Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek Isten híve attól még,...

Lehetek Isten híve attól még, hogy nem értek egyet minden tanításával?

Figyelt kérdés

Nem sokat tudok Istenről és nem sűrűn olvasok Bibliát. De annyit tudok, hogy Isten egyik legfőbb "tanítása" (elnézést, ha valamit nem megfelelően írok), a megbocsátás/mindig meg kell bocsátani.

Csakhogy én ezzel nem igazán értek egyet. Persze tudni kell megbocsátani, de személy szerint olyan ember vagyok aki először megbocsát "az ellene vétkezőnek", de másodjára már nem, sőt inkább bosszút áll rajta.

Tehát így már nem lehetek Isten híve? Nem hihetek benne?

Elnézést, ha egy kicsit össze-vissza írtam, de azért remélem a lényeg lejött.

2021. aug. 14. 18:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szia kérdező, azért kérdezel ilyeneket, mert kevéssé ismered a keresztény tanításokat. Olvassál Újszövetséget. Jézus a következőt mondja:

",14 Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok.

6,15 Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.

Egyszerűen a szellemiségéből következik a megbocsátás a kereszténységnek. Eljött a Megváltó, aki miatt Isten nem veszi számba a bűneidet, elengedi a tartozásod.

2021. aug. 14. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
Jézus azt mondja, hogyha nem bocsátjuk meg az emberek vétkeit, akkor az Atya sem fogja megbocsátani a mi vétkeinket. Azt is mondja, hogy aki hallgatja az ő beszédeit és cselekszi, az olyan lesz, mint az ember, aki kőre építette a házát és árvízkor nem mosta el a víz, aki hallgatja és nem cselekszi, az olyan lesz, mint aki homokra építette a házát és elmosta a víz. Persze nem számon kérni akarlak, mindnyájan sokféleképpen vétkezünk. Én is sokszor esek bele hibákba.
2021. aug. 14. 21:34
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Olyan mint amit tegnap mondott az ortodox pap hogy volt egy szolga akinek a király elengedte az adossagat de amaz a másik szolgált börtönbe vetette kussebb adósság miatt. Amikor a király megtudta akkor a szolgat eladta rabszolgának mer ő elengedte neki a nagy adósságot míg ő a másik szolgálnak nem a kicsit. De akkor is lehetetlen megbocsátani. Ha valaki megsért vagy kötelezik velef hogy tudsz megbocsátani? Sehogy. Én még most is haragszom a volt református munkahelyemre hogy a nyugdíjas csoportvezető addig piszkálta míg el nem üldözött és a református lelkészno aki vezeti azt a hülye református diakoniát elnézte. Meg Református egység meg október 31 meg ökumenikus imának volt amik nem bibliai eredetűek meg kitalálták hogy a gyertya sírokra tevése katolikus szokás pedig nem igaz mert reformátusok vagyunk és mindig teszunk gyertyát meg öntünk pálinkát is egy cseppet meg szaloncukor. Meg azt is kitalálták a református diakoniában hogy ortodox szokás a húsvéti tojást bevigyem hogy adjak a többinek pedig ez sem igaz mert a másik egyesületben katolikus, ortodoxok voltunk, voltak és vittünk be tojást amit elcseréltunk egymással. Később még azt is kitalálták hogy a március 1 román szokás és mörcisort sem kaptunk amit más szóval is hívták míg a másik egyesületben mindig kaptunk és a magyar iskolába is kaptunk néha. LHa a nagyváradi református diakoniában Igazi Keresztények lettek volna akkor a nyugdíjas vezető nem addig csesztet amíg nem likidalok. És úgy képzeljétek el hogy azt a diakoniát egy római katolikus alapította meg és átlényegült reformátusnak mert a hülye felsővezetők mindig akkor tartottak gyűlést meg bízták más munkát a hölgyre mikor miseclett volna vagy katolikus ünnep és nem tudott menni. Mondtam neki Tünde holnap lesz Gyertyaszentelo, Nagy vagy Kis Boldogasszony, mész templomba, nem tudok felelte mert vagy a református püspökséggel kell menjen vagy szintén a reformátusok elküldtek utazásra ahol képviselte a diakoniát. A végén már egesz Nagyhéten se engedték el a templomba hanem vásárt szerveztek és ő kellett aruljon egész nap, akkortól határozta el hogy ott akarja hagyni a reformátusokat. Nekem se tetszett hogy egyedül ő árul és nem tartottam igazságosnak hogy nem tesznek mellé valakit a Diakoniahoz.aki felváltva míg misére megy de nekünk nem volt ott beleszólásuk. Ez a nő alapította meg a védett műhelyt ahol dolgoztam és amíg ő vezette addig szuper volt. Aztán a reformátusok elüldözték avval hogy sok munkát bízták rá amit nem bírt egészségüket és azután jött a papnő meg a nyugdíjas és azután risszblett. A nyugdíjas úgy képzeljétek el velem kezdődően mindenkit elüldözött onnan akit a katolikus volt vezetőnk vett fel és betették mást akit ők akartak és nem is serült. Már a régiek közül senki nincs ott. Ezért nem járok én református templomba mert eszembe jutna róla a műhely, szeptember elsején lesz 1 éve hogy otthagytam mert nem bírtam a csesztetesuket.
2021. aug. 15. 07:24
 14/17 anonim ***** válasza:
81%
A Biblia egyértelműen kimondja, hogy soha ne fizess vissza rosszal a rosszért, a bosszú az nem olyan út amin egy magát kereszténynek nevező embernek járnia kellene.
2021. aug. 15. 10:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Én sem tartom meg mindet. Nálam az a gyenge pont, hogy kárörvendő vagyok, legfőképpen olyanokon szoktam jókat röhögni, akik pofára esnek, mert amíg nekik kéne betartani valamit, addig nem értenek vele egyet, de ahogy a saját bőrükön tapasztalják, mert mondjuk nekik nem bocsát meg a másik és még bosszút is áll, akkor meg pampognak és sír a szájuk. Az ilyenek meg is érdemlik.
2021. aug. 15. 11:26
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mi ez a megbocsátósdi, de ha majd ide jön egy muszlim menekült és levágja a fejünket, akkor megbocsájtunk??
2021. aug. 15. 14:23
 17/17 anonim ***** válasza:

A megbocsátás és az igazságszolgáltatás két külön dolog. A Biblia az írja, hogy a megbocsátás (hogy ne dédelgessük a sérelmeinket, ne tápláljunk ellenséges vagy keserű érzéseket, ne akarjunk magunk bosszút állni) a mi dolgunk, az igazságszolgáltatás pedig Isten dolga.

Róm 12:19 "Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: „Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr."

Nyugodtan Istenre bízhatod az igazságszolgáltatást, mert ő mindent tud, és bizpnyos szempontból "kívülálló", nem érintett, azért teljesen igazságos és korrekt ítéletet tud hozni, te meg nem, mert érintett vagy, elfogult vagy. A való világban sem ülhet senki bírói székbe a saját ügye tárgyalásán, mert elfogult. Isten ítélni fog, legkésőbb a föld utolsó napján, az ún. utolsó ítéletkor. Akkor mindenki el fogja ismerni, hogy Isten minden emberi igazságosságot felülmúlóan végzi ezt a munkát.

A saját bosszúvágyadat tehát le kell építeni, nem szabni feltételeket, hogy hányszor vagy hajlandó megbocsátani (Mt 18:21-35). Mindig szívből meg kell bocsátani, ahogy már mondták előttem, különben Isten sem bocsát meg neked. De hogy szívből megbocsátotál, az nem jelenti azt, hogy kötelezően el kell tekintened attól -- ha az ügy olyan jellegű --, hogy sértettként jogod van bírósághoz fordulni, pl. kártárítésért vagy a vétkes megbüntetéséért. Ha viszont keresztények között van peres ügy, azt a keresztény gyülekezeten belül kell rendezni, nem hitetlenek előtt. Lásd 1Kor 6:1-6.

2021. aug. 15. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!