Kimondható, hogy a házasság elsődleges célja a szülés? Bűnnek számít, ha egy termékeny nő elutasítja a családalapítást? Ha nem, akkor mi a baj a testvér-házassággal?
Ha egy kereszténynek olyan szinten megtetszik a húga, hogy már nem bír magával és a szerelmük kölcsönösen lángol, akkor összeházasodhatnak egymással?
Itt azt írják, hogy régen normális volt rokonokkal együtt lenni, csak a gének miatt lehet problémás az aktus:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Azt is tudom, hogy később a Biblia szerint meg kell ölni, ha valaki felfedi a szemérmét a testvérének:
"Mózes III. könyve:20:17 És ha valaki feleségül veszi az ő leánytestvérét, atyjának leányát, vagy anyjának leányát, és meglátja annak szemérmét, és az is meglátja az ő szemérmét: gyalázatosság ez; azért irtassanak ki népök fiainak láttára, az ő leánytestvérének szemérmét fedte fel: viselje gonoszságának terhét."
De ha nem fedik fel egymásnak a szemérmüket?
Ha úgy gondolod, hogy beteg vagyok azért, mert ilyenekről fantáziálok, akkor legyen. De míg nekem csak az agyamban létezik a gondolat, a Bibliában teljesen normális volt a teremtés után, nem csak a gondolata.
Szerintem egész más egy meddő pár, és más az akarattal gyereket nem vállaló.
Mert a meddő pár akar, gondolatban van gyermeke, és csodák is lehetnek.
De a nem akaró pár a gyerek nem akarásával igazából Istent magát veti el, azzal, hogy nem akar új életet teremteni Isten dicsőségére. Pedig tudna, de a gondolatot veti el, tagadja meg.
az a baj vele, hogy a torveny tiltja a testverek kozotti nemi kapcsolatot es hazassagot
marmint a bunteto torvenykonyv
"Szerintem egész más egy meddő pár, és más az akarattal gyereket nem vállaló.
Mert a meddő pár akar, gondolatban van gyermeke, és csodák is lehetnek."
Nyilván, ezért írtam, hogy az Egyház azt mondja, hogy a termékenységre nyitott lelkület szükséges, ami egy meddő párnál megvan, csak nem jön össze a gyerek. Meddő párok köthetnek érvényesen szentségi házasságot - csak akkor nem, ha eltitkolják a másik elől ezt az állapotunkat, mert akkor az érvénytelenségi akadály. Ezért de facto nem igaz, hogy a házasság egyedüli célja a gyerek.
"Ez a katolikus egyház. De mit mond a Biblia? Mert ezt biztos nem."
A Biblia a Katolikus Egyházban született meg. Tehát a "mit mond a Biblia?"-kérdéssel szembeállítani a kettőt kb. olyan, mintha azt kérdeznénk, hogy az Aranyemberben Tímár Mihály a Senki-szigetére ment. De mit mond erről Jókai? :))
Kimondható, de nem igaz.
A házasság elsődleges célja a több tapasztalás.
Bírom mikor valaki ide böfög egy kérdést utána meg le se sz*rja a saját kérdését.
Legalább annyit ide írhatnál hogy meg dugtad-e azóta.
De amúgy kamu a kérdés. Annyi jó nő van ebben az országban. Nincs olyan a világon hogy aki itt akar az nem talál magának nőt. Nekem ezt ne mondjátok.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!