Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a föld van mozgásba akkor...

Ha a föld van mozgásba akkor Józsué miért a naphoz és a holdhoz szólt?

Figyelt kérdés
Vagy mégiscsak a lapos föld elméletnek van igaza?
2021. júl. 25. 11:52
1 2
 11/18 Blackice75 ***** válasza:

Kedves 9-es én nem vagyok sem laposföldhívő, sem félelmetesen vallási fanatikus.

Vallásokhoz nem adja magát, vagy kiszalad belőle az aki érti az Atya igéjét.

Tudom hogy léteznek lapos föld hívő társulatok, de azoknak is semmi közük az Atyához , azon az egy dolgon kívűl, hogy be akarják bizonyítani azt, hogy a föld lapos!

A megtartatásunk, vagyis az örök élet elnyerése nem azon fog múlni , hogy a földet laposnak, gömbnek, kockának, háromszögnrk vagy trapéznak gondoljuk!

Én csak azt mondom hogy akinek van igaz hite, az az ember rendületlenül hisz az Atya szavában, és úgy él!!

Így követi a Megváltót!

Ha valaki ezekhez a nem bizonyított tudományos teoriákhoz meg filozófiakhoz hajtja a fülét azért , hogy abból merítsen tudást, és bölcsességet elhagyva ezzel az Atya szavát, az nem az Atya gyermeke, hanem a vilag barátja , ahogy a föld népességének 99,9%-léka.

2Tim 4:3 Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük;

Tanitokat keresnek maguknak mint NASA , vallások , politikusok stb...akiktől azt hallják amit hallani szeretnének, azt az álomvilágot amiben tartják őket, hisznek a mesékben!

2Tim 4:4 És az igazságtól elfordítják az ő fülüket, de a mesékhez oda fordulnak.

Ha előveszed az Atya szavát és szembe helyezed a világ hazugságaival akkor kigúnyólnak, a VALLASOSOK a KERESZTÉNYEK, akik azt mondogatják hogy nekik így a Jézus meg úgy a Jézus a mindenük stb...de egyik sem igyekszik úgy cselekedni ahogy azt a Megváltó tanította!!!

A végén majd úgyis kiderül az igazság, én az Atyának hiszek , és nem érdekel hányan gúnyolnak ki érte!

Mert ha sok közül csak egy is felébred azáltal amit írok, az Irasokból, akkor már csodálatos HalleluYAH.

Atöbbi meg menjen tovább azon az úton amin elinditotta az egyháza a vallása a NASA , kopernikus , a pápa ,és jól van.

Én nem haragszok senkire, én gúnyolok ki senkit, egy felerbarátomat sem. Miért tenném?

Engem nem arra tanít a Megváltó aki az Atya szava hogy gúnyt űzzek a felebarátaimból.

Luk 10:27 Az pedig felelvén, monda: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.

Máté 19:19 Tiszteld atyádat és anyádat; és: Szeresd felebarátodat, mint temagadat.

Máté 22:39 A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

HalleluYAH

2021. júl. 25. 19:55
 12/18 anonim ***** válasza:

"A gö.bformához nem kell mérőzsinór!"

Az ok, kedves 4-es, de az általad idézett igék a szárazföldről szólnak.

2021. júl. 26. 09:20
 13/18 szp72 ***** válasza:
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem Istennek egyáltalán nem kell mérőzsinór a világ megteremtéséhez. Ez egy képletes beszéd, s ha ez képletes akkor könnyen lehet, hogy sok más is az.
2021. júl. 26. 09:29
 14/18 anonim ***** válasza:

"A végén majd úgyis kiderül az igazság, én az Atyának hiszek , és nem érdekel hányan gúnyolnak ki érte!"

Ok, ok, picit nyugodj meg hívő testvér. Sok mindenben igazad van, de egyrészt olvasd el Pál jellemzését a szeretetről és tanulj nyugalmat és alázatot. Másrészt olvasd már el a szövegkörnyezetet Jóbnál és a Zsoltároknál és meg fogod látni, hogy a szárazföldről van szó, amikor a Biblia földet ír.

Eleve:

1 Mózes

1,10 És nevezé Isten a szárazat földnek; az egybegyűlt vizeket [Zsolt. 95,5] pedig tengernek nevezé

Nézd csak:

38,4 Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem?

...

38,8 És kicsoda zárta el ajtókkal a tengert, a mikor előtünt, az anyaméhből kijött;

Látod? A tengert nem azért kellett elzárni, hogy a Föld bolygó létrejöjjön, hanem a szárazföld miatt. A (száraz)föld oszlopokon áll, ezt a tudomány is visszaigazolta. Ma kontinentális talapzatoknak nevezzük

Hasonlítsd össze ezzel:

1 Mózes

1,9 És monda Isten: Gyűljenek egybe az ég alatt való vizek egy helyre, hogy tessék meg a száraz. És úgy lőn.

1,10 És nevezé Isten a szárazat földnek; az egybegyűlt vizeket pedig tengernek nevezé. És látá Isten, hogy jó.

2021. júl. 26. 09:35
 15/18 anonim ***** válasza:

"Ha a föld van mozgásba akkor Józsué miért a naphoz és a holdhoz szólt?"

Ma is azt mondják, hogy "lemegy a "Nap". ..

Költői kép

2021. júl. 26. 10:36
 16/18 A kérdező kommentje:

Vagy nem!

Azok a könyvek amelyek nem kerültek bele a Bibliába álló lapos földkorongra utalnak és így már érthető a Biblia föld kereksége kifelyezése.

Valamint az is érdekes,hogy Isten ezeket a könyveket sem hagyta elveszni hanem előkerültek és a utolsó időkben lehet belőlük tájékozódni.

Egy Biblia kommentárban megemlítik,hogy az ősi Dél-amerikai indián kultúra feljegyzése egy nagyon hosszú éjszakáról amely a közel keleten nappalt eredményez és ez Józsué korában történt.

2021. júl. 26. 16:38
 17/18 anonim ***** válasza:

"Egy Biblia kommentárban megemlítik,hogy az ősi Dél-amerikai indián kultúra feljegyzése egy nagyon hosszú éjszakáról amely a közel keleten nappalt eredményez és ez Józsué korában történt."

Ez aztán a pontos megfogalmazás!

- egy Biblia kommentár

- Ősi dél amerikai indián kultúra

- Józsué korában

Melyik is volt Józsué kora pontosan? Mármint azt a néhány évtizedes intervallumot add már meg légyszi. Melyik "ősi indián kultúra" írta ezt le? Miből gondolod, hogy az ő sokáig tartó éjszakájuk pont Józsué korában volt?

Ez annak az esete amikor valaki nagyon hinni akar valamiben és a legmikroszkópikus esélyt is megragadja a babonája igazolására.

Ahhoz, hogy a nap egy helyben maradjon 24 órára ahhoz a föld forgását kellene megállítani. A forgási sebesség az egyenlítőn kb. 1600km/h ami amúgy nagyobb mint a hangsebesség. Attól, hogy a föld forgása megáll a rajta mozdulni képes dolgok tovább mozognak. Pl az emberek közel 440m/s sebességgel mozognának tovább és ki tudja?! Józsué talán épp elrepül az ősi dél amerikai indiánokhoz, hogy elmondja, hogy náluk tök világos van. Ezen kívül az óceánok sem maradnának meg a medrükben hanem elképesztő szökőárral végigsöpörnének a földön.

Nade hagyjuk a tudományt, lényeg, hogy az indiánok is megírták, úgyhogy biztos úgy van!

2021. júl. 26. 18:40
 18/18 Blackice75 ***** válasza:

1Móz 1:6 És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, amely elválassza a vizeket a vizektől.

1Móz 1:7 Teremté tehát Isten a mennyezetet, és elválasztá a mennyezet alatt való vizeket, a mennyezet felett való vizektől. És úgy lőn.

[link]

2021. júl. 26. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!