Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a legújabb...

Mi a véleményetek a legújabb neoprotenstáns eretnek, pogàny szektákról mint a hitgyüli, pünkösdista, szcientológia stb?

Figyelt kérdés
Ma láttam 3 hitgyülis videót. Rángatoznak meg azt mondják a Szentlélek van bennük. A többi neoprotenstáns még rosszabb. A baptista, adventista, jehovista erősen súrolja a határokat de ők meg Istenben hisznek, de a többi. Meg hogy gitároznak.

#Neoprotenstáns
2021. júl. 7. 03:05
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Reformátusbol attéritették volna
2021. júl. 7. 12:42
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Én pedig úgy látom, hogy te súrolod a vallási határokat a sátán felé ezzel a hozzáállással és gondolkodásmóddal. Erősen tanácsolom neked, hogy olvasd buzgón az evangéliumokat és apostolok cselekedeteit, mert egy keresztény ember számára maga az Úr Jézus Krisztus a minta, Őt követi, Ő pedig semmi ilyen intoleráns és másokat megalázó, szeretetelen viselkedésre nem adott példát és nem is tanított.

Nyilván vannak dolgok amik nekem sem szimpatikusak legyen szó akár a Hit gyülekezetéről, vagy a Pünkösdi Egyházról, vagy a scientológusokról, de ettől nem akarom máglyán elégetni a vezetőiket, vagy őket kolostorokban kínozni. Sokkal inkább imádkozom értük, hogy az Isten adjon nekik világos látást. Neked is ezt tanácsolom.

Amúgy léteznek katolikus fiataloknak is olyan összejövetelek, ahol bizony előkerül a gitár, nincs ezzel semmi baj.

https://www.youtube.com/watch?v=uPESA6GSVBY

https://www.youtube.com/watch?v=OxpIsOACgfU

[link]

Üdv. Péter

2021. júl. 7. 12:59
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

"Jézust imádják Isten helyett. Jézusnak szinte nagyobb jelentőséget tulajdonítanak mint Istennek."

Mivel Jézus Isten. A reformátusok szerint is. Szomorú, de az van, hogy egy gyűlölködő ember vagy, aki jelenleg a reformátusok szégyene. Semmivel sem vagy tisztában, csak fröcsögsz ostobaságokat.

2021. júl. 7. 13:54
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Jó fej vagyok, így megmutatom, hogy a református hitvallás mit mond Jézusról, hátha elhallgatsz inkább és magadba szállsz:

Krisztus valóságos ember és valóságos Isten.

Emberi természete szerint nincs többé a földön,2

de istenségével, felségével, kegyelmével és Szentlelkével soha nincs távol tőlünk.3

Ha a Szentlélekhez is imádkozik valaki, akkor is Istenhez teszi azt.

2021. júl. 7. 14:00
 15/23 anonim ***** válasza:
97%

Ritkán látni reformátusoktól ilyen hevességet szekták és más felekezetekkel szemben, bár Kálvin is ilyen heves természetű volt például az eretnek anabaptisták ellen.

Amúgy a gitározással önmagában nincs baj, sokkal inkább az eretnek tanításaik a probléma, ha például a karizmatikus szektákat nézzük.

2021. júl. 7. 17:36
 16/23 anonim ***** válasza:
88%

Troll kérdés.

De azért a neo-protestánsokat egy kalap alá venni a szcientológusokkal mát túlzás. A Jehova tanúi pedig nem neo-protestánsok hanem resztoriánusok és félig-meddig ariánusok.

2021. júl. 7. 19:41
 17/23 anonim ***** válasza:
82%

"A Jehova tanúi pedig nem neo-protestánsok hanem resztoriánusok és félig-meddig ariánusok."

Ezt miből gondolod? A Jehova tanúi pont úgy neo-protestánsok, mint például a hitgyüli. Szerintem. Sőt ha teológiában vannak is eltérések, de sok hasonló jellemvonásuk is van. Amúgy az adventistákat egyértelműen neo-protestánsok közé sorolják, a Jehova tanúi szekta pedig az adventizmusből nőtte ki magát, tanaik nagyban hasonlítanak a kezdeti adventista tanokhoz.

2021. júl. 7. 20:18
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
a pentecostal, az punkosdista (a szomszedod)
2021. júl. 7. 21:51
 19/23 anonim ***** válasza:
82%

Meg szerencse, hogy jogallamban elunk, es a lazalmaid a kolostorokba valo zaratasrol es kinzasokrol a buncselekmeny kategoriaba tartoznanak, ha valaki megvalositana oket.

Tanulmanyozd az alkotmanyt - vallásszabadság van. Ha neked egy vallas nem szimpatikus, akkor elkerulod, ennyit tehetsz.

Javaslom azt is, hogy olvasd el, mit irsz, mielott elkuldod.

"És senki ne jöjjön nekem a baptista mesékkel mert én voltam babtista templomba többször is és van egy csomó olyan kiadványom meg imádságok leírva. Unokatestvérem több mint 1 évig járt oda és sokszor mentem vele. Szerencsére az anyja kivette onnan mielőtt a reformátusok attéritették volna."

Ennek pl. nincs ertelme, es jelenteni lehet a moderatoroknak, ha valaki ertelmetlenul ir, es ok leveszik.

2021. júl. 7. 22:17
 20/23 anonim ***** válasza:
59%

“Ezt miből gondolod? A Jehova tanúi pont úgy neo-protestánsok, mint például a hitgyüli. Szerintem.”

Nem azok. Először is a krisztológiájuk eltér minden mainstream protestáns felekezetétől, bár nem szeretik ha így nevezik őket de ők ariánusok, a hitgyüli pedig trinitárius ami azt jelenti, hogy hisznek a Szentháromságban.

“Sőt ha teológiában vannak is eltérések, de sok hasonló jellemvonásuk is van. Amúgy az adventistákat egyértelműen neo-protestánsok közé sorolják, a Jehova tanúi szekta pedig az adventizmusből nőtte ki magát, tanaik nagyban hasonlítanak a kezdeti adventista tanokhoz.”

A Jehova tanúi szekta Charles Taze Russell Bible Student mozgalmából nőtte ki magát.

2021. júl. 8. 00:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!