Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik Gyülekezetbe járnak mit...

Akik Gyülekezetbe járnak mit várnak tőle?

Figyelt kérdés
Jó, néha menjen el az ember ilyen helyre, én mint katolikus(családom is az) néha elmegyünk templomba ami nem káros, de a gyülekezetek azok az agyra mindenre, mi oldódik meg ha oda mentek? Talán több pénzed lesz? Boldogabb leszel? Ha beteg vagy ott áll melletted a Pásztor? A családom is hisz imádkozik mindenki volt első áldozó szeretetre törekszik de pl mi minden héten vagy nyarsalunk, grill parti , bográcsozás vannak ilyen programok most kell élni, ha van lelek ott már nincs éves ivás szerelem pokol sincs mert a lelek olyan mint a levegő azt nem lehet kinozni mert megfoghatlan a testet lehet kinozni de a lelket nem! Most kell élni, hinni lehet jó embernek lenni de szerelmesnek lenni boldognak lenni most kell nem a túlvilágon , sok ember bánni fogja h a fiatalságat ami soha se tér vissza eltekozolta egy szektaban azt a 25-30 évet! Nem kell inni se drogozni de viszont élni kell úgy értem megnosulni férjhez menni családot alapítani enni inni bulizni , és kész csak ne arts másnak ennyi de a szekatba időpocsékolás a 20 év , inkább templomba menj néha
2021. jún. 25. 09:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%

Ha csak ennyi volna, akkor a biblia sokkal vékonyabb lenne.

Mit várunk Tőle?

Isten ígéreteinek megvalósulását. Sehol nem olvastam azt, hogy Isten népe hébe-hóba elmentek Isten színe elé, akár az Izraeliták idejéről akár az első században élt tanítványokról legyen szó.

Jézus feladatot adott mindenkinek, aki azt állítja, hogy keresztény életet él.

Tanulniuk kellett, és alkalmazni azt amit hallottak és tanultak.

Jézusról is azt olvastuk, hogy szokása volt elmenni a zsinagógába, előszőr a szüleivel amikor tanult. Majd felnőttként sem hagyott el ezzel a szokásával, olvasott, és értelmet is vitt az olvasottakba, majd tanította az embereket. Később ezek az emberek is tanítványokból, Tanítókká váltak.

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Mit gondolsz, miért mondta Jézus, hogy a tanítványait üldözni fogják?

Mert más életet élnek a világban, mint az átlagos megszokott élet forma.

Ellenben nem lenne ok az üldözésre, sérelmezésre, stb.

a Biblia igazsága Jézus elmondása alapján, még a családokat is megosztja.

Hogyan teljesednének ezek a szavak?

Ezek pedig csak egy része annak, ami a keresztényeket kell, hogy jellemezze.

2021. jún. 25. 10:02
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem gondolom, hogy katolikus vagy, mert akkor nem használnád a "gyülekezet" és a "pásztor" szót.

De a kérdésekre válaszolva:

"Talán több pénzed lesz?" - Nincsenek anyagi gondjaim, szerencsére megtehetem, hogy inkább én támogassak anyagilag másokat. A krisztusi lelkülettől amúgy is elég messze áll a több pénz birtoklását automatikusan az örömmel összekötni.

"Boldogabb leszel?" - Igen. Nekem nagyon sokat ad a közösség és a barátaim. Tapasztaltam a covid alatt, hogy mennyire rossz volt, amikor személyesen nem vehettünk részt a szentmisén. Nagyon nem ugyanaz tv-ből, legyen akármilyen szép az ének vagy a prédikáció.

"Ha beteg vagy ott áll melletted a Pásztor?" - Igen. A plébánosunk hetente, de az utolsó napokban 2 naponta jött a rákos nagymamámhoz beszélgetésre, illetve a szentségek kiszolgáltatására.

2021. jún. 25. 10:07
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

"Boldogabb leszel? Ha beteg vagy ott áll melletted a Pásztor?"

Jézus ezt ígérte volna?

(Márk 10:29, 30) . . .„Biztosak lehettek benne, hogy senki sem hagyott el házat vagy fiú- vagy lánytestvéreket vagy anyát vagy apát vagy gyermekeket vagy szántóföldeket énértem és a jó hírért, 30 aki 100-szor annyit ne kapna most, ebben az időszakban – házakat, fiú- vagy lánytestvéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket, üldözéssel együtt –, az eljövendő világrendszerben pedig örök életet.

A keresztény nem boldogtalan, és mély szegény. De ki van téve Sátán világa támadásainak, ami talán szomorúságot fog okozni.

És igen, a gyülekezet felvigyázóinak felelősség teljes feladatuk a nyájról való gondoskodás, amit a gyülekezetben megszerveznek a testvéreknek.

A karantén ideje alatt, segítséget nyújtottunk azoknak, akik nem hagyhatták el az otthonukat. De legyen az bármilyen nehézség, a testvéreink szerető törődésére számíthatunk.

amikor 10 napig itthon kellett maradnom, megszervezték a gyülekezetben, hogy a kutyám naponta 3-4x legyen sétáltatva, illetve ha kellett bevásároltak.

Amikor felépültem magam is csatlakoztam ehhez, és Én is segítettem másoknak, még azoknak is akik nem testvéreim a hitben. Csekket feladni, vásárolni, stb.

Vajon, hogy látják meg az emberek Isten szavának teljesedését, ha az igaz őszinte keresztények, nem töltenék be az írások alapján a próféciákat.

akkor nem lehetne azonosítani őket, és az emberek azzal vádaskodnának, hogy nem látták a beteljesedéseket.

Sőt így hogy megtörténnek, sokan így sem veszik észre, mint Noé napjaiban sem.

Ekkor nem lehetne felelősségre vonni őket, mert döntésképtelenek lennének.

A Bibliában minden ember benne van, ki hova tartozik.

Vagy bizonyítja az életével, hogy a leírtak alapján keresztény életet él, vagy nem bizonyítja.

2021. jún. 25. 10:13
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést, mivel gyülekezetnek a katolikusok is gyülekezetet alkotnak. A Hit Gyülekezetére gondolsz, hogy miért járnak oda minden vasárnap az emberek ahelyett, hogy évente párszor katolikus gyülekezetbe mennének?

Most erre mit lehet válaszolni. Az a vallási meggyőződésük, hogy nem az egyházuk képviselik az igazságot, és komolyan is veszik a vallásukat, ezért elmennek minden vasárnap. De miért foglalkozol velük?

2021. jún. 25. 10:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kovács Tamásként is ismert Fodor Peti

Tavesz Baktale.

Elolvastam, az utolsó mondatodat. Tudod a bajom ezzel csak az, hogy az ilyen személyek miatt szidják a Romákat. Nagyon sajnállak, hogy érzéketlen vagy az ilyen stílust illetően.

Már múltkor is írtam, hogy Férjezett vagyok, tehát nem vagyok "köcsög".

Csicska sem vagyok, mert nem ugrálok, és nem szolgálok ilyen módban.

Vallási őrült sem vagyok, mert van magán életem, eljárok nyaralni, meglátogatom a gyermekeimet, most nyitnak a strandok, fantasztikus lesz kimenni napozni, fürdeni. Stb

Arra gondoltam, hogy segítségre van szükséged, hiszen azt gondolod, hogy ezzel a stílussal, menő vagy. Pedig saját magadat utáltatod meg, és ha majd segítségre lesz valaha szükséged, és a kutya se fog rajtad segíteni, akkor lehet, hogy az ilyen "vallási csicskák" fogják a nyomorult életedet megmenteni.

Persze egy ilyen fickó, mint Te vagy még azt is hálátlanul kezelné.

Ha a Fiam lennél tudnám, milyen módszerrel billenteném helyre a begyöpösödött elmédet. Sajnos annyira rabszolgája vagy ennek a őrült stilusodnak, hogy az egészséges és szép dolgok téged beteggé tesznek.

Sajnos Te beteg vagy.

Csak rajtad múlik, hogy megakarsz-e gyógyulni ebből az emberhez méltatlan betegségből, vagy sem.

2021. jún. 25. 11:02
 6/13 anonim ***** válasza:

"én is hiszek de ennyire nem fanatikus vagyok"

A hiteddel pedig elmehetsz a sóhivatalba. Sátán, és a démonai is hisznek, még is halálra vannak ítélve.

Tudod miért? Mert nem úgy élnek ahogy Isten kéri.

Senki nem mondta, hogy fanatikusan kell hinni. Egyszerűen vannak olyan törvények, vagy alapelvek, amiket Isten megszabott.

Ha ezeket nem tartod be, akkor sajnos Isten nem tud veled mit kezdeni, mert lázadó szellemű vagy, mint Sátán.

az ilyen emberek pedig nem lehetnek részei az új rendjének, mivel ott nem lehet megbontani a rendet és az egységet.

Még van időd, hogy átgondold.

2021. jún. 25. 11:06
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Tudod mit gondolok?

Hogy magányos vagy, és nem igazán vannak barátaid. Ezt abból gondolom, hogy akkor nem írogatnál ide, hiszen az életedben nem érnél rá mások becsmérlésével foglalkozni. Nincsenek céljaid, unatkozol, nem tervezel a jövőre. Vajon hogy lehet így családot alapítani, gyermekeket nevelni?

S ha majd idősebb leszel magadra maradsz, és akkor rádöbbensz, hogy az életedet elrontottad, és az idődet eltékozoltad, erre a stílusodra.

2021. jún. 25. 11:10
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Baranyi Artúr. ez a legújabb neved.

Nekem hiába írogatsz ocsmányságokat. Nem tudsz megbántani.

Sajnos beteg vagy, ennek a rossz stílusodnak a betege, és rabszolgája.

Sajnállak, hogy csak ennyit tudsz. Gyáva vagy, mert nem mersz értékes és szép szavakat használni. Jézus sokkal erősebb volt, mert Ő legyőzte ezeket, és nem engedte, hogy ilyen stílusa legyen, mint amilyen neked van.

szomorúan látja, és hallja amiket teszel. De hol érdekel téged az ilyesmi?

ájle tu, báro bálo

2021. jún. 25. 11:21
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha legalább írni tudna szerencsétlen... :(

Max 4. osztályos elehet.

2021. jún. 25. 11:57
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a kérdést.
2021. jún. 25. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!