Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn az, ha valaki nem tud...

Bűn az, ha valaki nem tud segítséget kérni?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, hogy van, akinek könnyen megy a segítség kérés, ha bajban van, de van olyan is, aki képtelen erre. Itt és most csak a hívő közösségre és tagokra gondoltam.

Bűn vajon, ha nem biztosítunk egymás felé olyan szolgálati lehetőséget, amiben tudna a másik fejlődni, mert mondjuk bizalmatlanok vagyunk a közösség felé és nem hisszük, hogy bárki megmozdulna értünk?

2021. jún. 13. 20:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ miről van szó.
2021. jún. 13. 20:18
 2/9 KZitus ***** válasza:
86%

Szia

Nem bűn, de meg kell tanulni. Mert Isten sokszor embereket használ fel az érdekünkben.

2021. jún. 13. 20:47
 3/9 anonim ***** válasza:

"Bűn vajon, ha nem biztosítunk egymás felé olyan szolgálati lehetőséget, amiben tudna a másik fejlődni"

- nem te kérnél segítséget és neked kéne segíteni? ...

(persze... majd attól lesz jó valaki, ha segít másokon, de aki akar segíteni másokon, az megtalálja a módját és nem te viszed elé ezzel a naaaaagy lehetőséget)

és az se biztos, hogy fejlődik ezáltal.... ő... (meg az se biztos, hogy te... meg hogy valóban tud-e segíteni adott illető)

"mert mondjuk bizalmatlanok vagyunk a közösség felé "

- megvan rá az okod is gondolom, egyébként pedig sokan bizalmatlanok bárkivel is szemben, vagy önbizalomhiány (vagy ha szégyelled vagy bármi) és egyebek rátol erre

"és nem hisszük, hogy bárki megmozdulna értünk"

- nem tudni ennyiből... lehet ez is, lehet az is... lehet, is-is... van is benne valami, bár lehet hogy csak negatívabban látod a világot, mint amilyen, de lehet hogy van benne valami...

deee.... ha így is van.... egy próbát nem ér meg, hogyha segítségre szorulsz, akkor segítséget kérj és lehet ez valakivel-valakikkel egy leendő mélyebb kapcsolat kezdete is lehet, meg ki nagyon azon izélne, hogy jajjajj hogy fogom tudni meghálálni (én is néha ilyen vagyok mondjuk...) akkor is azért bizonyára lehet találni rá módot, mert bizonyára megoldható

amúgy ateista vagyok és az se biztos, hogy csak a felekezetedből kaphatsz segítséget

valahol sok az álszent, meg stb... valahol meg kevesebb különféle felekezetekben

konkrétumok nélkül nehéz mit mondani amúgy

ha meg ez valami vallásos téma... hát lehet az is segítség lehet, ami nem a felekezetedből jön, vagy az is, amivel egyetértesz, vagy az is, amivel nem, vagy az is, ami csak rávilágíthat bármire, vagy elgondolkozhatsz valamin, aztán azon tovább, amitől lehet, hogy eljutsz valamiféle megoldásig a végén...

és tudod mi a bűn? 2+1 féle van:

1. amit az aktuális jogrendszer annak tart

2. amivel valakinek ártasz (ez elég gyakran összekapcsolódik az 1-essel, de az 1-es pont ezt nem fedi le teljesen)

3. amit valaki leírt-kijelentett-valami bigott hlyeség és kész... amik közt van értelmes is, meg van mit azért találtak ki, mert hlyék voltak, vagy más kultúra és egyebek, vagy hogy zsarolható légy

2021. jún. 13. 21:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, köszi a választ. Nem rólam van szó, csak gondolkoztam és nem tudom erre a választ. Gondoltam megkérdezem.
2021. jún. 13. 21:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy egyszerű ok-okozati összefüggés. Ok nélkül senki sem bizalmatlan. Tehát a bizalmatlan emberrel valószínűleg sok rossz dolog történt, sokan ártottak neki. És ez a bűn.
2021. jún. 13. 22:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Háát... akkor igazán nincs mit.... mégha nem is engem kérdeztél és nehéz is lehetne neked velem, meg bunkó fasz ateistaként kezet nyújtok (mikor lassan másodlagos állampolgárok vagyunk némelyek szerint fentről... - "fent"-et a politikára értve....)

biztos a szomszéd kérdezte, de írd meg nyugodtan privátban, bár én ateista vagyok, akinek a normarendszerét és hogyha segít valakinek, azt őszintén teszi. Nem pedig attól félve, hogy kitagadják valahonnan, vagy hogy a nem létező pokolra kerül-e, meg egyéb hlyeségek...

amúgy is... jópofa, hogy az emberi jócselekedeteket (vagy szerencsét) majdnem minden vallás magáévá teszi....

mikor van sok olyan ember, aki racionális, tudományt előbbre tartja és annak se bigottul hisz, csak nézi a fejleményeket... képes nem istene és ördögre fogni mi vele történik és képes megbarátkozni a gondolattal, hogyha meghal, akkor megzabálják a férgek és ennyi volt... meg képes arra, hogy olyan kételyekben éljen, hogy nincs mindenre magyarázat..... bár.... pár tízezer évvel ez előtt még a tűzre se, de meg kell magyarázni, hogy van és isten csiholja... később tűz isten nem volt, de villám istenei mindenhol... de a tudományt megelőzve már ezeket leváltották ilyen instant dolgokra

2021. jún. 14. 00:11
 7/9 anonim ***** válasza:
amúgy egy csomó ember vagy azért lesz vallásos, mert belénevelik... (izé... mindenféle gyereknevelés nálunk és stb), vagy valami error van valahol, amin nem bír felülkerekedni és akkor valamikor jön rá valami.... mondjuk valami megnyugtató vallás.
2021. jún. 14. 00:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Amúgy meg az a bűn, hogy olyanokat elhintettek bűnként némelyek, amik nem feltétlenül azok.

Lett sok frusztált... hát majd irány, gyónja meg, járjon templomba, eredendő bűn, mindenki kötsög, stb.... akkora szr....

2021. jún. 14. 00:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Szexuálprimitívséget meg párkapcsolati hiányosságokat és emberismereti nonszenszeket ne is említsünk... ( fele vallásoknál)

amúgy a kérdezőnek tudnék mondani ezektől függetlenül olyan szektákat/egyházakat, ahol valóban nagyon sokan toleránsak, arra áldozták fel életüket, hogy segítsenek másokon, meg mindenféle ilyenek....

valamiért itt-ott ellehetetlenítik őket, vagy kevésbé bájos odamenni, mint máshová ahová elég odatolni a pofát, mondani ámen, minden g_ci szrt ki elkövetett nem kell szembenézni, se következménnyel, se jóvá tenni, csak mondani papnak, oszt' néhány miatyánk... és kész és még húúúú örök élet.. te vagy a hegylakó vazze.....

2021. jún. 14. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!