb. Ugyan azt a Bibliát olvassák, mégis eltérnek egymástól! Jézus pont ezért volt felháborodva, hogy az emberek saját rendeléseik által erőtlenné tették Isten alapvető törvényét és akaratát.
Mk.7,9. És monda nékik: Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg.
Mt.15,3. Ő pedig felelvén monda nékik: Ti meg miért hágjátok át az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által?
Mt.15,6. És erőtelenné tettétek az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által.
Mt.15,9. Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai.
Mi hát az igazi hit?
Mat.22;
34. A farizeusok pedig, hallván, hogy a sadduczeusokat elnémította vala, egybegyűlének;
35. És megkérdé őt közülök egy törvénytudó, kisértvén őt, és mondván:
36. Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?
37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
38. Ez az első és nagy parancsolat.
39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.
Rm.13,10. A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.
Tehát nem vallásosnak kell lenni, hanem az Isten szeretet törvényét betölteni!
Rm.2,13. (Mert nem azok igazak Isten előtt, a kik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, a kik a törvényt betöltik.
Rm.13,8. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.
Rm.13,10. A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.
Kérdező: "Arra lennék kíváncsi, hogy a keresztény vallásnak milyen kötelező követelményei/feltételei vannak?".
Ne arra legyél kíváncsi, hogy mik a különböző keresztény vallások rendszabályai és elvárásai, hanem arra figyelj és arra ügyelj és arra összpontosíts, hogy mi kedves Isten előtt, hogy mi Isten akarata!!!
Mk.3,35. Mert a ki az Isten akaratát cselekszi, az az én fitestvérem és nőtestvérem és az én anyám.
Rm.12,2. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.
Ef.6,6. Nem a szemnek szolgálván, mint a kik embereknek akarnak tetszeni, hanem mint Krisztus szolgái, cselekedvén az Istennek akaratját lélekből,
Zsid.10,36. Mert békességes tűrésre van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedvén, elnyerjétek az ígéretet.
1Pt.2,15. Mert úgy van az Isten akaratja, hogy jót cselekedvén, elnémítsátok a balgatag emberek tudatlanságát;
1Pt.4,2. Hogy többé ne embereknek kívánságai, hanem Isten akarata szerint éljétek a testben hátralevő időt.
1Jn.2,17. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
Kérdező: "És miben lehet szabad választásom?"
Minden napodban, minden cselekedetedben és mondatodban, amikor dönthetsz helyesen vagy helytelenül. Segítesz vagy nem. Veszekszel vagy nem. Türelmes vagy vagy sem! Tűrsz vagy nem. Adakozol vagy nem. Adsz vagy elveszel. hazudsz vagy igazat mondasz. Szeretsz vagy utálsz. Büszke vagy vagy alázatos. stb. stb. Tehát az életed mindennapjaiban és óráiban döntés előtt állsz!!!!
Tudod mit?
Bogarászd át a "A Katolikus Egyház dogmái és fontosabb tanításai" gyűjteményt. Itt megtalálod: [link]
Ha ezek után is komoly az elhatározásod, - hát MEGÉRDEMLED...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!