Reformátusok és katolikusok! Mi a véleményetek erről a hitvédelmi videóról?
Kegyelemmel teljes az azt jelenti hogy Szűz volt. Örök büntetlen volt mert másként Jézust nem tudta volna kihordani a méhében mert átvette volna a bűnre való hajlamot a köldökzsinóron át. Mária azért született büntetlenül Anna méhében hogy mikor felnő tudja Jézust kihordani a hasában.HaMaria Gabriel szavára nem vállalta volna el hogy megszülte Jézust akkor elkövette volna az első bűnt és ezáltal megkapja Annatol az eredendő bűnt és Jézust nem tudja a hasában hordozni, táplálni. Keresztény református vagyok de ez így logikus hogy Mária tökéletes és szűz kellett legyen.
Mária apja, Joákim meghalt és Anna kétszer férjhez ment mert a második ura is meghalt. Mindkét iratok született egy egy Mária nevű lánya és azoknak lett Jakab, Simon meg Judás. Mivel Anna meg az urai meghaltak ezer Szűz Mária gondoskodott a féltestvéreinek meg azok gyerekeirol.
,,A sola scriptura szerintem sokkal közelebb áll a bálványimádáshoz, mint egy Mária-kép.,,
Remélem legalább a purgatoriumba fogsz kerülni ezért a hazugságért bár a pokol jobb lenne neked.
Az a bálványimádás ha kéket meg szobrokat nyalunk. Az nem bálványimádás ha a Sola Scriptura vagyis az írások után hiszünk.
Hogy 8s jössz te ahhoz hogy minket, Kalvinistákat bálványimádóknak nevezz? Nem félsz attól hogy a pokolba mész?
Nekünk keresztény Reformátusokbak van egy rossz szokásaink: túl elvontak vagyunk és magunk se tudjuk a saját prédikációnkat. Mert ahelyett hogy a Sola Scristura után mennénk szerintem a Kálvin elvont hülyeségek után megyünk és ezért van kettős predesztinació is.
De én kerrsztényebb vagyok a többi kallvinidtandl.rs amit megértek azt úgy írom le hogy érthető legyen, elvontan nem is tudnám. És a kettős predesztinaciót akkor sehinnem meg fogadnak el ha a református egyház kiatkozna érte engem. Etetnek tanítást nem fogadok el a saját egyhazamtol sem nemhogy még bálvanyokat imadjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!