A katolikus papokat köti-e gyónási titok, ha a gyónás nem érvényes?
Figyelt kérdés
Például, ha látszik, hogy a gyónó nem bánta meg a bűneit, vagy megtagadja az elégtétel elvégzését.2021. jún. 9. 08:16
21/27 anonim válasza:
#14: Protestánsoknál nincs gyónás.
22/27 A kérdező kommentje:
Evangélikusoknál van fülbegyónás ugyanúgy.
2021. jún. 9. 11:56
24/27 anonim válasza:
20as. Nyertél, grat ezt nem tudtam és akkor útólag bocsánat a makacsságomért.
Akkor a következő kérdésem az lenne, hogy csak idehazai viszonylatban van így?
25/27 anonim válasza:
Bármi lehet egy ország törvénye, egy pap élete árán is meg fogja tagadni... A pap Istennek tartozik elszámolással, nem tűnő múló emberi diktatúrák hamis vezetőinek.
26/27 anonim válasza:
Arra én is kíváncsi vagyok hogy a penitenciat a gyónás után a templomban kell leimadkozni vagy ráér itthon. És ha valakinek időre oda kell érjen valahova és meggyon előtte de nincs ideje a penitenciahoz mert túl sok akkor mit csinál.
27/27 anonim válasza:
A gyónasi titok egy nagy baromság, mondom ezt mint református. Ha egy gyilkosságot vagy erőszakot vall be valaki akkor az Isten akkor kéne megbüntetése a papot ha elhallgatja mert ha megtörténik igenis a katolikus pap bűnrészes. És sok pap ilyen. Ha olyat gyonnak hogy Istent káromolja akkor azt nem kell továbbadja mert avval nem árt az illető másnak. De ha azt gyomor meg hogy mikor mit fogsz megölni akkor azt a papnak meg kell akadályozni és ha az egyház kiragadják hát szép kis egyház
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!