Én úgy tudom nem, de nem vagyok teljesen biztos benne 😟
2021. júl. 13. 19:52
3/11 anonim válasza:
Nálunk lehetett, lányaim keresztszülei is csak keresztelve vannak (római katolikus), de mikor mentek egyeztetni, rá kell kérdezni a papnál.
2021. júl. 13. 20:23
4/11 anonim válasza:
Bermaszulo nem lehet református? Azt bárki meg tudja csinálni hogy a gyereknek megfogja a jobb valat és kezet fog a püspökkel.
2021. júl. 13. 21:40
5/11 anonim válasza:
Keresztszülő az lehet (római katolikus vallás), aki meg van keresztelve, és ezt "Keresztlevél"-lel igazolni tudja.
2021. júl. 13. 22:38
6/11 anonim válasza:
Nem lehet (hivatalosan).
"874. kánon 1. §. Ahhoz, hogy valakit a keresztszülői tisztség vállalására engedjenek, szükséges: (...)
3. katolikus, megbérmált és a legszentebb oltáriszentséget már magához vett személy legyen, s éljen a hithez és a vállalandó tisztséghez méltó életet"
Keresztelési tanú lehet csak hivatalosan, anyakönyvbe így kerül be. Az más kérdés, hogy családon belül hogy hívjátok.
2021. júl. 14. 09:18
7/11 anonim válasza:
Anyukám református és Nagyváradon Megkereszteltek a katolikus unokatesómat még 1898- ben a Ceau időben. Azt mondta neki a pap hogy nem számít ha protenstáns is hanem az a fontos hogy magyarul beszélünk és értjük egymást. Egyik kezébe a gyereket fogta a másikkal.a gyertyát.
Én se értem mi a fenének engedte meg a pap hogy anyu megkeresztelje Levit?! Én nem engedtem volna mert annak merevebb vagyok. Láber atya túl lazán vehette a dolgokat.
2021. júl. 14. 09:23
8/11 anonim válasza:
1989- Ben. Azt mondom nem értem a pap miért engedte meg hogy reformátuskent keresztelje? Azt mondta hogy nem számít a vallás csak hogy magyarok vagyunk és értjük egymást.
2021. júl. 14. 09:24
9/11 anonim válasza:
Lehet, én is így lettem keresztapa. Bérmáláshoz kell hogy bérmált legyen, de azt is meg lehet tenni, hogy egyszerre bérmálkoznak.
2021. júl. 19. 21:30
10/11 tozser válasza:
7/9 .és az még EZERNYOLCSZÁZ-KILENCVENNYOLCBAN VOLT?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!