Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van erre bűnbocsánat?

Van erre bűnbocsánat?

Figyelt kérdés

Holnap megyek gyonni. Sajnos bele estem már többször abba a hibába, hogy úgy mentem áldozni, hogy bűnöm volt. És már úgy érzem erre nincs bűnbocsánat,hiába bánnám meg teljesen, és gyónnám meg... napok óta gyötör a bűntudat, egész nap szinte csak bőgök, ha erre gondolok.

Mennék én többször is gyónni, csak egyik rokonom a többszörös gyónás gátlója...

2021. júl. 1. 20:46
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Ezt a bűnt te akarod? Vagy rád kényszerítik?
2021. júl. 1. 22:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen van erre is bocsánat, láthatóan bánod is, lelkednek is könnyebb lesz, ha meggyónod. Viszont Pál apostol figyelmeztet minket, hogy súlyos bűnnel ne vegyük magunkhoz az Eucharisztiát.
2021. júl. 1. 22:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
ha ténylegesen megbántad, akkor mindenre van bűnbocsánat. ha nagyobb bűnöd van, akkor inkább ne menj áldozni, inkább igyekezz minél hamarabb gyónni.
2021. júl. 1. 22:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenre van bunbocsánat ha őszintén megbánod. Nem értem, ugyanazt a bűnt újra és újra elkövetés vagy elhalgatsz valamit?

Ha az előző akkor meg kell gyonjad hogy újra és újra elkövetés és az okát is, azután a pap feloldoz és kiadja neked a penitenciát rá, ha utóbbi akkor mond el a papnak amit vagy amiket elhallgattál.az Eucharistiahoz sem tudsz tiszta szívvel menni ha tudod hogy elhallgatták egy bunodet vagy azt hallgattam el hogy újra és újra megismétled.

2021. júl. 1. 23:04
 5/9 anonim ***** válasza:
31%
A megbánás a szívedben van, nem egy díszes épület fabódéjában. Tanulj az előző hibáidból és éld az életedet normális ember módjára.
2021. júl. 1. 23:04
 6/9 anonim ***** válasza:
49%

Emberek vagyunk, nem robotok. Hibázunk, rosszul cselekszünk, és elszúrunk dolgokat minden áldott nap. Mindenki, folyamatosan. Ne egy elképzelt világból várd a megváltást, hanem fejlődj egyénileg és tanulj a hibáidból. Nem kell elnézést kérned senkitől. Hibázz, élj, tanul, fejlődj.

De ne istenke kedvéért, hanem magadért.

2021. júl. 1. 23:33
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat.

Igazából itt az a probléma, hogy nagymamámmal járok templomba, és van neki egy rossz tulajdonsága, mert ha például elmegyek gyónni, akkor otthon a mise után már rögtön megszólja, hogy " már megint mit csináltál, minek jársz ennyit gyonni?" és ha nem megyek áldozni, akkor szintén ez van otthon " Már megint mit követtél el, miért nem áldoztál?!" és nem igazán esik jól. A másik oldalt pedig tudom, hogy bűnt követek el, és ez így nem igazán van rendjén...

Ma este megyek szentgyónáshoz, és gondoltam arra, hogy magán úton felhívnám a papot, ha úgy érzem, hogy bűneim vannak, és a nagymamám tudta nélkül járulnék szentgyónáshoz. Remélem ilyet lehet?

2021. júl. 2. 08:29
 8/9 anonim ***** válasza:
61%
Nincs szükség a mamádra, hogy elvégezd a gyónást, csak te kellesz hozzá, Isten és egy felszentelt pap.
2021. júl. 2. 09:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Beszélj a nagymamádról is a papnak, hogy félsz attól, hogy megszól.
2021. júl. 2. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!