Az arab keresztények hisznek a dzsinnek létezésében?
"Hát nem mert a keresztény vallásban is léteznek csak másképpen nevezik. A kérdésem pedig az volt miből gondold hogy a Koránban szereplő dzsinnek nem a valóság?"
Nem, a keresztény vallásban továbbra se léteznek, a Bibliában nincs hasonlóról se említés. A fizikai világon túl egyedül Isten és angyalai léteznek a Biblia szerint.
"Ha a Biblia nem a valóság akkor az angyalok, démonok valamilyen népmeséből, mitológiából, egy korábbi pogány vallásból kerültek a Bibliába a ligikád alapján. Például zsidó népmesékből :)"
Mindig jössz a logikával, de annyira buta vagy, hogy néha fájdalmas olvasni téged. Ha a Biblia nem valóságos, akkor értelemszerűen a benne szereplő lények se valóságosak, így angyalok se léteznek, se Noé, se Ádám, stb... Természetesen leszámítva a valós történelmi beszámolókat, mert azért ilyen is van benne.
Én továbbra se ismerek ilyen Ószövetség előtti zsidó népmeséket, ha tudsz, akkor mutasd meg ezeket. Ha te se tudsz, akkor ne hazudozz.
Ellenben ismertek Korán keletkezése előtti arab népmesék, ezekben szerepelnek dzsinnek, akik varázslatos mitologikus lények. Ezek szerves részét képezték a pogány arab hiedelemvilágnak.
"Mond te értelmi fogyatékos vagy?..."
Ha sokáig olvasom az agymenésed, lehet kihat majd mentális egészségemre, ez biztos.
Tudod először azt hazudtad, hogy nincs ilyen ábrázolás. Mutattam egyet, amire azt mondtad, hogy 1400 év alatt egyetlen kivétel. Mondom jó, akkor mutatok többet. Mutattam még ötöt (összesen 6 és nem egy-kettő, mint hazudod), erre beböfögöd, hogy szintén kivételek. Természetesen még van nagyon sok, de feleslegesnek láttam többet linkelni, mert az is mind úgy is kivétel lenne.
Tehát az iszlámban is ábrázolják ezeket.
"Mit jelent az hogy ellentétes kinyilatkoztatás? :)"
Hogy ellentétes például a Szentírással. Amire te majd azt böfögöd be, hogy meghamisították, amire majd én vagy más azt mondja, mutass erre tényleges forrást, amire te nem tudsz mutatni semmit, ezért elkezded végtelenül unalmas és annál is együgyűbb ostoba logikai okfejtésed, stb.... Már ismert a recept.
Szóval itt be is fejezem.
A konklúzió a kérdésre:
>>>Az arab keresztények nem hisznek a dzsinnek létezésében, mert a Szentírásban nem szerepelnek, utalás sincs rájuk és a Szentírás minden ehhez hasonló okkult mágikus lények létezését nem csak elutasítja, de az ezekben való hitet, rendkívül súlyos bűnnek tartja.<<<
"Nem, a keresztény vallásban továbbra se léteznek, a Bibliában nincs hasonlóról se említés. A fizikai világon túl egyedül Isten és angyalai léteznek a Biblia szerint."
De a keresztény vallásban továbbra is léteznek mert a Sátán tulajdonságaiban nagyjából megegyezik a kereszténységben és az iszlámban illetve a démonok és a hitetlen dzsinnek is megegyeznek, de eltérnek annyiban hogy keresztények szerint bukott angyalok mig az iszlám szerint egy külön faj.
"Mindig jössz a logikával, de annyira buta vagy, hogy néha fájdalmas olvasni téged. Ha a Biblia nem valóságos, akkor értelemszerűen a benne szereplő lények se valóságosak, így angyalok se léteznek, se Noé, se Ádám, stb... Természetesen leszámítva a valós történelmi beszámolókat, mert azért ilyen is van benne."
Én továbbra se ismerek ilyen Ószövetség előtti zsidó népmeséket, ha tudsz, akkor mutasd meg ezeket. Ha te se tudsz, akkor ne hazudozz."
Azért jövök mindig a logikával mert látom nálad nem létezik így hátha tanulsz belőle. Azt hazudtad hogy a Koránba az arab mitológiából kerültek a dzsinnek, mert szerinted a Korán nem Isteni kinyilatkoztatás. Ha a Biblia sem isteni kinyilatkoztatás akkor a Bibliába is valamilyen népmeséből, mitológiából, egy korábbi pogány vallásból kerültek a démonok angyalok.
"Tudod először azt hazudtad, hogy nincs ilyen ábrázolás. Mutattam egyet, amire azt mondtad, hogy 1400 év alatt egyetlen kivétel. Mondom jó, akkor mutatok többet. Mutattam még ötöt (összesen 6 és nem egy-kettő, mint hazudod), erre beböfögöd, hogy szintén kivételek. Természetesen még van nagyon sok, de feleslegesnek láttam többet linkelni, mert az is mind úgy is kivétel lenne."
Ugyanazt tudom mondani. Ha értelmi fogyatékos vagy arról nem én tehetek. Az hogy van 1-2 kivétel nem cáfolja meg az állításom. Mindegy hogy 6-ot mutatsz vagy 16-ot, ezek ritka kivételek. Nem általános. Akkor a te logikád alapján a pedofília teljesen általános keresztények körében. Ha 6 kép alapján azt mondod muszlimok ábrázolják a dzsinneket akkor a sokezer pedofil pap alapján nyilván azt kell hogy gondolod keresztényeknél általános a pedofília és nem csak ritka kivételek.
"Tehát az iszlámban is ábrázolják ezeket."
Továbbra sem ábrázolják.
"Hogy ellentétes például a Szentírással. Amire te majd azt böfögöd be, hogy meghamisították, amire majd én vagy más azt mondja, mutass erre tényleges forrást, amire te nem tudsz mutatni semmit, ezért elkezded végtelenül unalmas és annál is együgyűbb ostoba logikai okfejtésed, stb.... Már ismert a recept."
Az hogy a Bibliát meghamisították, tény. Nem vita tárgya. Sok más kérdésnél bizonyítottam.
A konklúzió a kérdésre:
">>>Az arab keresztények nem hisznek a dzsinnek létezésében, mert a Szentírásban nem szerepelnek, utalás sincs rájuk és a Szentírás minden ehhez hasonló okkult mágikus lények létezését nem csak elutasítja, de az ezekben való hitet, rendkívül súlyos bűnnek tartja.<<<"
Akkor maradjunk annyiban hogy keresztények is hisznek a dzsinnek létezésében csak másképp nevezik és a keresztény verzió totál logikátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!