Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért írja Jézusról a Biblia,...

Miért írja Jézusról a Biblia, hogy született és miért nem azt, hogy teremtve lett?

Figyelt kérdés
Akik azt állítják, hogy teremtett lény, mint egy angyal, annak sosem tűnt fel az, hogy ezt sehol sem állítja a Biblia?
2020. okt. 28. 05:58
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

A katolikus hitvallásban (Credo/Hiszekegy) ez úgy szerepel, "született, de nem teremtmény".

A vallás nem kizárólag a Biblia köré épül. Nyilván minden felekezetnek megvannak a maga dogmái.

2020. okt. 28. 06:46
 2/10 A kérdező kommentje:
De én most kifejezetten a megfogalmazást kérdezem. Mellesleg a Biblia ezt írja, hogy született, de nem teremtett, így ez nem is igazán dogma szerintem, hanem egy bibliai tény.
2020. okt. 28. 07:16
 3/10 anonim ***** válasza:
3%

"bibliai tény"

Bibliai kijelentés.

A Bibliában roppant kevés tény van, és az sem a Bibliából derül ki, hogy melyik az.

Amúgy szerintem ez pont légből kapott, mivel a szüléshez az istennek szervek kellettek volna, az pedig nincs neki, ezért csak teremteni tud.

Persze tudna szülni is, ha akarna, de a Bibliából úgy tűnik, hogy nem ezt tette.

2020. okt. 28. 08:11
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Teremteni lehet akárhová, egy hegycsúcsra is. Aki megszületett, azt anya szűlte.
2020. okt. 28. 09:17
 5/10 A kérdező kommentje:
4# úgy gondolod, hogy Istenre is vonatkozik a fizika és biológia törvénye?
2020. okt. 28. 14:11
 6/10 anonim ***** válasza:
58%
Az írás állítása az is hogy a hegyek születtek. (Jób könyve) Akkor, hogy is van ez?
2020. okt. 28. 14:44
 7/10 anonim ***** válasza:

Vagyis a Zsoltárok. 90:2 Mielőtt hegyek születtek (héb, jalad), mielőtt a föld és a világ létrejött, öröktől fogva mindörökké vagy te, ó, Isten!

"Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz (ugyanaz a héber ige: Jalad) magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad." I. Móz 3:16

2020. okt. 28. 14:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Nestle:

"κατανοήσατε τὸν ἀπόστολον καὶ ἀρχιερέα τῆς ὁμολογίας ἡμῶν Ἰησοῦν, 2πιστὸν ὄντα τῷ ποιήσαντι αὐτὸν ὡς καὶ Μωυσῆς ἐν [ὅλῳ] τῷ οἴκῳ αὐτοῦ. "

fordítás: "figyeljetek a mi hitvallásunk apostolára és főpapjára, Jézusra, aki hű volt ahhoz aki alkotta, mint Mózes is az ő egész házán"

Indoklás: A ποιησαντι elsődleges jelentése: csinál, alkot, tesz. A Jel. 14:7 -ben Istenre ugyanezt a szót használja, arra aki mindeneket alkotott.

Jézus tehát hű volt ahhoz, aki őt alkotta. Ez ki? Saját maga???

2020. okt. 28. 14:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Másold ide azt az igét is, amiről eleve szó van. Ezeket nem kérdeztem és nem is ezt kérdeztem.
2020. okt. 28. 16:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Csak arra akartam rávilágítani, hogy a teremtés és a születés szembeállítása bibliailag nem korrekt, hiszen van olyan, hogy nyilvánvalóan teremtett (hegyek) dolgokra mondja, hogy születtek. Tehát a vagy/vagy kapcsolat eleve megdőnthető a Biblia alapján.

A másik hely, amit a zsidó levében idéztem, a szótárak alapján fordítható, és fordítják is alkotásnak, tehát megdönthető az alkérdésben levő állítás, ami feltételezi, hogy a teremtettséget soha nem állítja a Biblia. A ποιησαντι igét egyértelműen lehet alkotásnak is fordítani, tehát a másik oldalról sem igaz, ami a kérdésben egy alapfeltevés.

2020. okt. 29. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!