Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Reformátusok és katolikusok!...

Reformátusok és katolikusok! Mi a véleményetek erről a hitvédelmi videóról?

Figyelt kérdés
[link]
2021. aug. 8. 09:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

Kegyelemmel teljes az azt jelenti hogy Szűz volt. Örök büntetlen volt mert másként Jézust nem tudta volna kihordani a méhében mert átvette volna a bűnre való hajlamot a köldökzsinóron át. Mária azért született büntetlenül Anna méhében hogy mikor felnő tudja Jézust kihordani a hasában.HaMaria Gabriel szavára nem vállalta volna el hogy megszülte Jézust akkor elkövette volna az első bűnt és ezáltal megkapja Annatol az eredendő bűnt és Jézust nem tudja a hasában hordozni, táplálni. Keresztény református vagyok de ez így logikus hogy Mária tökéletes és szűz kellett legyen.

Mária apja, Joákim meghalt és Anna kétszer férjhez ment mert a második ura is meghalt. Mindkét iratok született egy egy Mária nevű lánya és azoknak lett Jakab, Simon meg Judás. Mivel Anna meg az urai meghaltak ezer Szűz Mária gondoskodott a féltestvéreinek meg azok gyerekeirol.

2021. aug. 8. 13:19
 12/22 anonim ***** válasza:
Nagyváradi Szent József templom oldalán olvastam ezt hogy Anna férfihez ment kétszer Joákim után. És Mária nem a Szentlélektől fogant hanem az apjától mert Anna kegyelemmel Áldott és nem Teljes volt mint Mária Jézus esetében
2021. aug. 8. 13:20
 13/22 anonim ***** válasza:
55%
Nagy Gergely keresztény teológus kiválóan leleplezi a katolikus vallás bibliaellenes hamis gyakorlatait, szelídséggel, okosan. Isten áldja meg érte!
2021. aug. 8. 22:06
 14/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, Milyen irányzathoz tartozol? És miért dicséred őt pontosabban? :) Kíváncsi kérdések ezek. A katolikusoknak (kb. 62dislike) nem tetszik ez...
2021. aug. 8. 22:14
 15/22 anonim ***** válasza:
46%
A katolikusoknak általában nem tetszik az igazság, arra haraggal és gyűlölettel reagál a többségük (lásd az első hozzászólót például), akkor is, ha jóindulattal és javító szándékkal közlik azt velük. Vannak persze olyan katolikusok, akik számára szintén hamiskás a vallásukban megtapadt Mária kultusz, vagy szobor tisztelet.
2021. aug. 8. 22:29
 16/22 A kérdező kommentje:
Értem. Nem tudom, hogy ismersz-e engem, de szerinted én a többi kérdésben "is" "erőszakos" voltam? :/ Én Máriát jó szemmel nézzek rá, pozitív gondolatom van hozzá, de nem tisztelem. Csak a saját szüleimet tisztelem. A többieket szeretem.
2021. aug. 8. 22:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Félreértés ne essék, én is feliratkoztam a Kálvinista Apologetikára, mert azért én korántsem tartom Gerit rosszarcnak. Mivel a kérdés konkrét videóra vonatkozott, abban pedig pont különböznek a nézeteink, ezért úgy tűnhet, hogy ellenszenves számomra, pedig inkább tartom keresztény testvéremnek, és szívesebben hallgatom őt, mint mondjuk az újateisták kritikáit, mert Geri legalább tudatában van annak, hogy honnan jön. Számomra bárki lehet hittárs, aki képes méltatni a Szentírást.
2021. aug. 8. 22:47
 18/22 A kérdező kommentje:
Az is nagyon erkölcsös volt amikor egy harcos ateistával vitázott, amíg az ateista pofázott és erőszakos volt, addig Gergő békés bárány volt. Nyugodt. Nem igaz? ( All gods are dying csatorna)
2021. aug. 8. 23:29
 19/22 anonim ***** válasza:

,,A sola scriptura szerintem sokkal közelebb áll a bálványimádáshoz, mint egy Mária-kép.,,

Remélem legalább a purgatoriumba fogsz kerülni ezért a hazugságért bár a pokol jobb lenne neked.

Az a bálványimádás ha kéket meg szobrokat nyalunk. Az nem bálványimádás ha a Sola Scriptura vagyis az írások után hiszünk.

Hogy 8s jössz te ahhoz hogy minket, Kalvinistákat bálványimádóknak nevezz? Nem félsz attól hogy a pokolba mész?

Nekünk keresztény Reformátusokbak van egy rossz szokásaink: túl elvontak vagyunk és magunk se tudjuk a saját prédikációnkat. Mert ahelyett hogy a Sola Scristura után mennénk szerintem a Kálvin elvont hülyeségek után megyünk és ezért van kettős predesztinació is.

De én kerrsztényebb vagyok a többi kallvinidtandl.rs amit megértek azt úgy írom le hogy érthető legyen, elvontan nem is tudnám. És a kettős predesztinaciót akkor sehinnem meg fogadnak el ha a református egyház kiatkozna érte engem. Etetnek tanítást nem fogadok el a saját egyhazamtol sem nemhogy még bálvanyokat imadjak.

2021. nov. 29. 13:38
 20/22 anonim ***** válasza:
Én a kettős predesztináciot akkor se fogadnám el ha a református egyház kiatkozna érte. Eretnek tanítást a saját egyhazamtol sem fogadok el nemhogy katolikus meg ortodox bálvanyokat imádjak. A Soká Scripturaba kell hinni nem Kálvin kepzelgeseit. A kettős predesztinácio nem igaz.
2021. nov. 29. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!