Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten mit gondol...

Szerintetek Isten mit gondol a prostituáltokról ?

Figyelt kérdés
Elítéli őket?
2021. júl. 6. 13:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Nem ítéli el őket. Ha jól tudom Mária Magdolna is az volt.
2021. júl. 6. 13:59
 2/14 anonim ***** válasza:
56%
Azt mint a selyemfiúkról.
2021. júl. 6. 13:59
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ok, de Magdolna megtért és nem fojtatta a mesterségét. A prostituált is csak egy bűnös. Ha szívből megtér úgy sem kurválkodik tovább
2021. júl. 6. 14:00
 4/14 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem se ítéli el őket, mindenkit szeret.
2021. júl. 6. 14:00
 5/14 A kérdező kommentje:
Nekem van egy személyes ismerősöm aki útszéli prosti ha hisz Jézusban aki meghalt értünk akkor Ő be mehet Isten Országába?
2021. júl. 6. 14:01
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
Attól hogy prosti még feljuthat Isten országába.
2021. júl. 6. 14:02
 7/14 A kérdező kommentje:
Értem
2021. júl. 6. 14:03
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

"Nekem van egy személyes ismerősöm aki útszéli prosti ha hisz Jézusban aki meghalt értünk akkor Ő be mehet Isten Országába?"

1. Lehet, h kamuhívő. Mivel a keresztény hit az gyakorló hit. Cselekszi, amit az Úr kér.

2. Lehet, hogy igaz hívő, de még a megszentelődés elején van. Később felhagy a mesterségével

"Attól hogy prosti még feljuthat Isten országába."

Igen, ha felhagy a cselekedeteivel. Ha idővel sem hagy fel, akkor tudható, hogy kamu hívő. "Gyümölcséről ismeritek meg a fát"

2021. júl. 6. 14:08
 9/14 anonim ***** válasza:

Közhiedelemmel ellentétben nem tudjuk, hogy Mária Magdolna az volt-e.

Annyit tudunk, hogy hét ördögöt űzött ki belőle, de ez nem jelenti azt, hogy prosti volt. Lehetett persze bűnös, de a megszállottság egy betegség is. Nem tudjuk, hogy pontosan milyen bűnei voltak vagy esetleg valami pszichés betegsége volt-e.

Itt több nőalak folyik össze: Mária Magdolna + a bűnbánó nő, aki ki könnyeivel öntözte és szent olajjal kente meg Jézus lábát + a házasságtörő nő, akit meg akartak kövezni. De egyáltalán nem biztos, hogy ez a három nő egy személy.

"Nekem van egy személyes ismerősöm aki útszéli prosti ha hisz Jézusban aki meghalt értünk akkor Ő be mehet Isten Országába?"

Ha hisz Jézusban, akkor megtér ebből az életformából és akkor üdvözülhet. Vannak egyházi segítő szervezetek, akik prostik megmentésén dolgoznak. Természetesen ők is az örök életre vannak meghívva, de ez egy nehéz út, innen kijutni.

2021. júl. 6. 14:26
 10/14 anonim ***** válasza:
23%
Nem sokat érne a mennyország prostik nélkül...
2021. júl. 6. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!