Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn ha önkielégítek?

Bűn ha önkielégítek?

Figyelt kérdés
Napi 1 vagy max 2x szoktam. Miért bűn? Ártok vele másnak? Ezt lekell vezetni, szerintem természetes úgy mint az evés, ivás. Ez is az élethez tartozik. Nem bántok ezzel senkit, sőt örömöt szerzek magamnak. Soha nem gyóntam meg úgy gondolom a papnak , egyháznak nincs köze a szexuális életemhez....
2021. aug. 8. 08:25
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Onán történetéből szokták levezetni, de szerintem az a történet másról szól.

Onán testvére meghal. Az özvegyének gyereket kellett volna csinálnia, de "a magját a földre veszejtette". Tehát nem az önkielégítés volt a bűne.

[link]

2021. aug. 8. 08:33
 2/7 anonim ***** válasza:
38%
Minden egyes nyomorult nap megkérdezed. Unalmas.
2021. aug. 8. 08:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Saját magadnak ártasz ami parázna kísértést csinál. Én is csináltam a hitem előtt, de mióta befejeztem, azóta alig van parázna kísértés bennem.

[link]

2021. aug. 8. 10:16
 4/7 anonim ***** válasza:
38%
Ha nem társulnak hozzá parázna gondolatok, képek, videók, és nem megkötözöttség, azaz ha nem csinálod nem hianyzik, ki bírod nélküle, nincs rá késztetésed hogy csináld, akkor, és csak is akkor renben van Valószínűleg ezeket a feltételek mindegyike vagy nagy része teljesül, tehát egyrészt paráznaság, másrészt rabja vagy.
2021. aug. 8. 10:51
 5/7 anonim ***** válasza:
így van.
2021. aug. 8. 10:52
 6/7 anonim ***** válasza:
10%
Nem bűn. Meg se kell gyonjad a papnak. Ha bűnnek érzed akkor Istentől kérj bocsánatot és nem kell.a pap tudjon róla
2021. aug. 8. 13:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Meg kell gyónni papnak, amelyik pap azt mondja nem, akkor azt lehet jelezni az illetékes püspöknek. (katolikus)
2021. aug. 8. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!