Azok a papok, akiknek a vallasat nem erinti a colibatus es hazasodhatnak/lehet gyerekuk, naluk is van olyan, hogy valas? Es aztan ujra is hazasodhatnak akar?
A lelkészek is elválhatnak és újraházasodhatnak, viszont elvált nem lehet többé lelkész.
A közelünkben volt egy eset: elvált a lelkész házaspár. A válókeresetet benyújtó női felet ki is tették a lelkészségből, a férje maradhatott. De a nő (nem tudom milyen szinten, fórumon) bizonyította, hogy nem véletlenül adta be a kerestet, és ezen az alapon ő máig lelkész, míg a férjét elcsapták.
Ha a papokról szól a kérdés és nem értjük ide a lelkészeket, akkor nem.
Papok a Katolikus Egyházban vannak, ahol egyes keleti rítusú részegyházakban (lásd mint nálunk Magyarországon a görögkatolikusok) a pappá szentlelés előtt házasodhatnak. Utána viszont nem. Tehát mondjuk válás itt eleve nincs is (nem csak papoknál, a Katolikus egyházban a házasság szentség és ezért felbonthatatlan), de ha meghal a felesége, akkor újra már nem nősülhet.
"a Katolikus egyházban a házasság szentség és ezért felbonthatatlan"
hűtlenség esetén van válás
Tőkés László egy pogány, én reformatuskent szegyenlem. És a jelenlegi nagyvaradi puspokunkrol, Csuri Istvánrol is hallottam hogy megdöntötte egy nőt és gyermeket csinált neki. Szégyen hogy a protenstantizmusba ilyesmi előfordul. Ez a 2 püspök a mi szegyenuünk. Nem is csoda ha a protenstansokat pogánynak nézik mikor ilyen püspökeinek vannak akik lejáratnak minket. Nehogy azt higgyjétek hogy a református vallás a nincs hiba csak leplezik. Nem is tudom hogy tudtam 4 évet a református diakoniában lenni mikor ilyen puspokunk van.
Hallottam arról hogy katolikus papok is rontanak meg nőket meg gyerekeket de a cölibátus miatt valahogy megértem őket.
De egy hülye református papnak mi a mentség? Megnosulhet vagy élhet nővel úgyse törődnek avval a reformátusok. Nálunk nincs cölibátus tehát nem elfogadható és nincs mentség a püspökeink tetteire.
attol fugg, hogy a valast elfogadja-e a vallas
pl. az anglikanoknal tobb szaz eve nosulhetnek a papok, de elvalni es ujrahazasodni csak par evizede lehet, papnak-laikusnak egyarant
a magyar reformatus lelkeszek elvalhatnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!