Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondjak hogy a vallás...

Miért mondjak hogy a vallás lelki roncsot csinál az emberből?

Figyelt kérdés
2021. jún. 22. 18:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Belőlem pl az lett amikor még hittem. Nem másért mint például olyan "bűnők" eljátszása naponta ami természetből adó, az hogy bűnősként születtem stb, de még a magánszféra hiánya, miszerint Isten mindent lát és tud (így a gondolataid sem a sajátod). Meg hogy egészkönnyen pokolra küld ha nem az van amit te akarsz.
2021. jún. 22. 18:16
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem az van amit ő akar*
2021. jún. 22. 18:17
 3/11 anonim ***** válasza:
66%

Ez azért embertől is függ, vallástól is függ, meg a környezettől (tanítótól, stb) is függ.

Vannak rossz vallások, amelyek tényleg erre építenek, bár ezek inkább szekták.

A kereszténység ebből a szempontból vegyes: sok emberből tényleg lelki roncsot csinál, de azért alapból ez nem a vallás szándéka, inkább a rossz pap, aki kiforgatja.

De sajnos benne van a vallásban, azért lehet kiforgatni.

2021. jún. 22. 19:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert a vallás alapvetően nemlétező "problémákra" kínál "megoldást" úgy, hogy bűntudatot generál, ami az arra fogékony természetűeket egy életen át nyomasztani fogja. Mindezt a nagy semmiért. Bármennyi jószándék is szorult a keresztény emberekbe, a gyerekek agymosása az egyházi iskolákban nem normális. Katolikus és református iskolához is volt szerencsém, egyik kutya másik eb. Hogy lehet azzal traktálni hatéveseket, hogy bűnösnek születtek? Hogy lehet olyan szabályokat hozni, hogy "imádni csak Istent lehet"? (Anyám, aki sose volt igazán vallásos, mondta nekem szeretettel, hogy imád engem, és a mai napig nem tudom ezt visszamondani neki). Miért is kellett egy papnak meggyónnom, ha "szemérmetlent cselekedtem önmagammal" (ez benne volt a "lelkitükörben", általános iskolás katolikus hittankönyvben...)? Eszem megáll. Gimiben az egyik hittantanárunk (egy szerzetes!) mesélte a legprimitívebb disznó vicceket, egy másik meg pedofilbotrányba keveredett. Ezekre az emberekre néztem fel. Képmutató, álszent banda. Aki pedig erre azt mondja, hogy de hát biztos nem mindenhol ilyen, általánosítok, stb... Hát ez az. Ez a kevés nekem épp elég volt, hogy évekbe teljen megengednem magamnak, hogy otthagyjam a vallást.
2021. jún. 22. 20:25
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

Na, azért ez csak egyetlen szelet a vallásból, és azért sok helyen ez másképp működik.

Neked sikerült éppen a bot rosszabbik végét megismerni.

Sajnos ilyen vége is van neki - meg van másfajta vége is.

2021. jún. 22. 20:30
 6/11 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem ez inkább a szektákra jellemző, nem a vallásra ami békére tanít, mint Jézus tanítása. Én amikor egyedül vagyok magányosan, a legtöbbször belső békét érzek magamban. Már csak az a kérdés, hogy komolyan érzem ezt azt érzést, vagy csak beképzelem magamba? :O
2021. jún. 22. 20:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Sajnos kétesélyes a dolog, és ráadásul meg se fogjuk tudni, melyik az igaz.
2021. jún. 22. 20:45
 8/11 anonim ***** válasza:
szerintem az örök lélek az igaz. van erről is magyarul kb. 40 perces műsor a lélekről, természetesen nem áltudomány.
2021. jún. 22. 20:49
 9/11 anonim ***** válasza:
...de nem is tudomány... ez hit.
2021. jún. 22. 21:10
 10/11 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=s9H8f28vN-0&t=1220s

Létezik-e a LÉLEK? :: Fizikalizmus vs Dualizmus

2021. jún. 22. 21:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!