Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen féle hívő emberek ezek?

Milyen féle hívő emberek ezek?

Figyelt kérdés

1. Csak a bibliába leírtakat fogadják el más gondolkozási módot nem fogadnak el.

2. Aki nem a biblia szerint él akármilyen jó ember akkor is a Sátán gyerekének nevezik

3. Aki nem tér meg lehet akármilyen jó aranyszívü ember pokolba valónak tartják

4. Minden pontot, vesszőt minden egyes szöveget Istentől való írásnak mondják megse fordul a fejükben hogy át írták a bibliát

5. Számukra akik normálisan szeretetben élnek de nem hívők pokolba jutnak szerintük.

2021. jún. 9. 22:52
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Beszükült látókörüek és csak azért járnak a templomba hogy tartozzanak valahová.
2021. jún. 9. 22:59
 2/10 anonim válasza:
45%

Sajnos a hívők és az ateisták is elkövetik azt a hibát (mármint nem mindenki, de sokan), hogy szó szerint veszik a bibliát.

A biblia az én szemléletemben egy mesés tanító könyv az akkori sötét és primitív embereknek,melynek hatására nem gyilkolasztak kedvükre piti sérelmek miatt, nem loptak annyit stb..

Én személy szerint inkább az ateizmus felé húzok, de nem mernem biztosan kijelenteni hogy nincs vallási szemléletnek megfelelő felsőbb hatalom DE ha tényleg lenne semmi köze nem lenne a bibliaban leirtakhoz

2021. jún. 9. 23:01
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

1. Ha hívő, akkor számára az az igaz, amit a Bibliában írnak. Ettől függetlenül a jó hívő nem szűklátókörű - még a pápa sem!

2. Az ítélkezés nem a hívek dolga, sőt kifejezetten tilos

("Ferenc pápa: ki vagyok én, hogy megítéljem...")

3. Majd Isten eldönti, de ítélkezni még mindig tilos

4. A hívők tudják, hogy a Biblia szövegeit nem szószerint kell értelmezni, sőt nem is szabad! (Más szemében nincs gerenda pl.) Mindennek van egy mögöttes, hozzám szóló tartalma. (Ugyanakkor nem úgy kell értelmezni, hogy az nekem is tetsző legyen - az más..)

5.A jó hívő szereti a másikat, és ha szeretetben élnek, az Isten szemében is kedves - Ő dönt, nem más

Összességében: az ilyen hívő szűklátókörű, ítélkező - egyik sem erény. Nagy fejlődésre, és önvizsgálatra van szüksége. Remény viszont mindig mindenki számára van.

2021. jún. 9. 23:06
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
Nem sima katolikusok, hanem valamely szektások. Jehova, Hit Gyülis.
2021. jún. 9. 23:25
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
3-as vagyok, és fogadni mernék, hogy olyanok pontoztak le, akiknek fogalmuk sincs a vallásról. De hat ezt mar a vallás es vallaskritika szekcióban megszokhattuk
2021. jún. 10. 07:13
 6/10 Pekka ***** válasza:
Most csak úgy általában a hívő emberekre gondolsz, vagy valamelyik A Jehova tanúira illik a leírás, de ettől még persze lehet más is.Sok hasonló van még a palettán. :)
2021. jún. 10. 10:25
 7/10 Pekka ***** válasza:

6.-os vagyok, nem fejeztem be az első mondatot. :D

Szóval, most csak úgy általában a hívő emberekre gondolsz, vagy valamelyik hívői közösségre?

2021. jún. 10. 10:27
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Örülünk, hogy ezt is minden nap megkérdezed.Jól mutatja, hogy az ateisták rettegnek, mert tudják, hogy rossz úton járnak. Valláskritikába írd már be, drága troll barátom

"Csak a bibliába leírtakat fogadják el más gondolkozási módot nem fogadnak el."

Elfogadnánk, ha nem lenne akkor ellenmondás. Mi nem vagyunk materialisták, akik elfogadják azt is, hogy keleten kel fel a Nap és azt is, hogy nyugaton. Minket érdekel a logika, az ésszerűség

"Aki nem a biblia szerint él akármilyen jó ember akkor is a Sátán gyerekének nevezik"

Ja, életében egyszer tett valami jót és neked máris jó ember... A gonoszságaival együtt. Amúgy ezt is milliószor megbeszéltük, látom nem érted meg. Ha tényleg olyan jó ember, akkor úgyis Krisztusé lesz, köszönjük az aggódásod

"Aki nem tér meg lehet akármilyen jó aranyszívü ember pokolba valónak tartják"

Lsd. fent

"Minden pontot, vesszőt minden egyes szöveget Istentől való írásnak mondják megse fordul a fejükben hogy át írták a bibliát"

De, megfordul. Mondom, ne magadból indulj ki, aki semmit nem ellenőriz, bármit benyal

"Számukra akik normálisan szeretetben élnek de nem hívők pokolba jutnak szerintük."

Igen, ezt már írtad a 2-es és a 3-as pontban. Nem emlékszel arra sem, hogy mit írsz?:)

Na, megetettem a trollt, most jó neked? most könnyebben kárhozol el?

2021. jún. 10. 11:52
 9/10 anonim ***** válasza:
35%

"Az ítélkezés nem a hívek dolga, sőt kifejezetten tilos"

Ez így nem igaz. A "ne ítélkezz" általánosan az összes emberre vonatkozik, megtérésük előtt.

A gyakorlott, kemény eledelen élő hívőt az újszövetség többször is felszólítja, hogy ítéljen meg mindent, beleértve az embereket is. Tény, hogy ezt kevés hívő érti rendesen.

2021. jún. 10. 11:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez így igaz, utolsó, de miután elküldtem, sajnos már nem lehet rajta javítani
2021. jún. 10. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!