Az ilyen bűnök bocsánatos bűnök? Megbocsáthatóak?
Ha azért követek el bűnt, mert rossz a lelkiállapotom, depressziós vagyok, hangulatingadozásaim vannak, az megbocsátható vajon Isten szemében?
A depresszió tulajdonképp egy betegség. Ráadásul testi betegségek is okozhatják.
Ha amúgy az ember hívő, hisz Istenben, Jézusban is hisz, és egyébként megbánja ha rosszat tesz, nem szándékosan teszi, akkor az megbocsátható vagy nem?
Tudom, hogy erre ti nem tudjátok a választ pontosan, csak szubjektív véleményekre vagyok kíváncsi.
Be kell engedni, be kell fogadni, be kell hivni Jézust a szivünkbe, hogy lakozást vegyen bennünk és megtisztitson és megbocsájtsa bűneinket, hogy ne mi legyünk a ház Ura, hanem Ő maga! Ne mi legyünk a központban a saját akaratunkkal, önzésünkkel és büszkeségünkkel, hanem maga Jézus!
Bánjuk meg és valljuk meg alázatosan, őszintén, megtört szivvel a bűneinket! Ha ezt megteszed és megcselekszed személyesen Jézusnak, akkor nem fogsz csalódni és nem fogod feleslegesen és értelmetlenül piszkálni a párodat. Máshogy fogod látni a világot és más lesz az értékrended is, mert Jézus által belekostolsz az örökkévalóságba. Ezért mondja Jézus magáról, hogy az igazi Orvos és Doktor.
Jel.3,20. Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Jn. 14,23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!