Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia igazából meleg támogató?

A Biblia igazából meleg támogató?

Figyelt kérdés

Van egy oldal

[link]

Itt meleg keresztény szektások vannak és azt írják csak félre fordítások azok az igék ahol a melegség bűn. Sőt szerintük teljesen természetesek a meleg kapcsolatok a Biblia szerint is.

Igaz ez?

2021. jún. 21. 12:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:

Ferenc pápa pedig azt mondta egy random hívőnek, hogy " Isten teremtett melegnek téged... " még én is butaságot tartom ezt!

70-es, nem tudom, hogy te férfi vagy, de te szereted a melegeket és a férfiakat? Tudod, Jézus tanítása szerint mindenkit szeretni kell, de te bűn létezése nélkül nézed az egész világot. Szóval tegyük fel, hogy bűn nem létezik, de te szereted a melegeket és a meleg házasságot is támogatod. Akkor te is meleg vagy, mert támogatod őket és szereted a meleg férfiakat is... logika ^^

2021. jún. 24. 00:48
 72/84 anonim ***** válasza:
A négy pipás az meleg, mint a nyári pocsolya!
2021. jún. 24. 00:58
 73/84 anonim ***** válasza:
:D
2021. jún. 24. 01:08
 74/84 anonim ***** válasza:
63%

"70-es, nem tudom, hogy te férfi vagy, de te szereted a melegeket és a férfiakat?"

Látod, még nem is válaszoltam, de már van aki tudni véli a választ :) Szerinted mit számítana, ha azt mondanám, nem? És ha azt, hogy igen? Ez a valaki már előre eldöntötte magában, szóval írhatok én akármit.

De a válaszom számodra az, hogy nem, nem vagyok homoszexuális irányultságú. Csak nehezen viselem, mikor egy csoport alap nélkül gúnyolódik, köpköd egy másik csoportra, alap nélkül bélyegzi azt meg. És lehet, hogy ezért most le fognak pontozni, de én ateistaként nem találom elfogadható alapnak azt, hogy a Bibliára hivatkoznak. El kéne fogadni, hogy a homoszexualitással kapcsolatos részek az akkori társadalmi viszonyokra vonatkoztak, amikor létfontosságú volt, hogy mindig és mindenki lehetőleg annyi gyereket csináljon, amennyit csak tud, mert a háromnegyedét úgyis elviszi vagy a járvány, vagy az éhínség, vagy a háborúk.

Mára ez már megváltozott, az élelmiszer-ellátás megoldottá vált, a komolyabb járványokat egyelőre úgy tűnik, megfékeztük (biztosan lesznek még, de ezt a mostanit is sikerült egész tűrhetően kontrollálni eddig). Maradtak a háborúk, de azok se voltak itt Európában már jó ideje (leszámítva néhány viszonylag elszigetelt csetepatét). Lassan két teljes generáció felnőtt anélkül, hogy bármelyikben a fenti három közül komolyabb része lett volna. Ez elképzelhetetlennek, magának a Mennyországnak tűnhetett volna akkoriban, amikor a bibliai történetek születtek. Akkor szükségből utálták a melegeket, mára viszont ez a szükség megszűnt. Mára a Bibliában maradt erről néhány okafogyottá vált sor, magyarázat nélkül, ami csak arra jó benne, hogy az utálkozásra hajlamos embereknek alapot szolgáltathasson a hajlamuk kiélésére.

"Tudod, Jézus tanítása szerint mindenkit szeretni kell, de te bűn létezése nélkül nézed az egész világot."

Nem egészen értem, mire gondolsz. Van bűn, vannak bűnösök is szép számmal sajnos, és mindig is lesznek, az ember ilyen, olykor, némelyikük elkövet bűnt vagy bűnöket. De szerintem a homoszexualitás nem tartozik a bűnök közé. Nem tehet róla, ha a saját neme felé vonzódik, zsigerből, szívből, ugyanazt és ugyanúgy érez mint te, csak nem az ellenkező nem irányában. Te sem tudsz úgy tekinteni a férfiakra, mint ahogyan Kelemen Annára nézel, ha meglátod a címlapon valamelyik újságban. Egyszerűen úgy vagy összerakva, hogy a nők jönnek be, a nők felé vonzódsz, a nők illata, hangja, mosolya indítja be a fantáziádat, a női formák és idomok keltik fel az érdeklődésedet. A melegek pontosan ugyanezt, ugyanígy érzik, csak a saját nemük irányába. Nekik Brad Pitt vagy George Clooney vagy tudom is én ki jön be úgy, mint neked Kelemen Anna. Nem tudni pontosan hogy miért, de náluk ez a csatlakozó fordítva van bekötve, mint nálad, mint a hetero férfiaknál. Ennyi a különbség.

Annyi bizonyos, hogy köze van hozzá az örökölt dolgoknak, viszont az is bizonyos, hogy nem pusztán a géneken múlik, más befolyásoló tényezők is akadnak. Egy biztos, nagyon kevés meleg tehet arról, hogy ő meleg, a túlnyomó többségének nincs ráhatása, nem volt beleszólása, nem ő maga tehet a homoszexualitásáról. Ebből fakadóan pedig nem lehet bűn. Ezzel persze nem azt mondom, hogy akkor követendő példa, ne essünk át a ló túloldalára sem. Valójában nem is példa, senki előtt. attól senki sem válik meleggé, mert lát az utcán sétálni két férfit kéz a kézben. Ez egyfajta deviancia, eltérés a megszokottól, az általánostól. Pont, mint a kék szemszín, vagy a szőke hajszín, csak ezek elfogadottabbak a társadalomban.

"Szóval tegyük fel, hogy bűn nem létezik, de te szereted a melegeket és a meleg házasságot is támogatod. Akkor te is meleg vagy, mert támogatod őket és szereted a meleg férfiakat is... logika ^^"

Hát ha azt feltételezzük, hogy valaki meleg, akkor ebből tényleg elég logikusan következik az, hogy az a valaki meleg. :)

2021. jún. 24. 04:36
 75/84 anonim ***** válasza:

"nem, hanem te mondtad, hogy én biszex vagyok, mert nem az én választásom volt, vagy mi. a darwinisták azok akik Darwin világnézetét imádják."

Nem vetted be megint a gyógyszeredet? Azt én írtam, hogy minimum biszex vagy, hiszen te állítod, hogy az ellenkező nemet tudatosan választottad. Egy hetero nem lenne képes választani, mert csak az ellenkező nem iránt képes bármi vonzalmat érezni. Saját magad buktattad le.

Darwin pedig nem tudom, hogy kerül képbe, veled ellentétben ő hetero volt.

2021. jún. 24. 09:42
 76/84 anonim ***** válasza:
nekem nem kell gyógyszer, mert már elfogyott. lol, honnan tudod? lehet, hogy titokban homokos volt... :P ja és Jézus és Júdás is meleg volt te szerinted, mert a kertben éjszaka megcsókolták egymást... akkor te szerinted mindenki biszex, mert előjön nekik a meleg kísértés. grat.
2021. jún. 24. 09:45
 77/84 anonim ***** válasza:

"lehet, hogy titokban homokos volt.."

Mint te? Erősen kétlem, nekem úgy tűnik, hogy kiegyensúlyozott házasságban élt.

" ja és Jézus és Júdás is meleg volt te szerinted"

Hol írtam ilyet, te nem normális? Ezt egyedül tőled láttam leírva, és még te nevezed magad kereszténynek? Te istentelen káromló....

2021. jún. 24. 09:50
 78/84 anonim ***** válasza:
ma 09:50 ahogy te is. Mert aki támogatja a melegeket, és a melegséget, mint te, akkor az már homo+, vagyis homokos vagy te is.... :P szerintem te nem érted a logikákat. Ha a meleg csók az már melegség, akkor Júdás is meleg volt. Ezt vésd a fejedbe, ha nem cáfolod meg...
2021. jún. 24. 09:53
 79/84 anonim ***** válasza:

A logikát értem, egyetemen is tanultam, de esetedben logikáról nem lehet beszélni. Nagyjából két értelmes mondatot se tudsz kinyögni. Júdás pedig továbbra se volt meleg (vagyis szexualitásáról nem tudunk semmit), nem tudom, hogy melyik ujjadból szoptad ki, te hülye ateista troll.

2021. jún. 24. 10:36
 80/84 anonim ***** válasza:
oké, ha továbbra sem akarod megérteni, akkor sajnállak :(
2021. jún. 24. 10:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!