Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki elmondaná hogy miért...

Valaki elmondaná hogy miért jó vallásosnak lenni és hogy mi előnye van?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hívő, számomra egyértelmű hogy nincs isten és a Biblia sem igaz történeteken alapul. De kíváncsi lennék hogy a hívők mit gondolnak erről. Persze semmi rosszándékom nincs mielőtt valaki írná:)

#vallás #mese #Hìvő
2021. jún. 1. 22:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

#8 mindkettő végletet elmondhatod elég kíváncsi vagyok, tényleg érdekel a téma.

#6 Azért írtam bele azt hogy mese mert nem gondoltam teljesen végig, egy spontán kérdés volt.

#7 Erre nem tudom mit mondjak, ha nem léteznék akkor a kérdést hogy írtam volna ki?

2021. jún. 1. 23:12
 12/21 anonim ***** válasza:
9. aha, mint a KDNP tagjai, mi? Vagy a pedofil papok?
2021. jún. 1. 23:14
 13/21 A kérdező kommentje:
#12 a pedofil papok tényleg kivételek és nagyon ritkák.
2021. jún. 1. 23:17
 14/21 anonim ***** válasza:
A statisztikák szerint a hívő emberek átlagban egyáltalán nem jobbak vagy tisztességesebbek, és nem is szerencsésebbek vagy hosszabb életűek a nem hívőknél, viszont - szintén átlagban - egy kicsit kevésbé intelligensek.
2021. jún. 1. 23:23
 15/21 anonim ***** válasza:

"A hívő mit hisz, miért jó neki a vallás"

Ezt az első kiválóan leírta.

Nem tudom, miért pontozták le. Bár lehet, hogy a hívők nem szeretnek szembenézni önmagukkal.

"ténylegesen mi a jó a vallásban?"

Erről már volt szó itt.

Képzelj el egy csomó embert az őskorban, akik éppen hogy csak életben tudtak maradni. Egy csoportként képzeld el, akik mind külön személyiségek, másként viselkednek - de azért olyan nagyon nem különböznek.

Ha jön egy komolyabb probléma, egyszerre végzi ki mind.

A csoport közepére az ateistákat képzeld, akiknek a világképe nem ad, és nem is vesz el tőlük semmit. Az ő túlélésük csak az eszüktől és a szerencséjüktől függ.

A különféle hitek viszont minden irányban szétdobják a csoportot: egyesek sokkal szerencsésebbek lesznek így, mások nagyon szerencsétlenek. De ezt nem lehet előre tudni, hogy melyik melyik, hanem mindig a körülményektől függ!

Viszont mi lesz az eredmény?

Egy komolyabb problémánál az ateisták és az éppen szerencsétlen hitűek meghalnak.

Maradnak azok a hívők, akiknek a hite akkor és ott ÉPPEN szerencsés volt.

EZÉRT van az, hogy az őskorban mindenki hívő volt: mert ugyan sok hívő meghalt, de az ateisták, a hit nélküliek is.

Akár csak azért, mert nem mertek kimenni a barlangból, hiszen őket nem védték istenek. A hívőknek meg önbizalmat adott a hitük, ők kimentek. Aztán egy részük rosszkor ment ki, ők meghaltak - más részük meg jókor, ők elszaporodtak. Aki nem ment ki: akár a rossz hite miatt - akár, mert nem volt elég hite - az is meghalt.

EZÉRT volt nagyon jó dolog az, hogy létezett vallás már az őskorban.

2021. jún. 1. 23:35
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

Vallásosnak lenni, vagy keresztény életet élni, nem ugyan az.

Miért jó?

Mert helyre fog állni a rend, amit Isten kezdetben elhatározott. Vagy támogatjuk, vagy nem. A jövőnk függ tőle.

2021. jún. 1. 23:49
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Tudom, hogy Isten (Allah) létezik. Ezért mindennapjait sokkal nyugodtabban élem, boldog vagyok mert hiszem, hogy létezik a Teremtő. Nem pusztán anyag vagyok, ezért halàlom utàn sem ér véget a "történetem".

Allah Könyörületes és Irgalmas, ennek tudatában élhetek. És ez csodálatos érzés.

Abdullah

2021. jún. 2. 05:15
 18/21 anonim ***** válasza:

1

de, az angol statisztikak szerint a hivok es vallasosak tovabb elnek, mint a nem hivok

kivancsi vagyok, honnan szeded, hogy kevesbe intelligensek

ahanyan vannak, annyifelekeppen hisznek, annyifelekeppen gondolkodnak rola

tovabba ne felejtsd el, hogy az emberek fele az atlagosnal kevesbe intelligens, per definitio

2021. jún. 2. 13:16
 19/21 anonim ***** válasza:

(18-as vagyok

14-esnek szolt)

2021. jún. 2. 13:17
 20/21 anonim ***** válasza:

"Valaki elmondaná hogy miért jó vallásosnak lenni és hogy mi előnye van?"

1. örök halálnál jobb az örök élet

2. nem lesz bűn az öröklétben

"Aki hisz, az azt hiszi azzal, hogy vallásos, imádkozik, stb. azzal eléri azt, hogy majd a mennyországba kerül.

Meg hogy jobb lesz az élete is, hiszen mindenfélét kér istentől, ami ha teljesül, akkor örül és azt hiszi azért történt, mert isten teljesítette a kérését, ha meg nem teljesül, akkor "isten útjai kifürkészhetetlenek"."

"Imádom", amikor valaki más helyében válaszol, marhaságokat

De lássuk az igazságot: a Biblia egyértelműen írja és logikus is, hogy az üdvösséget cselekedetekkel nem lehet kiérdemelni, kizárólag Jézusban való hittel, mivel az üdvösségünkért Jézus dolgozott meg kizárólag.

Mi keresztények mindig mondjuk, hogy ha hívő lesz valaki, akkor ne számítson arra, hogy gazdag, sikeres élete lesz, pláne, ha ez az élete értelme.

Keresse és cselekedje Isten akaratát, hálából, mert üdvössége van, Isten pedig gondoskodik a szükségleteiről. NE a vagyon és az előnyszerzésen járjon az agya, Isten nem valamiféle transzcendens szolgáltató, aki a kicsinyes vágyainkat elégíti ki

Tehát a más nevében válaszoló egyes pont ellentétesen tudja, mint az igazság

2021. jún. 2. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!