Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi rá a garancia, hogy Isten...

Mi rá a garancia, hogy Isten nem egy hülye?

Figyelt kérdés

2021. jún. 30. 21:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%
Az a bizonyosság hogy ezért a kérdésért elfogsz karhozni hameg nem bántad.
2021. júl. 1. 10:18
 12/22 anonim ***** válasza:
22%

"Mi rá a garancia, hogy Isten nem egy hülye?"

A logika. Isten minden tulajdonsága abszolút. Ha hülye lenne, akkor abszolút hülye lenne, akkor nem lenne értelem és logika a világban, mert Isten nem lehet egyszerre abszolút hülye és abszolút logikus, ez logikailag paradox. Ebből az is következik, hogy a hülyeség az Isten hiánya, ahogy a bűn is Isten hiánya

2021. júl. 1. 10:40
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz okfejtés.

Ehhez már tényleg csak az kell, hogy valóban abszolút legyen.

Sajnos a világ nem ezt mutatja.

2021. júl. 1. 10:48
 14/22 anonim ***** válasza:
22%

"Ehhez már tényleg csak az kell, hogy valóban abszolút legyen.

Sajnos a világ nem ezt mutatja."

Köszi. Ha nem lenne abszolút, nem lenne Isten. A világ helyzete pedig nem mond ellent annak, amit írtam, sőt, bizonyítja és a Bibliát is.

2021. júl. 1. 11:16
 15/22 anonim ***** válasza:
72%

Nem, Kreatti, te tudod rosszul.

Rengeteg olyan isten van, amelyik nem abszolút.

A világ pedig nagyon nem abszolút, a Bibliát meg végképp nem bizonyítja, csak pár dolgot belőle.

2021. júl. 1. 12:10
 16/22 anonim ***** válasza:
11%

"Rengeteg olyan isten van, amelyik nem abszolút."

Nem Kiskutyám, neked nincsen alapvető filozófiai és logikai ismereted. Eleve a több isten már paradox, hiszen az Isten az egyetlen, aki a legnagyobb.

Szerintem te kevered az istenfogalmat a mítoszokban található természetfelettiekkel. Azok tévesen vannak isteneknek nevezve. Bár tudom, hogy hiszel a mesékben (lapos föld, evolúció, unikornis), de attól, mert pl. a görög mitológia ír "istenekről", azok még nem léteznek

"A világ pedig nagyon nem abszolút"

Ez így van, egy feltételes létező nem lehet abszolút, ez paradoxon, ezért nem is írtam, hogy a világ abszolút. Ez hogy jött ide?

Tanuld meg végre: nem az az Isten, akit így nevezünk, hanem aki teljesíti az istendefiníciók kritériumait.

Hogy megértsd: ha a kenyeret átneveznénk istennek, az attól még nekem élelmiszer marad, neked meg már egy isten.

2021. júl. 1. 12:19
 17/22 anonim ***** válasza:
72%

Én nem tehetek róla, hogy te nudli vagy a mitológiához... még jobban, mint logikából. Szád az van, azt tudom.

Csak rosszra használod.

2021. júl. 1. 12:32
 18/22 anonim ***** válasza:

Ha már sikerült megalkotnia a világot, akkor nem lehet abszolút hülye, tehát remélni lehet, hogy más a gondolkodása. Amit mi hülyeségnek látunk a részéről, az az ő gondolkodásmódjában logikus, és akkor is ragaszkodik hozzá, ha téved, ahogy a legtöbb ember sem igyekszik belátni azt, hogy tévedett.

Például a szenvedésről való gondolkodás.

2021. júl. 1. 15:46
 19/22 A kérdező kommentje:
#18: Honnan tudod, hogy az alkotta a világot, aki most Istent játszik? Mi van, ha aki alkotta, az eladta?
2021. júl. 1. 16:17
 20/22 anonim ***** válasza:

...vagy átadta, elhagyta, ellopták tőle, erővel elvették tőle?

Bármi lehet.

2021. júl. 1. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!