Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed azokról a...

Mi a véleményed azokról a keresztényekről akik támogatják a homoszexualitást és ítélkeznek, csak mert mi elítéljük a homoszexualitást mint életmódot és nem az embereket?

Figyelt kérdés
Szerintem sajnálatos, és ők is lejáratják a valódi kereszténységet ami Biblikusan hisz.
2021. aug. 9. 22:03
1 2 3
 21/24 Mansour ***** válasza:

#17:

Nem rossz próbálkozás, végül is elismeri, hogy a Biblia nem beszél konkrétan az önkielégítésről. De azért ez is sántít. Például ha kakilsz, arról sem olyan szívesen beszélsz másoknak. Szégyenérzetet okoz. Nem hiszem, hogy bárkinek eszébe jutna Isten áldását kérni rá. Azt meg, hogy Isten a saját céljaira használja ezt a tevékenységet, inkább el sem próbálom képzelni, mert abból csak valami abszurd és perverz humor jönne ki... És mégsem bűn. Szóval vannak olyan intim dolgok, amik a természetes, vállalható dolgok és a szégyellni, rejtegetni való dolgok határmezsgyéjén egyensúlyoznak. Szerintem az önkielégítés is ilyesmi. Szégyenérzetet kelthet, de attól még nem bűn.

Viszont ez a kérdésed szempontjából off, szerintem zárjuk is le.

A kérdéssel kapcsolatban annyit tudnék elmondani, hogy bár én eléggé máshogy tekintek a homoszexualitásra és úgy általában a szexualitásra, mint a keresztény mainstream, viszont a politikai töltetű LMBTQ-mozgalmat és a túlpörgetett gender-elméleteket nem tudom elfogadni, ezeket társadalmilag károsnak tartom. Azt meg tudom érteni, hogy vannak olyan keresztények, akik politikai, ideológiai vagy sajátosan értelmezett erkölcsi indíttatásból befogadják és pártolják ezeket a mozgalmakat/ideológiákat, de ezt igen nyakatekert módon próbálják biblikusan igazolni, saját céljaik szerint válogatva a bibliai igékből, illetve úgy súlyozva azokat, hogy az ő igazukat támassza alá. Ezt nem tartom korrekt hozzáállásnak. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy minden kor és minden társadalom a saját értékrendje és szokásai szerint értelmezte a Bibliát, nincs tehát egy kizárólagosan helyes olvasat, hanem mindig egy adott közösség által helyesnek ítélt olvasat van. Viszont a mai társadalom meglehetősen megosztott a progresszív/konzervatív tengely mentén, ezért születnek ilyen, egymásnak homlokegyenest ellentmondó értelmezések. De senki nem rendelkezik a bölcsek kövével, nem mondhatja, hogy az ő értelmezése a kizárólagosan helyes. Bár az ideológiailag tendenciózusan befolyásolt értelmezéseknél azért eléggé kilóg a lóláb, eléggé feltűnő, ahol nem az írás minél jobb megértése a cél, hanem egy bizonyos ideológia alátámasztása.

2021. aug. 10. 16:47
 22/24 anonim ***** válasza:

"Azért vigyázz az ilyen teljes listával, mert esetleg akadnak benne ilyen gyöngyszemek is"

Nem ezekből áll a lista legjava, ha elolvasod. Én nem a fenti mondatok miatt linkeltem be az oldalt, hanem a téma miatt.

Az általad bagatellizált Bruggery Act alapján, amelyet a VIII. Henrik hozott, még 1835-ben is végeztek ki embereket az Egyesült Királyságban.

"Mint írtam senkit, vagy ha tetszik szinte senkit nem végeztek ki azért, mert például férfi létére a pajtában, ha úri osztályba tartozott, akkor a vár egyik szobájában közösült egy férfival. Lehetett egy két eset, de egyáltalán nem volt jellemző."

Ennél sokkal kevesebbért is kegyetlen módon lakolt az, aki valamilyen, adott törvény ellen vétett. Az állításod akkor lenne megalapozott, hogy ha az összes fellelhető dokumentumot átolvasva, elemzve, osztva, szorozva statisztikailag jutnál erre az állításra. Mivel egyikünk sem élt az adott korban, nem tudjuk, hogy ezek bagatellek-e vagy sem. Azt viszont tudjuk, hogy ezek a törvények léteztek és érvényben voltak.

EZEK A TÖRVÉNYEK maradtak érvényben, vagy alapozták meg azokat a 19.-20. századi törvényeket, amelyek kriminalizálták a homoszexualitást, és elindították ennek a radikális, szubverzív ellenpólusát az LMBTQ-mozgalmat.

Sőt, még ma is van olyan radikális, katolikus hitvédő, aki szerint reaktiválni kellene a régi, 1961-ben hatályon kívül helyezett magyar törvényt, mert - parafrazálom -, aki nem ért a homoszexualitás állami büntetésével egyet, az nem pusztán elkárhozik, de ugyanolyan büntetést kap, mint az, aki a homoszexuális bűnt elkövette.

2021. aug. 10. 17:35
 23/24 anonim ***** válasza:

"A kérdéssel kapcsolatban annyit tudnék elmondani, hogy bár én eléggé máshogy tekintek a homoszexualitásra és úgy általában a szexualitásra, mint a keresztény mainstream, viszont a politikai töltetű LMBTQ-mozgalmat és a túlpörgetett gender-elméleteket nem tudom elfogadni, ezeket társadalmilag károsnak tartom."

Nem vagyok woke, nem vagyok mozgalmár, a progresszív teológiát értelmetlen ostobaságnak tartom (bár megértem a motivációikat), de ezek az állítások azt feltételezik elő, mintha az Edmund Bergler-i "régi világ" olyan ideális lett volna...

2021. aug. 10. 17:55
 24/24 Mansour ***** válasza:

"de ezek az állítások azt feltételezik elő, mintha az Edmund Bergler-i "régi világ" olyan ideális lett volna.."

Nem gondolom, hogy bármely régebbi kor ideális lett volna, különösen a homoszexualitáshoz való hozzáállás tekintetében (hacsak az ókori görögökig nem megyünk vissza). Sem a bergleri megközelítést nem tartom jónak, sem azt, ahogy a keresztény európai kultúra a homoszexualitáshoz, illetve az egész szexualitáshoz viszonyult. De a régi rosszat nem lehet olyasmivel jóvá tenni, aminek úgy tűnik, hogy társadalmilag-kulturálisan még rosszabb kihatásai lehetnek.

2021. aug. 10. 20:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!