Milyen ateista az ilyen?
Vagy amikor Jézus nem mondott semmit sem Pilátusnál. Nem?
Egyébként nálatok nem volt ilyesmi?
Mi a problémád pontosan? Nincs igaza abban, amit mond? Ha korrekt hitelvekre hivatkozik, akkor nem kéne számítson, hogy ő ateista. Persze ha a te hited szerint a gyónás téves dolog, akkor nyilván nincs értelme, hogy arra hivatkozzon, csak olyan esetre gondolok, mikor olyasmit mond, amiben tényleg hiszel.
Nálunk is szokott lenni ilyen helyzet, mert én ateista vagyok, a férjem vallását gyakorló római katolikus. Ha olyan döntést hoz, ami szerintem ellentétes az ő hitével, rá szoktam kérdezni a dologra. Akkor is, ha amúgy az én értékrendem szerint viszont helyes a döntése, és akkor is, ha nem. Expliciten pokolra jutással csak viccből szoktam fenyegetőzni, ebből nincs házassági konflitusunk.
Egyébként ez is jó válasz nem?
Szoktam gyónni, de Istenhez, nem paphoz!
És köszike a választ.
"Vagy amikor Jézus nem mondott semmit sem Pilátusnál. Nem?"
De. Jól meg is feszítették...
#6, tökéletes, ha te nem a katolikus egyház tanításában hiszel, hanem a te hited szerint közvetlenül Istennél kell gyónni.
(Egyébként én személy szerint - ateistaként - azt gondolom, hogy az embernél gyónás hasznos dolog. Nem a közvetített isteni feloldozás miatt, amiben nem hiszek, hanem az ember saját hibáinak átgondolása és egy másik emberrel való megosztása az, ami hasznos. Én a férjemnek meg a tesómnak szoktam, mindketten alkalmas személyiségek erre. De nekem is jót tenne az a rendszeresség, amit a katolikus egyház ebben előír.)
ma 22:36 én csak a szövegre gondoltam, nem a következményre.
Igen ateista barátom, ez a lelkiismeret :)
9-es, Pál apostol szerint semmi értelme vitázni, és Jézus szerint ne válaszoljunk vádakra. Szerintem ők ketten mondták ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!