Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogy született újjá?

Ki hogy született újjá?

Figyelt kérdés

2021. júl. 27. 14:54
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Ha metaforikusan kérdezed, akkor ironikusan a vallások elhagyásával.
2021. júl. 27. 16:13
 2/10 anonim ***** válasza:
62%
Isten kegyelméből megértettem mi a hit: Istenben való bizalom minden körülmények között. Realizálódott, hogy Isten gondviselő Isten, akivel személyes kapcsolat teremthető. Ezek 180 fokos fordulatot hoztak a hozzáállásomban az élethez, nehézségekhez. Kb. 30 voltam ekkor.
2021. júl. 27. 16:17
 3/10 anonim ***** válasza:
38%

20-21 éves koromig baptista ún. hívő voltam. Párdon, a baptista az mindig nagybetű. Aztán rájöttem, hogy az összejövetelek csak afféle szellemi recskázások, amin mindenki ugyanazt bégeti, de konkrét kérdésekre semmilyen adekvát választ nem képesek adni.

Ellentétben az ún. tudománnyal, ami viszont - a hittel ellenétben - működik.

2021. júl. 27. 18:44
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

3

Ha konkret tudomanyos kerdesre adekvat tudomanyos valaszt akarsz kapni, akkor en is a tudomanyt javaslom. A kereszteny vallas nem ezzel foglalkozik.

2021. júl. 27. 19:17
 5/10 anonim ***** válasza:
26%

"Ha konkret tudomanyos kerdesre adekvat tudomanyos valaszt akarsz kapni, akkor en is a tudomanyt javaslom. A kereszteny vallas nem ezzel foglalkozik."

Mármint azokkal a tudományos kérdésekkel, hogy

- hét nap alatt jött-e létre minden? NEM

- volt-e özönvíz? NEM

- Lenyelte-e Jónást a hal? NEM

- Feltámadt-e Jézus a halálból? NEM

- Le kell-e ölni valami állatot, hogy bűnocsánatunk legyen? NEM

Ha ezeket (és a többszáz hasonló kérdést) nem számítjuk akkor tényleg sok dologra választ adhat a kereszénység!

NEM

Ezen túl

2021. júl. 27. 19:24
 6/10 anonim ***** válasza:
ugyanezt mondtam, te okos
2021. júl. 27. 23:38
 7/10 anonim ***** válasza:
40%
tudomány egyszer megadja választ,hogy mitöl következett be az ősrobbanás, akkor arra is választ ad , hogy a semmiből hogy lett valami.hogy mikor következett be azt kiszámolták, és hogy melyik anyag mivé vált,de több infó nincs hogy hogyan és mikböl, és miért? az lesz a durva ha tudomány bebizonyítja egy fensőbb erő=isten létezését :D mely megalkotta az ösrobbanást, és anank következményét az világot.
2021. júl. 31. 05:19
 8/10 anonim ***** válasza:

7es. A hívők egy alteregóban hisznek, Istenben aki létezett a kezdetektől.

A tudomány emberei főként(nem mind), egy öröktől kezdve létező anyaggal teli világban/vagy atomokkal trlo világban "hisznek".

Ebben az utóbbi nyer nagyobb teret (Ismétlem, még tudomány ágakban sem mindenkinek), mert előbb tudod azt a kavicsot megfogni, azaz közvetlen tapasztalni mint egy hiten alapuló "Isteni szintű tudatot"

2021. júl. 31. 08:20
 9/10 anonim ***** válasza:
20%
Valószínűsíthető, hogy senki nem születik “újjá”,ez a hit csak vágyainkat tükrözi. Új születések vannak, ez tapasztalható, mikéntje, a tudat keletkezésének, vagy test általi előállításának módja előttünk még ismeretlen. Elmélet, hogy az “alkatrész energia” újra felhasználásra kerülhet keveredve és részben ....
2021. aug. 1. 09:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Többször is születtem újjá. Volt egy halál közeli élményem, amikor megjártam a mennyországot is.

De volt, hogy lassan alakult ki bennem egy mélységes spiritualizmus.

Voltak már mély élményeim is, amik erősen megmutatták a helyes utat, bár ezek már nem újjászületések, csak újra letisztulások voltak.

Szépen lassan megismertem istent meditáció általái felemelkedés és állandó gondolkodás útján.

2021. aug. 10. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!