Szent II. János Pál Pápa miért csókolta meg a Koránt?
2021. máj. 10. 16:46
1/14 anonim válasza:
Gondolom egymás iránti kölcsönös tiszteletből. Mert ha nagyon eltorzítva, megváltoztatva is, de a Koránban is megtalálható Isten üzenetének egy része. Ne felejtsük el, hogy a Koránban sok bibliai történet található meg, igaz kicsit átköltve.
3/14 anonim válasza:
Nem ironizáltam, teljesen komolyan írtam. Én mondjuk nem csókoltam volna meg, mert szerintem ez a vallási tisztelet kicsit túlzásba vitt, ffőleg olyanok irányába, akik megvetik, sőt üldözik a keresztényeket, de a pápa nálam biztos bölcsebb és sokkal alázatosabb.
5/14 anonim válasza:
A (kölcsönös) tisztelet kifejezése céljából.
6/14 anonim válasza:
Egyetértek az utolsóval, a pápa nem a kereszténységet képviseli, az biztos.
A pápa szobrokat csókolgat, majd a Koránt.
7/14 anonim válasza:
Törölték az utolsó bejegyzést.:( Azt írta a fórumozó, hogy inkább gazdasági-politikai érdek vezethette, mint a Krisztus követése.
8/14 anonim válasza:
Vatikán egy bank központ,már a vallás leple alatt .
10/14 anonim válasza:
Tiszteletből. Mondjuk ahogy a 3-as is írta, én sem tettem volna, már csak azért sem, mert egyáltalán nem biztos, hogy ez egy egyértelmű üzenet mindenkinek. A tiszteletet másképp is ki lehet fejezni (a migráns muszlim nő lábmosása és lábcsókolása sem a megfelelő gesztus - szerintem).
De amúgy II. János Pál pápa már nem él, ez pedig egy régi történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!