Protestánsok, nektek van otthon házi oltárotok?
Nem hallgattam végig a videót. De nincs. Egyébként úgy általánosságban elmondható, hogy protestánsoknak nincs oltára, ez a katolikusoknál fordulhat inkább elő szerintem. Általában még a templomaikban sincs oltár. (Bár pl. az evangélikusoknál van.)
De nézz meg pl. egy református templomot. Még kereszt se nagyon akasztanak ki, nem hogy képeket, meg kereszten lógó Jézust. A protestánsok a keresztet ha használják szimbólumként, általában a korpusz (a test) nélkül szokták használni. (Bár az evangélikusok használnak képeket és feszületet.) De pl. az általános, hogy nincs szentek tisztelete.
A protestánsokra szerintem többnyire nem jellemző, hogy lenne házi oltáruk vagy bármi ehhez hasonló. Több protestáns egyházban még a templomban sincs oltár, nem hogy otthon. Őszintén szólva, én még a célját sem értem, hogy miért lenne az jó nekem vagy minek kéne nekem ilyen otthonra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!