"Mi rá a garancia, hogy Isten nem egy hülye?"
A logika. Isten minden tulajdonsága abszolút. Ha hülye lenne, akkor abszolút hülye lenne, akkor nem lenne értelem és logika a világban, mert Isten nem lehet egyszerre abszolút hülye és abszolút logikus, ez logikailag paradox. Ebből az is következik, hogy a hülyeség az Isten hiánya, ahogy a bűn is Isten hiánya
Nem rossz okfejtés.
Ehhez már tényleg csak az kell, hogy valóban abszolút legyen.
Sajnos a világ nem ezt mutatja.
"Ehhez már tényleg csak az kell, hogy valóban abszolút legyen.
Sajnos a világ nem ezt mutatja."
Köszi. Ha nem lenne abszolút, nem lenne Isten. A világ helyzete pedig nem mond ellent annak, amit írtam, sőt, bizonyítja és a Bibliát is.
Nem, Kreatti, te tudod rosszul.
Rengeteg olyan isten van, amelyik nem abszolút.
A világ pedig nagyon nem abszolút, a Bibliát meg végképp nem bizonyítja, csak pár dolgot belőle.
"Rengeteg olyan isten van, amelyik nem abszolút."
Nem Kiskutyám, neked nincsen alapvető filozófiai és logikai ismereted. Eleve a több isten már paradox, hiszen az Isten az egyetlen, aki a legnagyobb.
Szerintem te kevered az istenfogalmat a mítoszokban található természetfelettiekkel. Azok tévesen vannak isteneknek nevezve. Bár tudom, hogy hiszel a mesékben (lapos föld, evolúció, unikornis), de attól, mert pl. a görög mitológia ír "istenekről", azok még nem léteznek
"A világ pedig nagyon nem abszolút"
Ez így van, egy feltételes létező nem lehet abszolút, ez paradoxon, ezért nem is írtam, hogy a világ abszolút. Ez hogy jött ide?
Tanuld meg végre: nem az az Isten, akit így nevezünk, hanem aki teljesíti az istendefiníciók kritériumait.
Hogy megértsd: ha a kenyeret átneveznénk istennek, az attól még nekem élelmiszer marad, neked meg már egy isten.
Én nem tehetek róla, hogy te nudli vagy a mitológiához... még jobban, mint logikából. Szád az van, azt tudom.
Csak rosszra használod.
Ha már sikerült megalkotnia a világot, akkor nem lehet abszolút hülye, tehát remélni lehet, hogy más a gondolkodása. Amit mi hülyeségnek látunk a részéről, az az ő gondolkodásmódjában logikus, és akkor is ragaszkodik hozzá, ha téved, ahogy a legtöbb ember sem igyekszik belátni azt, hogy tévedett.
Például a szenvedésről való gondolkodás.
...vagy átadta, elhagyta, ellopták tőle, erővel elvették tőle?
Bármi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!