Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van, ha 10 parancsolat...

Mi van, ha 10 parancsolat minden egyes pontját megszegtem?

Figyelt kérdés
2021. máj. 25. 14:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Bár a keresztény nincs az Izraelitáknak adott törvény alatt, de a Krisztus törvénye alapján, tilos gyilkolni, paráználkodni, lopni, stb.

sajnálatos, hogy ilyesmit tettél. A Beismerésed pedig azt mutatja, hogy van benned még emberi érzés, és bánt a dolog. Van lehetőség ennek kijavítására.

Ennek meg van a megfelelő módja, és akkor Isten kegyelmét fogod élvezni.

Először is mond el neki a tetteidet, és azt, hogy mennyire sajnálod vagy bánt a dolog. Kérd, hogy segítsen ezt helyrehozni.

Utána pedig az imáddal összhangban folytasd az életedet. Rendszeresen beszélgess a Teremtőddel, olvasd a szavát, elmélkedj rajta, és alkalmazd a tanácsait az életedben.

Keresd meg Isten népét, és vegyél részt a keresztény élet minden területén egységesen velük.

2021. máj. 25. 16:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Először is, nagy eséllyel börtönben kötsz ki. Lopás, gyilkosság, hamis tanúzás. Ezekért priusz jár.
2021. máj. 25. 22:24
 13/15 A kérdező kommentje:
Ugyan... Ki nem lopott már? Gyilkolni meg állatot is lehet
2021. máj. 26. 07:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát nem, nagyon rosszul tudod. A gyilkosság az az emberölés egy minősített esete.

2021. máj. 26. 17:52
 15/15 anonim ***** válasza:
48%
Én katolikus vagyok, nálam úgy van, hogy "ne ölj". Akkor ez most állatra is vonatkozhat, nem? Megölsz egy állatot. Vagy ez nem számít, mert konkrétan ki kell térni arra, hogyan ölöd meg (pl. levágod)? Na de itt már szóba került az ölés.
2021. jún. 22. 10:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!