Mi a véleményetek a legújabb neoprotenstáns eretnek, pogàny szektákról mint a hitgyüli, pünkösdista, szcientológia stb?
Szia,
Én pedig úgy látom, hogy te súrolod a vallási határokat a sátán felé ezzel a hozzáállással és gondolkodásmóddal. Erősen tanácsolom neked, hogy olvasd buzgón az evangéliumokat és apostolok cselekedeteit, mert egy keresztény ember számára maga az Úr Jézus Krisztus a minta, Őt követi, Ő pedig semmi ilyen intoleráns és másokat megalázó, szeretetelen viselkedésre nem adott példát és nem is tanított.
Nyilván vannak dolgok amik nekem sem szimpatikusak legyen szó akár a Hit gyülekezetéről, vagy a Pünkösdi Egyházról, vagy a scientológusokról, de ettől nem akarom máglyán elégetni a vezetőiket, vagy őket kolostorokban kínozni. Sokkal inkább imádkozom értük, hogy az Isten adjon nekik világos látást. Neked is ezt tanácsolom.
Amúgy léteznek katolikus fiataloknak is olyan összejövetelek, ahol bizony előkerül a gitár, nincs ezzel semmi baj.
https://www.youtube.com/watch?v=uPESA6GSVBY
https://www.youtube.com/watch?v=OxpIsOACgfU
Üdv. Péter
"Jézust imádják Isten helyett. Jézusnak szinte nagyobb jelentőséget tulajdonítanak mint Istennek."
Mivel Jézus Isten. A reformátusok szerint is. Szomorú, de az van, hogy egy gyűlölködő ember vagy, aki jelenleg a reformátusok szégyene. Semmivel sem vagy tisztában, csak fröcsögsz ostobaságokat.
Jó fej vagyok, így megmutatom, hogy a református hitvallás mit mond Jézusról, hátha elhallgatsz inkább és magadba szállsz:
Krisztus valóságos ember és valóságos Isten.
Emberi természete szerint nincs többé a földön,2
de istenségével, felségével, kegyelmével és Szentlelkével soha nincs távol tőlünk.3
Ha a Szentlélekhez is imádkozik valaki, akkor is Istenhez teszi azt.
Ritkán látni reformátusoktól ilyen hevességet szekták és más felekezetekkel szemben, bár Kálvin is ilyen heves természetű volt például az eretnek anabaptisták ellen.
Amúgy a gitározással önmagában nincs baj, sokkal inkább az eretnek tanításaik a probléma, ha például a karizmatikus szektákat nézzük.
Troll kérdés.
De azért a neo-protestánsokat egy kalap alá venni a szcientológusokkal mát túlzás. A Jehova tanúi pedig nem neo-protestánsok hanem resztoriánusok és félig-meddig ariánusok.
"A Jehova tanúi pedig nem neo-protestánsok hanem resztoriánusok és félig-meddig ariánusok."
Ezt miből gondolod? A Jehova tanúi pont úgy neo-protestánsok, mint például a hitgyüli. Szerintem. Sőt ha teológiában vannak is eltérések, de sok hasonló jellemvonásuk is van. Amúgy az adventistákat egyértelműen neo-protestánsok közé sorolják, a Jehova tanúi szekta pedig az adventizmusből nőtte ki magát, tanaik nagyban hasonlítanak a kezdeti adventista tanokhoz.
Meg szerencse, hogy jogallamban elunk, es a lazalmaid a kolostorokba valo zaratasrol es kinzasokrol a buncselekmeny kategoriaba tartoznanak, ha valaki megvalositana oket.
Tanulmanyozd az alkotmanyt - vallásszabadság van. Ha neked egy vallas nem szimpatikus, akkor elkerulod, ennyit tehetsz.
Javaslom azt is, hogy olvasd el, mit irsz, mielott elkuldod.
"És senki ne jöjjön nekem a baptista mesékkel mert én voltam babtista templomba többször is és van egy csomó olyan kiadványom meg imádságok leírva. Unokatestvérem több mint 1 évig járt oda és sokszor mentem vele. Szerencsére az anyja kivette onnan mielőtt a reformátusok attéritették volna."
Ennek pl. nincs ertelme, es jelenteni lehet a moderatoroknak, ha valaki ertelmetlenul ir, es ok leveszik.
“Ezt miből gondolod? A Jehova tanúi pont úgy neo-protestánsok, mint például a hitgyüli. Szerintem.”
Nem azok. Először is a krisztológiájuk eltér minden mainstream protestáns felekezetétől, bár nem szeretik ha így nevezik őket de ők ariánusok, a hitgyüli pedig trinitárius ami azt jelenti, hogy hisznek a Szentháromságban.
“Sőt ha teológiában vannak is eltérések, de sok hasonló jellemvonásuk is van. Amúgy az adventistákat egyértelműen neo-protestánsok közé sorolják, a Jehova tanúi szekta pedig az adventizmusből nőtte ki magát, tanaik nagyban hasonlítanak a kezdeti adventista tanokhoz.”
A Jehova tanúi szekta Charles Taze Russell Bible Student mozgalmából nőtte ki magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!