Miért nem hiszik el emberek hogy a biblis Isten igéje Isten szava?
A biblia igazságtartalmára semmi bizonyíték nincs.Gondolom tanuként irtad ki ezt a kérdést,hogy a tanúk válaszoljanak rá.A biblia egy ezerszer átírt és meghamisított hazugsággyüjtemény, az őrtorony meg pláne újat talált ki magának.
Isten íratta le-hangzik a nagy érv,még jó,hogy ezt is állitólag jelentette ki néhány hatalomittas elmebeteg.
Én személy szerint hiszek a Bibliában, de vannak akik, azért nem hisznek, mert azt mondják, tudományosan nem bizonyítható, valakik meg azért nem, mert úgy vannak vele, hogy ha Isten nem látható, akkor nem is létezhet, valakik meg azért nem, mert azt mondják, kitaláció, mese.
Egyébként bizonyítható tudományosan, ha nem is minden egyes fejezete, de egy része biztos. Tudnék is példákat mondani, csak nem akarok, mert nem ez a kérdés.
Én már nem foglalkozok vele, hogy ki hisz és ki nem. Ráerőltetni nem lehet senkire, mindenkinek a maga dolga, felelőssége, döntése, hogy miben hisz.
Tegyük hozzá, hogy hit és hit között is van különbség. Az is más, amikor valaki elmegy ugyan a templomba meg néha imádkozik vagy meggyónja a bűneit, de közben annyira mégsem fontos neki az egész, csak megcsinálja, esetleg hisz benne, de mégsem annyira érdekli és az is más, amikor az ember tényleg egy belülről jövő késztetést érez, hogy elmenjen a templomba, hogy elmondjon egy imát, hogy tudatosan naponta odafigyeljen, hogy ne kövessen el bűnt és tényleg megváltozik az élete. Például mert teljesen felhagy a rossz szokásaival vagy mert 360 fokos fordulatot vesz az embersége, segítőkészsége és egyebek. Ez az utóbbi, ez a belülről jövő valami, ezt valahogy nem is lehet kierőszakolni. Az előbbit még valahogy olyan gyenge hittel is lehet csinálni (templom, mise, néha egy ima, gyónás), de ezt a másodikat már nem. Lehet zagyvaságnak tűnik, de ezt át kell élni ahhoz, hogy érthető legyen. Én átéltem valami hasonlót, sőt, kétféle hitem volt már életem során, ezért tudom biztosan mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!