Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik voltak az 1 Mózes 6,4 ben...

Kik voltak az 1 Mózes 6,4 ben említett -óriások-hatalmasok ?

Figyelt kérdés

A kérdésem elsősorban Jáki Péterhez szól.

Ha Set és Kain keveredése simán csak emberi magtól keveredik miért használ a Biblia olyan kifejezést a két mag általi keveredésből származó utódokra amelyek nagy erővel és emberfeletti testtel és képességekkel rendelkeznek?

-óriások, Nefilim

H5303 ‫נְפִילִים‬ (nəp̄ílím)

Etimológia: a H5307-ből (az égből történt levetésükre utalva, vagy más magyarázat szerint: az előbbi ige 12. jelentéséből Kal igetörzsben, vagyis „támadók, lázadók”)

-hatalmasok, H1368)

H1368 ‫גִּבּוֹר‬ (gibbôr)

1) melléknévként (adjectivum): erős, hatalmas, vitéz, hősies

2) főnévként (substantivum): hős, vitéz, bajnok

Mit mondanál az Ap csel 14,11-ről valamint az 1 Kor 8,5-ről?

amelyből kiderül hogy az ókori embereknek más volt a világképük mint a mai kor teológusainak és ők közelebb álltak a valósághoz mint ti.

Továbbra is mese habbal?

Nagy nagy érdeklődéssel várom bölcs válaszod

2021. jún. 17. 07:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Srácok, ez megint Abdullah, ugye?

"Kik voltak az 1 Mózes 6,4 ben említett -óriások-hatalmasok ?"

Hát olvasd el az 1 Mózes 6.4-et. írja, hogy kik voltak:)))

2021. jún. 17. 08:37
 2/5 anonim ***** válasza:

"amelyből kiderül hogy az ókori embereknek más volt a világképük mint a mai kor teológusainak és ők közelebb álltak a valósághoz mint ti."

Akkor ezek szerint Pál apostol tényleg a megtestesült Zeusz volt, Barnabás pedig Hermész? Vagy miért hivatkoztad meg ezt a részt?

2021. jún. 17. 12:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem értem a kérdés lényegét, de követem. Vagyis az említett igét ismerem, és a különböző magyarázatokat is, csak a párbeszédre vagyok kíváncsi.
2021. jún. 17. 18:39
 4/5 A kérdező kommentje:

2-es

ki volt Zeusz és ki volt Hermész?

(Segítségül a zárójelben beírom hogy nem Pál apostol és nem Barnabás hátha nem tudod és összekevered őket)

nézz utánna akkor rá fogsz jönni miért hivatkoztam meg.

2021. jún. 17. 21:04
 5/5 anonim ***** válasza:

"Amikor a tömeg látta, mit tett Pál, likaóni nyelven felkiáltott: „Az istenek leszálltak hozzánk emberi alakban!” Barnabást elnevezték Zeusznak, Pált meg, minthogy ő vitte a szót, Hermésznek."

Tényleg rosszul írtam, fordítva nevezték el őket. Egy másik fordítás pedig római istenek neveit használja:

"Barnabást elnevezték Jupiternek, Pált meg Merkurnak, mert ő vitte a szót."

Gondolom a szerint, hogy a Vulgata vagy a görög szöveg volt az alap.

2021. jún. 17. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!