Hol tudnám elérni Istent?
Szia
Pál szavaiból egyértelmű, hogy Isten szeretné, ha közel kerülnénk Hozzá. Azonban csak azoknak engedi, hogy a közelségébe kerüljenek, akik készek ’keresni’, sőt ’tapogatózva keresni’ őt, fejti ki az apostol a Cselekedetek 17:27. versében.
Egy olyan helyiségben, melyet jól ismersz, talán tapogatózva keresed a sötétben a villanykapcsolót vagy az ajtót, mégis tudod, hogy meg fogod találni. Ehhez hasonlóan, ha őszintén keressük Istent, sőt tapogatózva keressük őt, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az erőfeszítéseinket siker koronázza. ’Meg is találjuk őt’ – állítja Pál (27. vers).
Apostolok cselekedetei 17:17-24
"A világot s a benne találhatókat teremtő Isten nem lakik emberi kéz emelte templomokban, hiszen ő az ég és föld Ura. Nem kívánja emberi kéz gondoskodását, mintha szüksége volna valamire, hisz ő ad mindennek életet, levegőt és mindent. Ő telepítette be az egy őstől származó emberiséggel az egész földet. Ő határozta meg ittlakásuk idejét és határát. S mindezt azért, hogy keressék az Istent, hogy szinte kitapogassák és megtalálják, hiszen nincs messze egyikünktől sem."
1 Thessalonika 5:16-18
"Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra."
Példabeszédek 15:8
"Az Örökkévaló utálja, amit a gonoszok áldoznak neki, de az igazak imádságának örül."
Példabeszédek 15:29
"Az Örökkévaló távol van az istentelenektől, de az igazak imádságára válaszol."
Kolossé 4:2
"Az imádkozásban tartsatok ki, ..."
2Timóteus 3:16
"Istentől származik az egész Írás, amely hatékonyan használható a tanításra. Alkalmas arra, hogy meggyőzően rávilágítson a bűneinkre, hogy helyreigazítson és helyreállítson bennünket, hogy engedelmességre neveljen, és megmutassa, hogyan éljünk Isten tetszése szerint."
IStent csakis Jézus által, Jézuson keresztül lehet elérni!!!
Erre számtalan ige van az Újszövetségben ezért nem is másolom ki ide őket!
Jézus a közbenjáró ISten és ember között!!! "Jöjjetek Én hozzám"!!! Mondja Jézus. Aki az Atyát keresi az egy igaz örök élő IStent, az mind Én hozzám jön!!! Én vagyok a világ világossága, az Élet kenyere, az Örök Élet!!!
Szólj személyesen imában hittel Jézushoz, őszinte alázatos megtört szivvel, bűnbánattal, bűnvallással és hivd be Őt a Szivedbe az életedbe!!!
Jn.14,23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Jel.3,20. Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!