Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Követek el bűnt, ha imádkozás...

Követek el bűnt, ha imádkozás előtt nem vetek keresztet?

Figyelt kérdés
Mint a reformátusok. Én katolikus vagyok.

2021. júl. 21. 07:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%

"Az egész úgy kezdődött,hogy református iskolába kerültem és ugye ők nem vetnek keresztet, ez meg átragadt ott rám is"

Igyekezz, hogy a rossz szokásokat ne vedd át. Sőt, amikor iskolában imádkozás van, bátran vess előtte és utána is keresztet, ne félj megvallani hited, az apostolok se féltek, pedig őket üldözték is érte.

2021. júl. 21. 12:15
 12/17 A kérdező kommentje:
Igyekszem. Csak olyan zavaró mikor imádkozni kezdünk,hogy ők rögtön kezdik, nekem meg sietnem kell ,mert lemaradok.
2021. júl. 21. 14:11
 13/17 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"ne félj megvallani hited, az apostolok se féltek, pedig őket üldözték is érte"

Azért ez nem erről szól. Én vegyes házasságban nőttem fel, református templomban vagy szertartáson sosem vetek keresztet. Nem azért, mert szégyellném megvallani a hitemet (hiszen mindenki tudja a családban, hogy "fekete bárány" vagyok), hanem mert tartom magam az ő szokásaikhoz és nem kérkedek azzal, hogy lám, én más vagyok, mint ti. Ezért például az apám sem vetettem, és az Apostoli hitvallást is úgy imádkoztam, hogy a egyetemes egyházi verzióját mondtam. Ezzel a tiszteletemet és az elfogadásomat jelzem a másik közösség felé.

2021. júl. 21. 20:36
 14/17 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
×az apám temetésén sem vetettem, mert az ő teljes rokonsága református
2021. júl. 21. 20:37
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

Nem bűn. Igaz azért írom mert református vagyok.

A református iskola bűne hogy nem engedte meg. Meg kellett volna engedje a pap hogy keresztet vess meg a többi református gyereküket is megtanítsa rá. Nem árt az ha több vallást ismer az ember.

2021. júl. 23. 10:18
 16/17 A kérdező kommentje:
15-ös, félreérted. Nem tiltják, csak ők ugye szokásból így csinálják, nekem meg ugye nem így kéne, de sietnem kell ,hogy ne maradjak le.
2021. júl. 23. 11:31
 17/17 anonim ***** válasza:
77%

Értelek. Kezd el hamarabb hogy legyen időd keresztet vetni vagy mit mondjak. De az imádság végén se vetnek keresztet hanem leülnek és akkor te tovább maradnál állva. Én értelek téged ha refi is vagyok. Az iskola kéne tiszteletben tartsa hogy vetsz keresztet és megengedje. Úgy kéne hogy a lelkész vagy aki van a reformátusok ál vezesse be hogy az osztályokban mindenki annyi ideig maradjon állva imádkozni míg keresztet vetsz, imádság előtt vagy után.l. Tanítsa meg az osztálytársaidat is keresztvetni mert az Nem Bűn csak Kálvin találta ki. Vagy míg csinálod imádság előtt még után addig a többi maradjon állva és imádkozzon magába amit akar kérni az Istentől.

Arra nem gondoltál hogy jobb lenne átmenő egy katolikus iskolába? Akkor is ha más városban van. Itt a protenstansoknál nem a keresztvetes hiánya az egyetlen probléma hanem az hogy az ők teológiáját, szokásait meg koszoneseit tanulnod meg hallod és elszoksz a saját vallasodtol. Ezért lenne neked jobb ha katolikus iskolába mennél.

2021. júl. 23. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!