Szoktál imádkozni? Jársz templomba? Papnak szoktál gyónni?
- Csak akkor szoktam, ha nem akarom, hogy valaki meghaljon, vagy megkérnek rá.
- Már nem szoktam, csak kirándulunk.
- Nagyon régen gyóntam utoljára.
Imádkozni szoktam.
Templomba nem járok, ugyanis a Biblia alapján az újjászületett keresztény teste a Szent Lélek temploma. Istentiszteleteket természetesen hallgatok.
Gyónni kalickában római katolikus papnak nem szoktam. Bűnvallásom volt, illetve Istennek személyesen, ha szükséges, akkor bevallom a bűneimet.
"
Vétkemet bevallám néked, bűnömet el nem fedeztem. Azt mondtam: Bevallom hamisságomat az Úrnak, és te elvetted rólam bűneimnek terhét. Szela.
"
(Biblia, 32. zsoltár)
"
Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?
"
(Biblia, Korintusziaknak írt levél)
Rendszeresen imádkozom. Ez elengedhetetlen része az életemnek.
Gyülekezetbe járok hetente kétszer.
A Biblia alapján akkor kell a felvigyázóknak jelenteni a problémát, ha erkölcsi alapelveket sért valaki.
Minden egyéb hibát a Teremtőnek kell elmondani, amit amúgy is tud. Ez az első lépés afelé, hogy valóban bánja a személy amit tett, és szeretne javítani rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!