Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Templom vagy gyülekezeti...

Templom vagy gyülekezeti közösséget Ajánlanád?

Figyelt kérdés
2021. jún. 16. 14:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Olyan helyre ne menj, ahol szobrok vannak, előtte pedig térdeplő!
2021. júl. 11. 10:08
 12/13 anonim ***** válasza:

Menni lehet csak áldozni nem.

Mint igaz keresztény református tisztába teszek egyes dolgokat nektek.

1. Ha reformatuskent elmegyek egy katolikus vagy egy ortodox templomba akkor Nem Bűn az ha a többiekkel együtt imádkozok, térdeplek, felelek a pap kérdéseire, imádkozom vagy Úrfelmutatáskor térdelek ha katolikus templomba vagyok.

A Román Ortodox Vallás Keresztényebb mint a római katolikus mert ők Istenhez imádkoznak. Én az ortodoxba szoktam járni, csak akkor megyek másféle mikor ott nincs szent liturgia.

2. De ha áldoznék vagy gyónnnék az Nagy Bün lenne mert mint református Nem Használhatom se a katolikus, se az ortodox Szentségekben. Mindkét vallásban a 7 szebtseg közt benne van az Eucharistia és a bunbocsánat szentsége amit csak az használhat aki be van keresztelve. Én mindig vigyázok hogy ne menjek áldozni, se gyónni.

Mégegyszer mondom, a keresztvetés, térdeplés nem bűn és az se ha a többiekkel együtt csinálod.

2021. júl. 11. 11:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Egyiket se. Mindkettő az egyház része, ami istenkáromlóvá teszi az edzetlen elmét.
2021. júl. 22. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!