Miért igaz a Biblia? Miért nincs több érv mellette, hogy igaz?
Figyelt kérdés
2021. aug. 10. 00:18
11/21 anonim válasza:
10 :), járj te is utána, megadtam a szakirodalmat.
12/21 anonim válasza:
Aki hisz, hite igaz, mindenki másé igaztalan, hamis.
Neked is van olyan hited, amit alaposan, minden kétséget kizárólag bizonyítani nem tudsz, te mégis mélyen hiszed, ám ne várjad el mástól, hogy ő is azt tegye.
.
A hitnek 'hit' jellege megszűnik bizonyításkor és bizonyossággá alakul át.
13/21 anonim válasza:
A hit nem puszta elhívést jelent keresztény értelemben, hanem bizalmat Istenben.
Isten nem kér vakhitet, ha utánaolvasunk, beleássuk magunkat, találhatunk bizonyítékokat mellette. Utaltam a próféciákra, többek között. Nekem 100% bizonyosságom van a keresztény hit igazságáról, lehet megkövezni, kigúnyolni.
14/21 A kérdező kommentje:
A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
2021. aug. 10. 13:50
15/21 anonim válasza:
#13, #14: ez a vakhit.
A próféciák meg válogatva lettek, ezt más sokszor mondtuk.
16/21 A kérdező kommentje:
Tégy belátásod szerint.
2021. aug. 10. 14:02
17/21 anonim válasza:
#14 igen tesó, és még ez is: "Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik."
18/21 A kérdező kommentje:
A Biblia szerint te a felebarátom vagy, nem a tesóm. Sajnálom.
2021. aug. 10. 14:14
20/21 A kérdező kommentje:
Mert neked még nincs hited, és azok a Testvérek akik Biblikusan hisznek és ugyanazt amit Jézus is hitt és hirdetett.
2021. aug. 10. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!