Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megszületünk s meghalunk?

Megszületünk s meghalunk?

Figyelt kérdés
Olyan gyorsan elmegy.. megyünk oviba, suliba, aztán felnővünk jön a család, gyerekek, unokák dolgozunk és már el is megy az élet. Szerinted van menny és pokol azaz másvilág vagy csak mese?
2021. júl. 2. 07:15
 1/7 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem van menny is, pokol is. A földi életünk véges, de az utána következő életünk örökké tart. Attól függően, milyen utat választunk (és hogy eszerint hogyan élünk itt), valamint végül milyen végső döntést hozunk a földi élet után és az örök élet előtt, vagy a mennyben, vagy a pokolban töltjük az örök életet.

Tehát röviden: szerintem nem érünk véget a halállal. Lehet, hogy a földi élet véget ér, de az örök élet kezdődik akkor.

2021. júl. 2. 07:35
 2/7 anonim ***** válasza:
24%

Most az életről van szó.

Ha beletekintesz akkor tényleg rövidnek tűnik, de van amikor nagyon hosszú. :3

Most hány éves vas? 15-25? Még bőőőőven van időd mindenre. Élvezd ki az életet és olyan mintha egy örökkévalóságig tartana. :3

Ha kiszórakoztad magad rájössz, hogy elég is volt ennyi idő. :3

Mindent megcsináltál amit szerettél volna. Persze a családos élet is ugyan ilyen jó, csak másképpen. Képzeld el, hogy 30 évesen lesz egy gyereked. Mire ő felnő 20 éves korára te még csak 50 éves leszel. Pedig milyen sokáig tartott neked 20 évesnek lenni nem? :3

És még 50 évesen is csak középúton vagy jó esetben. Kb ugyan annyi hátra van még.

Én sátánista vagyok és biztosan állíthatom, hogy van másvilág, de nem úgy ahogy mondják. Senki se tudja pontosan mi lesz az élet után, hisz mindent az emberek írtak. Az Istenről és ezekről semmit nem tudunk valójában. Vagy elhiszed, vagy nem. Vagy pedig magad keresed meg a választ ahogyan én is tettem.

2021. júl. 2. 07:41
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nincs menny és pokol, én már nem hiszek az ilyen mesékben. Viszont jó pár ismerősöm számolt már be paranormális eseményről, úgyhogy valami lehet, hogy van a halál után. Létezünk, csak más síkon. De ki tudja.
2021. júl. 2. 07:42
 4/7 anonim ***** válasza:
39%
Nincs se menny sem pokol.
2021. júl. 2. 07:49
 5/7 anonim ***** válasza:
26%

Most akkor az élet vagy a halál érdekel? Miután senkinek nincs tapasztalata arról, mi történik a lélekkel a halál után (soknak még arról sem, mi történik a lélekkel a halál előtt,és ez a legnagyobb tragédia) nem érdemes ezen filózni. Ez hit kérdése. Hiába mondaná neked egy vallásos ember, hogy van mennyország és pokol, ha nem tudsz hinni benne és hiába mondaná egy ateista, hogy nincs semmi, ha benned él egy meggyőződés, hogy a lélek halhatatlan. Mondjuk ez benned nem él, ezért kérdezed. :-)

Én például hiszek Istenben de mennyben és pokolban nem, nem is érdekel és nem is vágyom rá, hogy a lelkem a halálom után valamiféle mennyországban lebegjen vagy tudom is én. Ez amúgy teljesen életszerűtlen az alapján amit a lélekről megismertem és tudok. És nyilván Istent sem tudom télapóként vagy rendőrként elképzelni, aki ajándékoz és büntet. Ez is életszerűtlen.

Szóval én annyit tudok neked tanácsolni, ha valódi válaszokat szeretnél (az objektív igazságot élő embertől nem tudod meg), hogy foglalkozz a lelkeddel, meditálj, olvass utána dolgoknak, de kezelj mindent fenntartással. Fontos, hogy csak könyvekből nem tudsz meg sokat, a meditáció (ima?) megtapasztalás sokat számít. Nézd meg, hogy tudsz-e kapcsolatot kialakítani a belső önvalóddal, vagy sem. És akkor egy idő után megkapod a számodra valós választ. De ez egy hosszú utazás lesz, készülj fel.

2021. júl. 2. 09:10
 6/7 anonim ***** válasza:
De a csapda mindig ott lesz,hogy ösztönösen valamelyik "választ" elfogadod,mert olyannyira felfoghatatlan a vég,hogy az elme akaratodon kivül is kapaszkodót keres.
2021. júl. 2. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
61%

Az is le van pontozva, aki szerint van menny és pokol, az is, aki szerint nincs. Pedig mindkét válasz hasznos, arra kérdésre, hogy: "Szerinted van menny és pokol azaz másvilág vagy csak mese?"

A kérdező véleményeket kért és kapott, de aki szerint ezek a válaszok nem hasznosak, aszerint mi a hasznos válasz?

2021. júl. 2. 17:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!