Mit gondolsz erröl?
A kereszténységben nekem sok a manipulálás, pokollal való fenyegetés, ha nem azt teszed amit a biblia mond pokolba jutsz, ez szerintem nem előre viszi az embert hanem vissza felé, lelkiterrorba.... úgy gondolom hogy: tisztelni kell egymást, nem kell bántani senkit, szeretetben kell élni, nem kell alkoholistának lenni, drogozni sem kell, amit keresel pènzt a családra kell költeni, pozitivan kell èlni, ha van rá lehetőség anyagilag jót kell tenni másokkal! De viszont azt nem tartom helyesnek hogy a biblia bele szól a magánéletbe: pl házasság előtt szex, ha ránézel kívánsággal nőre már az is bűn..... szerintem ez túl szigorú és merem állítani a legnagyobb hívők is követnek el ilyen parázna hibákat néhányan szentnek érzik magukat. És nem jó úgy élni hogy pokoltól félni rettegni. Ebből csak lelki betegseg , pszichikus betegseg lesz, ja és egyes gyülekezetek teljesen megfejik az embereket,,,,, családokat szétszednek,, én minden nap imádkozom(katolikus vagyok de nem járok templomba) törekszem a jóra, hálát adok hogy van étel ital, nap végén A Mindenható Istennek megköszönöm az Ur Jézus nevében hogy erőt adott, stb stb, de viszont nem viszem túlzásba a vallást élni is kell. Csak másnak nem ártok.
Előre is köszi a válaszod, Isten áldjon meg.

" pokollal való fenyegetés" - még soha nem hallottam, hogy egy pap fenyegetett volna... Rossz helyre jársz.
"pokoltól félni rettegni" - te szoktál? nem kell.
Az emberélet vége: halál. A világvallások - mind!- arról szólnak, hogy lehet a haláltúlélő erőt megszerezni.
Erről szólnak a gyerekeknek a "halhatatlanságra vágyó királyfi" típusú mesék. Neked nem mesélték? Kár. Mert ez keresik a vallásokban is.
"a biblia bele szól a magánéletbe" - nem szól bele.
Az evangéliumokat olvasd - valamint Kempis Tamás szerzetes gyakorlati kézikönyvét a "Krisztus követését" és találj rá a szellemi utadra!

Az, hogy nem tartod helyesnek a Biblia tanításait, Jézus tanításait, az nincs rendben.
Az, hogy ezt a kérdést ötvenedjére is kiírtad, az sincs rendben.

Kevered az egyházat a kereszténységgel.
A kereszténység nem fenyeget. Én is amikor valaki drogozik, nem fenyegetem a pokollal, hanem óva intem, hogy éppen jelenleg a pokolban van.
Halál után nincs pokol. Azt csak élet közben lehet elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!